Chinees aandelenfonds houdt 50% cash aan Het Chinese beleggingshuis Beijing Longrising Equity Management, dat een ijzersterk trackrecord heeft, is zo negatief over de Chinese beurzen dat het 50% van de ingelegde gelden in cash aanhoudt. 28 augustus 2018 08:00 • Door IEXProfs Redactie De belangrijkste Chinese beursgraadmeters, van Shanghai en Shenzhen, zijn dit jaar rond de 20% gedaald en er is nog weinig dat duidt op een herstel. Tekenend in dit verband is de beleggingsportefeuille van Beijing Longrising Equity Management. Deze vermogensbeheerder, met een goede naam, heeft momenteel van de 2,9 miljard dollar onder beheer de helft in cash. Volgens eigen zeggen is dat omdat het verwacht dat het jaren zal duren voor het negatieve sentiment is verdwenen. "Er zijn teveel onzekerheden in de economie," zegt algemeen directeur Zeng Xiaojie tegen Bloomberg. "Hoewel sommige aandelen er qua waardering aantrekkelijk beginnen uit te zien, zullen wij onze marktexposure daarom voorlopig toch klein houden.” 618% rendement in tien jaar Normaalgesproken ligt het niet in Zeng’s aard om zich zo passief op te stellen. Dat kan ook niet als zijn paradepaard, het Longrising’s Stock Selection Fund, sinds de oprichting in 2008 een rendement opleverde van 618%. Zeng is ook niet voor niets vijf keer uitgeroepen tot beste fondsmanager door het staatsblad China Securities Journal. Zijn mening telt dus, net als dat van medeoprichter Lv Xiaojiu. Volgens hem moet de schuld voor het slechte beurssentiment in de eerste plaats gezocht worden bij het handelsconflict met de Verenigde Staten. Zo lang die niet is bijgelegd, is er weinig opwaarts potentieel. Sommige sectoren zijn daardoor ook taboe geworden bij Longrising. Zeng: “We hebben besloten niet langer te investeren in industrieën die het moeten hebben van de export, zoals bijvoorbeeld auto-onderdelen. Verder hebben we veel bedrijven verkocht uit de hoek van de consumentenelektronica.” De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. . Deel via:
Assetallocatie 10 apr Pictet AM zag de S&P nog 10% extra dalen Omdat een recessie in de VS nadert, neemt Pictet AM het zekere voor het onzekere. Tenminste, dat was de verwachting vóór de plotselinge draai van president Trump gisteravond. De handelsoorlog van de VS met de wereld is teruggebracht tot 'slechts' met China.
Assetallocatie 09 apr Oase van rust Van de volatiliteit die de aandelenmarkt momenteel treft, heeft Rutger Brascamp, hoofd hypotheken van Aegon AM, duidelijk geen last. “Beleggen in hypotheken is een hele steady business. De verliezen zijn extreem laag.” Is er dan niets wat hij vreest?
Assetallocatie 09 apr Een volledige handelsoorlog of een beperkt conflict? Volgens Greg Hirt, Global CIO Multi Asset bij Allianz Global Investors, zijn dat de twee mogelijke scenario’s waar we rekening mee moeten houden. Wat zijn de beleggingsimplicaties?
Assetallocatie 07 apr Fifty-fifty kans op Amerikaanse recessie De kans op een recessie in de VS is na "Liberation Day" gestegen van 35% naar 50%. Volgens Jeffrey Schulze van ClearBridge is diversificatie de enige free lunch voor beleggers tijdens de onzekere maanden die voor ons liggen.
Opinie 06 apr Zoek dekking! De sombere reacties van DWS en Goldman Sachs op de Amerikaanse tarievenoorlog en de mondiale aandelenpaniek. Hoe verder? Waarin te beleggen?
Assetallocatie 03 apr Goudprijs nog niet aan plafond als onzekerheid aanhoudt Senior ETF-analist Elisa Piscopiello bij L&G analyseert de drijvende krachten achter de sterke prijsstijging van goud en waarom gouddelvers glanzende winsten kunnen boeken.