Amerikaans beleggersvertrouwen scherp gedaald Amerikaanse institutionele investeerders vertrouwen het niet meer. Zij hebben hun exposure naar risicovolle beleggingen de afgelopen twee maanden sterk verlaagd, waardoor de wereldwijde Investor Confidence Index nu op het laagste niveau van de afgelopen vijf jaar staat. 27 september 2018 10:00 • Door IEXProfs Redactie De Global Investor Confidence Index van State Street Global Exchange tikt deze maand de stand van 88,3 aan. Dat is een daling van 5,7 punten ten opzichte van de herziene stand van augustus van 94. De lage stand is vooral en alleen het gevolg van het gedaalde vertrouwen in de VS. Het vertrouwen in de VS nam af van 92.0 tot 84.5. In de rest van de wereld bleef het vertrouwen hangen rond 100. Een ICI-score van 100 duidt op een neutrale risicobereidheid. Alles daaronder wijst op risico-aversie. De Investor Confidence Index van State Street komt tot stand op basis van een analyse van daadwerkelijke handelsdata van de bewaarbank van State Street die 33,1 biljoen dollar in bewaring heeft. Hoe meer aandelen institutionele beleggers kopen, hoe hoger de ICI-score. Positief nieuws al in koersen verwerkt Michael Metcalfe, Senior Managing Director en Head of Global Macro Strategy van State Street Global Markets: “Terwijl de recordhoogtes van de Amerikaanse beurzen een positief effect hebben op het vertrouwen onder ondernemers en consumenten, worden beleggers tegelijkertijd steeds voorzichtiger." "Institutionele investeerders hebben hun blootstelling aan risicovolle beleggingen de afgelopen twee maanden verlaagd en tegelijkertijd staat onze Investor Confidence Index op het laagste niveau van de afgelopen vijf jaar. Dit impliceert dat beleggers van mening zijn dat al het positieve economische nieuws reeds verwerkt is in de huidige beurskoersen." Vooral Amerikanen voorzichtig Kenneth Froot, emeritus hoogleraar aan Harvard University en één van de oprichters van de index: “Wat opvalt is dat risico aversie met name is toegenomen onder institutionele investeerders uit Noord-Amerika. Dit wordt veroorzaakt door hoge beurskoersen en toegenomen zorgen omtrent een mogelijke vertraging van bedrijfsresultaten." "Tegelijkertijd zorgt een escalatie van het handelsgeschil tussen de VS en China voor een daling van het vertrouwen onder Noord-Amerikaanse beleggers naar een niveau dat sinds 2012 niet meer is bereikt." De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. . Deel via:
Opinie 21 jan Aanhouden cash is zelden een goed idee Cash is king? Daar denken ze bij JP Morgan AM toch wel anders over.
Obligaties 21 jan Obligatiebelegger Pimco is positief over ... obligaties Minder immigratie en hogere importheffingen zullen de groei van de Amerikaanse economie afremmen, terwijl Europa verder achterop dreigt te raken. In deze context bieden obligaties aantrekkelijke rendementen en zullen ze in 2025 een cruciale rol spelen in beleggingsportefeuilles.
Assetallocatie 20 jan Beurseuforie is niet houdbaar Optimix kan zich niet vinden in het huidige positieve beurssentiment. Hogere Amerikaanse handelstarieven zijn wel degelijk een groot gevaar. Vandaag vindt de inauguratie van Trump plaats, dus we zullen snel weten of een heuse handelsoorlog dreigt.
Assetallocatie 16 jan De juiste keuzes van Europese ETF-beleggers Noussair Aatil van State Street SPDR ETF's neemt nog even de Europese ETF-cijfers over geheel 2024 en over de laatste maand van het jaar met u door. Twee beleggingen bleken dominant. Amerikaanse aandelen en obligaties met ultra korte looptijden werden verreweg het meest gekocht.
Assetallocatie 16 jan Private beleggingen hebben wind en klanten mee BlackRock en Schroders zijn beide reuze enthousiast over private beleggingen. Private equity, private debt, infrastructuur en vastgoed bieden alle spreiding en mooie rendementskansen.
Assetallocatie 15 jan Candriam kiest voor Amerikaanse aandelen en Europese obligaties Ervan uitgaande dat de wereld dit jaar niet te maken krijgt met een hevige handelsoorlog gaat Candriam voor aandelen uit de VS en de opkomende markten, voor obligaties uit Europa, en koopt het bij elke verzwakking extra goud bij.