DWS heeft blauwe economie op de radar DWS ziet grote duurzame beleggingskansen in bedrijven die de zee op duurzame wijze gebruiken voor economische groei. Deze economie, nu 1500 miljard dollar groot, zal in 2030 naar verwachting zijn verdubbeld. 2 juni 2021 14:20 • Door IEXProfs Redactie Stefan Kreuzkamp, Chief Investment Officer bij DWS , voorziet in zijn mid-year outlook drie belangrijke trends voor de financiële markten. Ten eerste zullen de centrale banken de rente laag houden. Kreuzkamp: "We verwachten vóór 2023 geen rentestap, niet in Europa en niet in de VS." Ten tweede zullen volgens de beleggingsstrateeg de opkomende markten in Azië, die de Covid-19 pandemie uitzonderlijk goed hebben doorstaan, waarschijnlijk tot de meest veelbelovende beleggingsregio's behoren. Ten derde komt duurzaamheid als grote winnaar uit de bus. Landen hebben het gaspedaal ingetrapt om versneld op netto-nul uit te komen. De implicaties voor beleggers zijn ook enorm. Kreuzkamp: "De risico-rendementsverhouding is beter als er aan duurzaamheidscriteria wordt voldaan.” Blauwe economie groeit sneller DWS ziet met name grote duurzame beleggingskansen in de blauwe economie. Hieronder vallen bedrijven die de zee op duurzame wijze gebruiken voor economische groei. Portefeuillemanager Paul Buchwitz: "Het bbp van de blauwe economie werd door de Oeso in 2021 geschat op 1500 miljard dollar en zal naar verwachting groeien tot 3000 miljard dollar in 2030. Oceaan gerelateerde sectoren zullen sneller groeien dan de gevestigde economie," aldus Buchwitz. Buchwitz vervolgt: "Maar als we de blauwe economie afzetten tegen de 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG's) van de Verenigde Naties, dan is doel nummer 14 - het onderwaterleven - momenteel een van de minst overwogen SDG's bij beleggers. Volgens de ESG-expert verandert dat nu snel, omdat beleggers hun ogen voor water als beleggingscategorie hebben geopend. Ook regelgeving en beleid geven de blauwe economie een duw in de rug. Buchwitz ziet in drie gebieden interessante beleggingskansen. Ten eerste in oplossingen die de aquacultuur verduurzamen. Ten tweede in het CO2-neutraal maken van de scheepvaart en ten derde in bedrijven die (preventief) wat doen aan de plasticsoep die onze zeeën en oceanen vervuilen. Lees ook: Beleg niet groen maar blauw De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. . Deel via:
Assetallocatie 07 apr Fifty-fifty kans op Amerikaanse recessie De kans op een recessie in de VS is na "Liberation Day" gestegen van 35% naar 50%. Volgens Jeffrey Schulze van ClearBridge is diversificatie de enige free lunch voor beleggers tijdens de onzekere maanden die voor ons liggen.
Opinie 06 apr Zoek dekking! De sombere reacties van DWS en Goldman Sachs op de Amerikaanse tarievenoorlog en de mondiale aandelenpaniek. Hoe verder? Waarin te beleggen?
Assetallocatie 03 apr Goudprijs nog niet aan plafond als onzekerheid aanhoudt Senior ETF-analist Elisa Piscopiello bij L&G analyseert de drijvende krachten achter de sterke prijsstijging van goud en waarom gouddelvers glanzende winsten kunnen boeken.
Assetallocatie 01 apr Europa slaat terug Gerben Lagerwaard van State Street Global Advisors is positief over Europese aandelen. Vooral voor aandelen uit de sector industrie ziet hij goede kansen. Wel moeten er een aantal problemen worden aangepakt, want boven Europa schijnt niet alleen de zon maar hangen ook donkere wolken.
Assetallocatie 20 mrt Grootste beleggingsrotatie van de VS naar Europa in 25 jaar Fondsmanagers zijn veel somberder geworden over de VS. Het idee van Amerikaans exceptionalisme wankelt. Dat blijkt uit het maandelijkse onderzoek van Bank of America naar de samenstelling van beleggingsportefeuilles.
Assetallocatie 17 mrt Europese beleggers passen portefeuilles aan Toegenomen onzekerheid hebben Europese beleggers volgens Janus Henderson aangezet om hun portefeuilles tegen het licht te houden en iets veiliger in te richten. Smallcaps zijn gevraagd, net als de veiligste obligaties.