Tot 30% uitstroom voor Pimco Pimco kan 10 tot 30% uitstroom uit de fondsen verwachten na het verrassende vertrek van Bill Gross, berekent Bernstein. 29 september 2014 09:15 • Door IEXProfs Redactie Fondshuis Pimco moet rekening houden met een uitstroom van 10 tot 30% van het beheerde vermogen na het verrassende vertrek van Bill Gross. Dat schrijft Bloomberg op basis van een rapport van onderzoeksbureau Sanford Bernstein. De 70-jarige obligatiekoning Bill Gross is medeoprichter van Pimco en beheerde tot vrijdag het grootste obligatiefonds ter wereld met een waarde van 222 miljard dollar. Vandaag is zijn eerste werkdag bij Janus Capital Group in Denver. Vermogensbeheerders geïnterviewd door persbureau Bloomberg laten weten dat zij de ontwikkelingen bij Pimco nauwgezet volgen. Een daling van 10% zal een kleine impact hebben op de reële waarde van het Duitse moederbedrijf Allianz (een kleine 2%), berekent Sanford Bernstein. Een uitstroom van 30% aan activa zal echter een behoorlijke impact kunnen hebben op de reële waarde, naar schatting 13%. Tumultueus jaarHet in Californië gevestigde Pimco beheert in totaal 1,97 biljoen dollar en zag de afgelopen periode al behoorlijk wat inleg vertrekken van beleggers die zich afkeerden van fixed-income wegens stijgende rentevoeten. Bovendien is Gross niet de eerste bekende manager die in dit tumultueuze jaar de deur achter zich dichttrekt in; voormalig CEO Mohamed El-Erian vertrok al eerder. Enkele vermogensbeheerders waren na El-Erians vertrek al begonnen met het daadwerkelijk terughalen van geld. Het afscheid van Gross is voor hen alleen nog maar een extra signaal van wanorde binnen Pimco en zal de snelheid van onttrekkingen verhogen. Zeker als blijkt dat er geen organisatorische veranderingen plaatsvinden binnen Pimco. Watch listToch klinken niet alle geïnterviewden zo stellig. Vooral (grote) pensioenfondsen en -beheerders lijken Pimco nog wel even de ruimte geven om orde op zaken te stellen. “Eén persoon mag dan de krantenkoppen halen, maar één persoon beheert niet biljoenen dollars”, aldus een van hen. Bij sommige pensioeninstellingen komt Pimco eerst op een ‘watch list’ te staan. Dat is niet direct de voorloper van onttrekkingen, maar houdt in dat het bestuur de komende tijd de prestaties en activiteiten van Pimco nauwgezet volgt en ontmoetingen met consultants op de agenda zet. De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. . Deel via:
Opinie 21 jan Aanhouden cash is zelden een goed idee Cash is king? Daar denken ze bij JP Morgan AM toch wel anders over.
Obligaties 21 jan Obligatiebelegger Pimco is positief over ... obligaties Minder immigratie en hogere importheffingen zullen de groei van de Amerikaanse economie afremmen, terwijl Europa verder achterop dreigt te raken. In deze context bieden obligaties aantrekkelijke rendementen en zullen ze in 2025 een cruciale rol spelen in beleggingsportefeuilles.
Assetallocatie 20 jan Beurseuforie is niet houdbaar Optimix kan zich niet vinden in het huidige positieve beurssentiment. Hogere Amerikaanse handelstarieven zijn wel degelijk een groot gevaar. Vandaag vindt de inauguratie van Trump plaats, dus we zullen snel weten of een heuse handelsoorlog dreigt.
Assetallocatie 16 jan De juiste keuzes van Europese ETF-beleggers Noussair Aatil van State Street SPDR ETF's neemt nog even de Europese ETF-cijfers over geheel 2024 en over de laatste maand van het jaar met u door. Twee beleggingen bleken dominant. Amerikaanse aandelen en obligaties met ultra korte looptijden werden verreweg het meest gekocht.
Assetallocatie 16 jan Private beleggingen hebben wind en klanten mee BlackRock en Schroders zijn beide reuze enthousiast over private beleggingen. Private equity, private debt, infrastructuur en vastgoed bieden alle spreiding en mooie rendementskansen.
Assetallocatie 15 jan Candriam kiest voor Amerikaanse aandelen en Europese obligaties Ervan uitgaande dat de wereld dit jaar niet te maken krijgt met een hevige handelsoorlog gaat Candriam voor aandelen uit de VS en de opkomende markten, voor obligaties uit Europa, en koopt het bij elke verzwakking extra goud bij.