Hedgefunds langzaam ten onder Hedgefundmanagers kunnen het hoofd maar moeilijk boven water houden. Dat is de conclusie van een artikel van Reuters. 5 november 2012 10:00 • Door IEXProfs Redactie Hedgefundsmanagers kunnen het hoofd maar moeilijk boven water houden. Dat is de conclusie van een artikel van Reuters. Het wordt namelijk steeds moeilijker om een goed rendement te genereren. Voorheen waren hedgefundmanagers de grote winnaars, nu houden ze het een voor een voor gezien. Edoma Partners kondigde donderdag, slechts twee jaar na de lancering, aan er mee te stoppen. De prestaties vielen tegen en beleggers trokken zich massaal terug. Oprichter Pierre Henri-Flamand – voormalig Goldman Sachs handelaar – wijt het aan ‘onvoorziene marktomstandigheden’. Ook meer ervaren managers gooien het bijltje er bij neer. De binnen de sector welbekende Greg Coffey koos voor een vervroegd pensioen en hief een van zijn fondsen bij Moore Capital op. Driss Ben-Brahim beëindigde zijn carrière bij GLG, het hedgefund waarbij hij zich in 2008 voegde en dat nu onder de Man Group valt. RendementDit jaar tot eind september hielden 73 op Azië gerichte fondsen het voor gezien. In Europa zagen de cijfers er iets minder dramatisch uit. “Hedgefunds leveren al lang niet meer wat ze beloofden,” zegt een anonieme belegger. Het gemiddelde hedgefund leverde dit jaar een rendement van 4,86% op, laten cijfers zien. Dat is een stuk minder dan de 12% die fondsen verbonden aan de S&P 500 opleverden. Hedgefunds beloven beleggers te beschermen tegen sterke dalingen. De afgelopen drie jaar, waarin dit verschillende malen gebeurde, leverde het gemiddelde fonds een rendement op van nog geen 4% terwijl de S&P 500 er meer dan 30% op vooruitging. Dat betekent dat de managers naar hun provisie kunnen fluiten. De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. . Deel via:
Impactbeleggen 31 mrt Beleggen in wapens? Nee, bedankt! Investeren in wapens is een taak voor overheden, zeker niet voor duurzame beleggers, betoogt Hadewych Kuiper van Triodos IM. "Als investeerder is het simpelweg onmogelijk om te weten hoe, waar en door wie wapens zullen worden gebruikt."
Impactbeleggen 05 feb Nee, water is het nieuwe goud Waterschaarste is volgens Tongai Kunorubwe, hoofd duurzame obligaties bij T. Rowe Price, in het komende decennium een van de grootste uitdagingen voor de mensheid én een belangrijk risico voor de wereldwijde economische groei. Voor beleggers liggen er mooie kansen. "Iedere euro die in water wordt geïnvesteerd, genereert een economische opbrengst van 4 euro."
Impactbeleggen 05 feb Verantwoord beleggen is geen politieke kwestie Volgens managing director Hadewych Kuiper van Triodos IM hebben pensioenfondsen geen andere keuze dan om vol te investeren in de duurzaamheidstransitie. "De primaire taak van pensioenfondsen is het veiligstellen van een zo goed mogelijk pensioen. Het is dus logisch dat zij vermijdbare risico’s uitsluiten."
Impactbeleggen 28 nov Het enorme potentieel van nature-based finance Hadewych Kuiper van Triodos IM breekt een stevig lans voor nature-based financieringen. Het is volgens haar de enige manier om de afbraak van de natuur te stoppen. Daarnaast biedt het ook financieel rendement.
Opinie 22 okt Financiële sector is het probleem én de oplossing voor de natuur Volgens Hadewych Kuiper van Triodos IM kan de klimaatcrisis alleen worden gekeerd als we de natuur weten te herstellen. Daarvoor is de financiële sector dringend nodig. Winstgevende duurzame projecten liggen voor het oprapen.
J. Safra Sarasin Sustainable Asset Management apr '24 "Reshoring biedt mooie kansen voor groene beleggers" Volgens fondsmanager Daniel Lurch van het JSS Sustainable Equity Green Planet fonds van J. Safra Sarasin profiteren met name de duurzaamste bedrijven van de huidige herschikking van de wereldwijde productieketen. Welke dat zijn?