De beste markten van Azië Welke Aziatische landen hebben de voorkeur van EM-fondsmanagers? Dat blijken vooral Vietnam en Zuid-Korea te zijn. 18 mei 2018 14:30 • Door IEXProfs Redactie Het Magna New Frontiers Fund heeft 15% van het fondsvermogen belegd in Vietnam. Volgens Dominic Bokor-Ingram van Fiera Capital gaat dat land veel waarde toevoegen aan de emerging market-portefeuille van beleggers. Tegen Citywire zegt hij: "De Vietnamese regering is druk met het hervormen en die hervormingen vertalen zich direct in economische groei. Momenteel heeft Vietnam met 6% tot 7% groei, een van de snelst groeiende economieën in Azië." Voor het fonds van Magna (onderdeel van onze eigen IEXFonds 40) focust de fondsmanager nu vooral op retailers en IPO's in Vietnam. Een nadeel is wel dat Vietnam officieel nog geen emerging market is, maar een frontier market. Lastig toegankelijk Vanwege de structuur van de aandelenmarkt en het feit dat er de markt lastig toegankelijk is voor (buitenlandse) beleggers, is de kans volgens Bokor-Ingram dat het land volgend jaar officieel een emerging market wordt. Hij schat die kans op minder dan 50%. Fondsmanager Jian Shi Cortesi van het GAM Multistock – Asia Focus Fund ziet meer in Noord-Aziatische markten, zoals China en Taiwan. Die zijn volgens goedkoper dan de beurzen in Zuid-Azië. Maar sowieso zijn emerging markets volgens hem nog ondergewaardeerd. De slechte gang van zaken van 2010 tot 2016 heeft zijn sporen achtergelaten. Dalende bedrijfswinsten dreven aandelenbeleggers toen naar de uitgang. Inmiddels zit juist die winstgroei n de lift, aldus de fondsmanager. Exportlanden profiteren Volgens Manish Modi, fondsmanager van het UBS Asian Consumption Fund moeten Aziatische markten kunnen profiteren van een toenemende lokale vraag. Landen zoals Thailand en Maleisië hebben het reeds goed gedaan door het aantrekken van de export. Dit moet zich – samen met hogere grondstofprijzen – gaan vertalen in meer bedrijfsinvesteringen en meer uitgaven van consumenten. Ook zouden verkiezingen in Indonesië, Maleisië en Thailand kunnen zorgen voor meer overheidsuitgaven aan infrastructuur en fiscaal gunstige maatregelen voor consumenten en bedrijven in deze landen. Nog meer groei dus. De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. . Deel via:
Assetallocatie 08:00 Grote risicobereidheid institutionele beleggers Institutionele beleggers houden vast aan hun overwogen-positie in aandelen. Private equity zit ver onder het hoogtepunt van 2022 en ESG blijft van belang. Dat schrijft beleggingsconsultant bfinance in zijn laatste kwartaalrapport.
Assetallocatie 18 feb "Marktverwachtingen centrale banken zitten ernaast" Volgens hoofdeconoom Steven Bell van Columbia Threadneedle is de kans groot dat de Fed de rente dit jaar meer verlaagd dan de markt nu verwacht. Voor de ECB zal het waarschijnlijk andersom zijn.
Assetallocatie 16 feb Rendementen worden de komende 20 jaar iets minder Capital Group heeft rendementsverwachtingen voor de komende 20 jaar voor aandelen en obligaties iets verlaagd. Maar over de gehele linie zijn de prognoses voor langetermijnbeleggingen op de wereldwijde markten nog altijd positief.
Assetallocatie 13 feb Europese beleggers in de ban van Trump en de korte termijn Europese beleggers zijn het jaar begonnen met duidelijke voorkeuren, zo blijkt uit de Europese ETF-handel van afgelopen maand.
Assetallocatie 12 feb "Diversificatie is de enige free lunch op de beurs" Honderd jaar beursgeschiedenis biedt beleggers een berg aan informatie. Financieel blogger Larry Swedroe trekt negen belangrijke conclusies waar belegger hun voordeel mee kunnen doen.
Assetallocatie 11 feb Tijd om wat winst te nemen op Amerikaanse aandelen Van Lanschot Kempen verkoopt een deel van de Amerikaanse aandelenpositie. Beleggingsstrateeg Joost van Leenders legt uit waarom.