Ook groeibedrijven kunnen failliet gaan Beleggers kennen momenteel bijzonder veel waarde toe aan bedrijven met hoge winstverwachtingen in de verre toekomst. Jacob Mitchell van Antipodes Partners noemt het een gevaarlijke ontwikkeling. 4 november 2019 08:30 • Door IEXProfs Redactie Aandelenbeleggers zijn de laatste paar jaar gek op bedrijven met hoge groei. Dat heeft geleid tot een grote onderwaardering van waarde-aandelen versus groeiaandelen. Te groot, vindt Jacob Mitchell van vermogensbeheerder Antipodes Partners. Op zich is de jacht op groeiaandelen niet vreemd in het huidige macro-economische klimaat, zegt Mitchell. “Groeiaandelen betekenen per definitie een claim op cashflows ergens in een verre toekomst. Dat betekent dat dit deel van de markt het vaak goed doet als de lange rente daalt en de rentecurve afvlakt.” Overdrijven Beleggers kunnen echter overdrijven en precies daarvoor waarschuwt Mitchell die de huidige chase for duration (cashflows op lange termijn) een van de grootste risico’s voor beleggingsportefeuilles noemt. Een van de misvattingen van beleggers is dat ze aannemen dat groeibedrijven niet of nauwelijks failliet kunnen gaan. Er wordt volgens Mitchell daardoor te weinig gekeken naar de onderliggende kwaliteit van groeiaandelen. Amerika is niet Japan Beleggers gaan er vanuit dat de wereld in een Japans scenario belandt met lage groei, lage inflatie en een lage rente. Het gevolg voor Japan was dat een heleboel zwakke bedrijven zelfs met hoge schulden konden overleven. Maar Mitchell betwijfelt dat dit scenario ook voor de Verenigde Staten zal gelden (over de Eurozone zegt hij niets). Zijn verwachting is dat de Federal Reserve de rente niet eindeloos zal verlagen om een recessie in de bedrijfswinsten te verhinderen. "En als kapitaalmarkten dit doorkrijgen en zich meer zorgen gaan maken over de kwaliteit van bedrijven dan zullen velen van hen de tand des tijds niet doorstaan. De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. . Deel via:
Opinie 21 jan Aanhouden cash is zelden een goed idee Cash is king? Daar denken ze bij JP Morgan AM toch wel anders over.
Obligaties 21 jan Obligatiebelegger Pimco is positief over ... obligaties Minder immigratie en hogere importheffingen zullen de groei van de Amerikaanse economie afremmen, terwijl Europa verder achterop dreigt te raken. In deze context bieden obligaties aantrekkelijke rendementen en zullen ze in 2025 een cruciale rol spelen in beleggingsportefeuilles.
Assetallocatie 20 jan Beurseuforie is niet houdbaar Optimix kan zich niet vinden in het huidige positieve beurssentiment. Hogere Amerikaanse handelstarieven zijn wel degelijk een groot gevaar. Vandaag vindt de inauguratie van Trump plaats, dus we zullen snel weten of een heuse handelsoorlog dreigt.
Assetallocatie 16 jan De juiste keuzes van Europese ETF-beleggers Noussair Aatil van State Street SPDR ETF's neemt nog even de Europese ETF-cijfers over geheel 2024 en over de laatste maand van het jaar met u door. Twee beleggingen bleken dominant. Amerikaanse aandelen en obligaties met ultra korte looptijden werden verreweg het meest gekocht.
Assetallocatie 16 jan Private beleggingen hebben wind en klanten mee BlackRock en Schroders zijn beide reuze enthousiast over private beleggingen. Private equity, private debt, infrastructuur en vastgoed bieden alle spreiding en mooie rendementskansen.
Assetallocatie 15 jan Candriam kiest voor Amerikaanse aandelen en Europese obligaties Ervan uitgaande dat de wereld dit jaar niet te maken krijgt met een hevige handelsoorlog gaat Candriam voor aandelen uit de VS en de opkomende markten, voor obligaties uit Europa, en koopt het bij elke verzwakking extra goud bij.