Recordhoogte dividend in Europa Het dividendrendement in Europa heeft het hoogste punt bereikt sinds 1999. Goldman Sachs analyseert de situatie. 1 oktober 2012 09:30 • Door IEXProfs Redactie Het dividendrendement in Europa heeft het hoogste punt bereikt sinds 1999. In de Strategy Matters analyseert Goldman Sachs de situatie. Bijna de helft van de bedrijven in de STOXX Europe 600 bieden een dividendrendement dat hoger ligt dan de rente op obligaties. Beleggers hebben echter een duidelijke voorkeur voor obligaties, en dat biedt mogelijkheden voor diegenen die wat meer risico durven te nemen. Dividendopbrengsten en de opbrengsten van obligaties zijn niet direct te vergelijken, merkt de zakenbank op; dat geldt alleen voor bedrijven met duurzame uitbetalingsratio’s en gezonde balansen. Daarnaast zijn aandelen veel volatieler en is de rente op obligaties mede afhankelijk van de looptijd. Hogere dividendopbrengsten wijzen op hogere aandelenprijzen ten opzichte van obligaties. Goldman Sachs denkt dat aandelen het op de middellange termijn beter zullen doen. De zakenbank raadt aandelen aan met hoge, groeiende dividenden. TerugkopenHistorisch gezien daalde het aanbod van aandelen wanneer de kosten van aandelen hoger lagen dan die van obligaties. Bedrijven zullen daarom aandelen blijven terugkopen, en mogelijk zullen meer bedrijven proberen om hun kapitaalstructuur te verbeteren door schuldpapier om te ruilen tegen aandelen. Siemens deed dat bijvoorbeeld de afgelopen twee maanden nadat het bedrijf aankondigde schuldpapier uit te geven om aandelen terug te kopen. Ruim een maand later had Siemens 2,7 miljard aan bedrijfsobligaties uitgegeven – tegen een uitzonderlijk lage rente. Het bedrijf wil voor het einde van het jaar voor 3 miljard aan aandelen terugkopen. De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. . Deel via:
Opinie 21 jan Aanhouden cash is zelden een goed idee Cash is king? Daar denken ze bij JP Morgan AM toch wel anders over.
Obligaties 21 jan Obligatiebelegger Pimco is positief over ... obligaties Minder immigratie en hogere importheffingen zullen de groei van de Amerikaanse economie afremmen, terwijl Europa verder achterop dreigt te raken. In deze context bieden obligaties aantrekkelijke rendementen en zullen ze in 2025 een cruciale rol spelen in beleggingsportefeuilles.
Assetallocatie 20 jan Beurseuforie is niet houdbaar Optimix kan zich niet vinden in het huidige positieve beurssentiment. Hogere Amerikaanse handelstarieven zijn wel degelijk een groot gevaar. Vandaag vindt de inauguratie van Trump plaats, dus we zullen snel weten of een heuse handelsoorlog dreigt.
Assetallocatie 16 jan De juiste keuzes van Europese ETF-beleggers Noussair Aatil van State Street SPDR ETF's neemt nog even de Europese ETF-cijfers over geheel 2024 en over de laatste maand van het jaar met u door. Twee beleggingen bleken dominant. Amerikaanse aandelen en obligaties met ultra korte looptijden werden verreweg het meest gekocht.
Assetallocatie 16 jan Private beleggingen hebben wind en klanten mee BlackRock en Schroders zijn beide reuze enthousiast over private beleggingen. Private equity, private debt, infrastructuur en vastgoed bieden alle spreiding en mooie rendementskansen.
Assetallocatie 15 jan Candriam kiest voor Amerikaanse aandelen en Europese obligaties Ervan uitgaande dat de wereld dit jaar niet te maken krijgt met een hevige handelsoorlog gaat Candriam voor aandelen uit de VS en de opkomende markten, voor obligaties uit Europa, en koopt het bij elke verzwakking extra goud bij.