Vergeet Silicon Valley, let op Europese techbedrijven Europese technologiebedrijven opereren in de schaduw van Silicon Valley. Maar hun prestaties zijn niet minder. 15 september 2017 10:15 • Door IEXProfs Redactie Dat zegt Anis Lahlou-Abid, fondsbeheerder van het J.P. Morgan Europe Technology Fund. Volgens hem bevindt de technologische revolutie die is ontstaan door apparaten onderling via internet (the internet of things) te laten communiceren zich nog in de beginfase. Vooral Europese chipbedrijven kunnen profiteren. Lahlou-Abid noemt als voorbeeld de 3D-technologie die nu geïntroduceerd wordt met de nieuwste generatie iPhones. Europese semiconductor bedrijven als Ams AG en STMicroelectronics bevinden zich volgens de fondsbeheerder in een unieke positie om te profiteren van de ontwikkelingen. Zij zijn immers in staat om de 3D-sensoren te fabriceren die ervoor zorgen dat de 3D-gegevens ontvangen kunnen worden en kunnen worden verwerkt. De Europese technologiesector is minder in het oog springend dan die in Silicon Valley, geeft Lahlou-Abid toe. Dat heeft voor een deel te maken met het feit dat bedrijven als Apple echte merknamen zijn. Maar de technologie van de Apple-producten komt voor een deel uit Europa. Door de geringere zichtbaarheid van de Europese bedrijven worden ze ook minder nauwgezet gevolgd door analisten. Technologische revolutie Het European Technology Fund is het best presterende Europese fonds van J.P. Morgan AM over de afgelopen tien jaar. De waarderingen van Europese techaandelen zijn in sommige gevallen meer dan twintig keer de winst. Maar omdat de technologische internetrevolutie zich nog in de beginfase bevindt, is dat volgens Lahlou-Abid niet onredelijk. De politieke onrust in Europa hoeft wat dat betreft geen belemmering te zijn. Europese politiek is altijd een soort achtbaan, legt Lahlou-Abid uit, maar de Europese technologiebedrijven zijn daar de afgelopen jaren redelijk immuun voor gebleken. De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. . Deel via:
Impactbeleggen 31 mrt Beleggen in wapens? Nee, bedankt! Investeren in wapens is een taak voor overheden, zeker niet voor duurzame beleggers, betoogt Hadewych Kuiper van Triodos IM. "Als investeerder is het simpelweg onmogelijk om te weten hoe, waar en door wie wapens zullen worden gebruikt."
Impactbeleggen 05 feb Nee, water is het nieuwe goud Waterschaarste is volgens Tongai Kunorubwe, hoofd duurzame obligaties bij T. Rowe Price, in het komende decennium een van de grootste uitdagingen voor de mensheid én een belangrijk risico voor de wereldwijde economische groei. Voor beleggers liggen er mooie kansen. "Iedere euro die in water wordt geïnvesteerd, genereert een economische opbrengst van 4 euro."
Impactbeleggen 05 feb Verantwoord beleggen is geen politieke kwestie Volgens managing director Hadewych Kuiper van Triodos IM hebben pensioenfondsen geen andere keuze dan om vol te investeren in de duurzaamheidstransitie. "De primaire taak van pensioenfondsen is het veiligstellen van een zo goed mogelijk pensioen. Het is dus logisch dat zij vermijdbare risico’s uitsluiten."
Impactbeleggen 28 nov Het enorme potentieel van nature-based finance Hadewych Kuiper van Triodos IM breekt een stevig lans voor nature-based financieringen. Het is volgens haar de enige manier om de afbraak van de natuur te stoppen. Daarnaast biedt het ook financieel rendement.
Opinie 22 okt Financiële sector is het probleem én de oplossing voor de natuur Volgens Hadewych Kuiper van Triodos IM kan de klimaatcrisis alleen worden gekeerd als we de natuur weten te herstellen. Daarvoor is de financiële sector dringend nodig. Winstgevende duurzame projecten liggen voor het oprapen.
J. Safra Sarasin Sustainable Asset Management apr '24 "Reshoring biedt mooie kansen voor groene beleggers" Volgens fondsmanager Daniel Lurch van het JSS Sustainable Equity Green Planet fonds van J. Safra Sarasin profiteren met name de duurzaamste bedrijven van de huidige herschikking van de wereldwijde productieketen. Welke dat zijn?