Slim besparen als ondernemer om meer eigen vermogen te beleggen Veel dingen kan je als ondernemer zelf, en het geld dat je ermee bespaart komt nu en later goed van pas. 12 november 2024 13:55 • Door Connect Als (startende) zzp’er kom je in de eerste jaren voor tal van uitdagingen te staan. Hoe vind je jouw eerste klanten? Op welke manier kun je de productielijn verder optimaliseren en op termijn uitbreiden? Hoe start je met online marketing, om ook op het internet beter vindbaar te zijn voor je doelgroep? Enzovoorts. Daar komt bij dat het beschikbare vermogen bij zzp’ers vaak beperkt is in de beginfase. Je hebt mogelijk geen grote investeerders die vanaf de start van je onderneming bereid zijn om geld in je onderneming te stoppen. Door slim te besparen op de zakelijke kosten die je maakt, houd je meer vermogen over aan het eind van de maand. Download bijvoorbeeld een voorbeeldfactuur zzp en houd je boekhouding vervolgens zelf bij, in plaats van hier een dure boekhouder voor in te huren. Een factuur of kwitantie maken hoeft met een gratis te downloaden voorbeeld niet ingewikkeld te zijn. Het kan interessant zijn om een deel van dat vermogen te beleggen, om zo rendement te behalen over deze liquide middelen. Inventariseer welke taken je zelf uit kunt voeren Online valt ontzettend veel informatie te vinden over het bijhouden van je administratie en boekhouding, het versturen van facturen, het doen van de btw-aangifte aan het eind van ieder kwartaal, enzovoorts. Of verdiep je eens in de verschillende vormen van online marketing. Het opzetten van kanalen op sociale media en het bouwen van een eerste website hoeft niet ingewikkeld te zijn met de tutorials en stappenplannen die je op het internet vindt. Door deze taken zelf op te pakken bespaar je veel geld. Beleggen als zzp’er om verschillende redenen interessant Het beleggen van een deel van het vermogen dat je als zzp’er tot je beschikking hebt, kan om verschillende redenen interessant zijn. Mogelijk wil je nu alvast werken aan de vermogensopbouw voor over tien jaar, wanneer je verwacht de organisatie flink uit te kunnen breiden. Afhankelijk van het type beleggingsproduct waarin je investeert, denk aan het verschil tussen aandelen en bijvoorbeeld obligaties, kun je dit vermogen ook al op een kortere termijn inzetten om de groei van je onderneming te stimuleren. Een andere reden om als zzp’er te beleggen is de mogelijkheid om vermogen op te bouwen voor later. Denk aan de fase waarin je met pensioen gaat. Als zzp’er ben je zelf verantwoordelijk voor het opbouwen ervan, als aanvulling op je AOW. Deel via:
Opinie 21 jan Aanhouden cash is zelden een goed idee Cash is king? Daar denken ze bij JP Morgan AM toch wel anders over.
Obligaties 21 jan Obligatiebelegger Pimco is positief over ... obligaties Minder immigratie en hogere importheffingen zullen de groei van de Amerikaanse economie afremmen, terwijl Europa verder achterop dreigt te raken. In deze context bieden obligaties aantrekkelijke rendementen en zullen ze in 2025 een cruciale rol spelen in beleggingsportefeuilles.
Assetallocatie 20 jan Beurseuforie is niet houdbaar Optimix kan zich niet vinden in het huidige positieve beurssentiment. Hogere Amerikaanse handelstarieven zijn wel degelijk een groot gevaar. Vandaag vindt de inauguratie van Trump plaats, dus we zullen snel weten of een heuse handelsoorlog dreigt.
Assetallocatie 16 jan De juiste keuzes van Europese ETF-beleggers Noussair Aatil van State Street SPDR ETF's neemt nog even de Europese ETF-cijfers over geheel 2024 en over de laatste maand van het jaar met u door. Twee beleggingen bleken dominant. Amerikaanse aandelen en obligaties met ultra korte looptijden werden verreweg het meest gekocht.
Assetallocatie 16 jan Private beleggingen hebben wind en klanten mee BlackRock en Schroders zijn beide reuze enthousiast over private beleggingen. Private equity, private debt, infrastructuur en vastgoed bieden alle spreiding en mooie rendementskansen.
Assetallocatie 15 jan Candriam kiest voor Amerikaanse aandelen en Europese obligaties Ervan uitgaande dat de wereld dit jaar niet te maken krijgt met een hevige handelsoorlog gaat Candriam voor aandelen uit de VS en de opkomende markten, voor obligaties uit Europa, en koopt het bij elke verzwakking extra goud bij.