De beste markten van Azië Welke Aziatische landen hebben de voorkeur van EM-fondsmanagers? Dat blijken vooral Vietnam en Zuid-Korea te zijn. 18 mei 2018 14:30 • Door IEXProfs Redactie Het Magna New Frontiers Fund heeft 15% van het fondsvermogen belegd in Vietnam. Volgens Dominic Bokor-Ingram van Fiera Capital gaat dat land veel waarde toevoegen aan de emerging market-portefeuille van beleggers. Tegen Citywire zegt hij: "De Vietnamese regering is druk met het hervormen en die hervormingen vertalen zich direct in economische groei. Momenteel heeft Vietnam met 6% tot 7% groei, een van de snelst groeiende economieën in Azië." Voor het fonds van Magna (onderdeel van onze eigen IEXFonds 40) focust de fondsmanager nu vooral op retailers en IPO's in Vietnam. Een nadeel is wel dat Vietnam officieel nog geen emerging market is, maar een frontier market. Lastig toegankelijk Vanwege de structuur van de aandelenmarkt en het feit dat er de markt lastig toegankelijk is voor (buitenlandse) beleggers, is de kans volgens Bokor-Ingram dat het land volgend jaar officieel een emerging market wordt. Hij schat die kans op minder dan 50%. Fondsmanager Jian Shi Cortesi van het GAM Multistock – Asia Focus Fund ziet meer in Noord-Aziatische markten, zoals China en Taiwan. Die zijn volgens goedkoper dan de beurzen in Zuid-Azië. Maar sowieso zijn emerging markets volgens hem nog ondergewaardeerd. De slechte gang van zaken van 2010 tot 2016 heeft zijn sporen achtergelaten. Dalende bedrijfswinsten dreven aandelenbeleggers toen naar de uitgang. Inmiddels zit juist die winstgroei n de lift, aldus de fondsmanager. Exportlanden profiteren Volgens Manish Modi, fondsmanager van het UBS Asian Consumption Fund moeten Aziatische markten kunnen profiteren van een toenemende lokale vraag. Landen zoals Thailand en Maleisië hebben het reeds goed gedaan door het aantrekken van de export. Dit moet zich – samen met hogere grondstofprijzen – gaan vertalen in meer bedrijfsinvesteringen en meer uitgaven van consumenten. Ook zouden verkiezingen in Indonesië, Maleisië en Thailand kunnen zorgen voor meer overheidsuitgaven aan infrastructuur en fiscaal gunstige maatregelen voor consumenten en bedrijven in deze landen. Nog meer groei dus. De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. . Deel via:
Assetallocatie 03 apr Goudprijs nog niet aan plafond als onzekerheid aanhoudt Senior ETF-analist Elisa Piscopiello bij L&G analyseert de drijvende krachten achter de sterke prijsstijging van goud en waarom gouddelvers glanzende winsten kunnen boeken.
Assetallocatie 01 apr Europa slaat terug Gerben Lagerwaard van State Street Global Advisors is positief over Europese aandelen. Vooral voor aandelen uit de sector industrie ziet hij goede kansen. Wel moeten er een aantal problemen worden aangepakt, want boven Europa schijnt niet alleen de zon maar hangen ook donkere wolken.
Assetallocatie 20 mrt Grootste beleggingsrotatie van de VS naar Europa in 25 jaar Fondsmanagers zijn veel somberder geworden over de VS. Het idee van Amerikaans exceptionalisme wankelt. Dat blijkt uit het maandelijkse onderzoek van Bank of America naar de samenstelling van beleggingsportefeuilles.
Assetallocatie 17 mrt Europese beleggers passen portefeuilles aan Toegenomen onzekerheid hebben Europese beleggers volgens Janus Henderson aangezet om hun portefeuilles tegen het licht te houden en iets veiliger in te richten. Smallcaps zijn gevraagd, net als de veiligste obligaties.
Assetallocatie 11 mrt Pictet verwacht een Europese renaissance Pictet AM is positiever geworden over aandelen uit de eurozone nu er meer bereidheid lijkt te zijn om de investeringen op te voeren in defensie en de economische structuur. Keerzijde: Europese staatsobligaties hebben er onder te lijden.
Assetallocatie 05 mrt Einde Amerikaans exceptionalisme in zicht? Emiel van den Heiligenberg, hoofd assetallocatie van de vermogensbeheertak van L&G, benadrukt nog maar even het belang van brede spreiding in een tijd van groeiende onzekerheden.