Hard close Juno Selectie Fonds Het Juno Selection Fund heeft tien jaar na oprichting zijn maximale omvang bereikt. Het fonds zal per 1 oktober 2018 sluiten voor nieuwe participanten en bijstortingen. 3 juli 2018 11:30 • Door IEXProfs Redactie Aan de investeringsstijl en strategie verandert niets. Juno belegt voornamelijk in beursgenoteerde familiebedrijven uit de Europese small- en midcap sector, met een zeer geconcentreerde portefeuille. De portefeuille bestaat uit circa tien tot vijftien posities die voor lange tijd, veelal meer dan vijf jaar, worden aangehouden. Het is een sucesvolle strategie want het fonds boekte over de afgelopen tien jaar een gemiddeld rendement van 13,6% per jaar. Dit jaar staat er al een plus van 18,5% op de teller. Trouw aan strategie Een directe consequentie van deze investeringsstijl is wel dat er niet eindeloos veel geld kan worden beheerd. Bestaande posities moeten kunnen worden afgebouwd zonder al te veel koersdruk te veroorzaken. Dat geldt omgekeerd natuurlijk ook als nieuwe bedrijven in de portefeuille worden opgenomen. Bovendien vindt Juno het van groot belang dat posities voldoende liquide blijven om ook participanten die wensen uit te stappen uit het fonds, daarin adequaat tegemoet te kunnen komen. “Het vasthouden aan onze stijl is belangrijker dan het totaal beheerde vermogen," aldus Frans Jurgens (recht op foto), beheerder en medeoprichter. Lees ook: Liever groei dan dividend. Het succes van het Juno Selection Fund Het besluit om het fonds gesloten te houden, kan vanzelfsprekend op termijn veranderen als gevolg van marktomstandigheden, beleggingsresultaten en de hoogte van het totale vermogen onder beheer. Als participanten uitstappen, of directe mandaten worden beëindigd, kan er weer ruimte beschikbaar komen. De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. . Deel via:
Impactbeleggen 31 mrt Beleggen in wapens? Nee, bedankt! Investeren in wapens is een taak voor overheden, zeker niet voor duurzame beleggers, betoogt Hadewych Kuiper van Triodos IM. "Als investeerder is het simpelweg onmogelijk om te weten hoe, waar en door wie wapens zullen worden gebruikt."
Impactbeleggen 05 feb Nee, water is het nieuwe goud Waterschaarste is volgens Tongai Kunorubwe, hoofd duurzame obligaties bij T. Rowe Price, in het komende decennium een van de grootste uitdagingen voor de mensheid én een belangrijk risico voor de wereldwijde economische groei. Voor beleggers liggen er mooie kansen. "Iedere euro die in water wordt geïnvesteerd, genereert een economische opbrengst van 4 euro."
Impactbeleggen 05 feb Verantwoord beleggen is geen politieke kwestie Volgens managing director Hadewych Kuiper van Triodos IM hebben pensioenfondsen geen andere keuze dan om vol te investeren in de duurzaamheidstransitie. "De primaire taak van pensioenfondsen is het veiligstellen van een zo goed mogelijk pensioen. Het is dus logisch dat zij vermijdbare risico’s uitsluiten."
Impactbeleggen 28 nov Het enorme potentieel van nature-based finance Hadewych Kuiper van Triodos IM breekt een stevig lans voor nature-based financieringen. Het is volgens haar de enige manier om de afbraak van de natuur te stoppen. Daarnaast biedt het ook financieel rendement.
Opinie 22 okt Financiële sector is het probleem én de oplossing voor de natuur Volgens Hadewych Kuiper van Triodos IM kan de klimaatcrisis alleen worden gekeerd als we de natuur weten te herstellen. Daarvoor is de financiële sector dringend nodig. Winstgevende duurzame projecten liggen voor het oprapen.
J. Safra Sarasin Sustainable Asset Management apr '24 "Reshoring biedt mooie kansen voor groene beleggers" Volgens fondsmanager Daniel Lurch van het JSS Sustainable Equity Green Planet fonds van J. Safra Sarasin profiteren met name de duurzaamste bedrijven van de huidige herschikking van de wereldwijde productieketen. Welke dat zijn?