Financiële sector zoekt topvrouwen Financiële instellingen kiezen voor diversiteit in het bestuur, dus zijn op zoek naar vrouwen en etnische minderheden. 25 augustus 2017 14:30 • Door IEXProfs Redactie De financiële sector wil de diversiteit binnen het bestuur vergroten. Er zijn vooral meer vrouwen nodig. Dat meldt Banken.nl. Aanleiding is een onderzoek van Price Waterhouse Coopers. Zo blijkt dat financiële instellingen nadrukkelijker op zoek zijn naar vrouwen en etnische minderheden dan andere bedrijven. Zo'n 76% van de banken en verzekeraars wil dat er meer vrouwen in het bestuur komen. 51% is nadrukkelijk op zoek naar etnische minderheden om zo de diversiteit te vergroten. In andere sectoren zijn deze percentages gemiddeld respectievelijk 58% en 49%. Inhaalslag Dat de financiële sector er vaart achter zet, is logisch. Financiële instellingen zijn nog altijd witte mannenbolwerken, zie bijvoorbeeld de board van ING (zie foto). Zij lopen voor topfuncties achter in het aantrekken van vrouwen en minderheden. Voor vrouwen is de keuze voor meer diversiteit in ieder geval erg belangrijk. Zij blijken meer geïnteresseerd in het diversiteitsbeleid van de potentiële werkgever dan mannen. Meer dan de helft van de vrouwen verdiept zich daar op de een of andere manier in voordat wordt gesolliciteerd. Bij mannelijke sollicitanten is dat minder dan de helft. De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. . Deel via:
Assetallocatie 08:00 Europa slaat terug Gerben Lagerwaard van State Street Global Advisors is positief over Europese aandelen. Vooral voor aandelen uit de sector industrie ziet hij goede kansen. Wel moeten er een aantal problemen worden aangepakt, want boven Europa schijnt niet alleen de zon maar hangen ook donkere wolken.
Assetallocatie 20 mrt Grootste beleggingsrotatie van de VS naar Europa in 25 jaar Fondsmanagers zijn veel somberder geworden over de VS. Het idee van Amerikaans exceptionalisme wankelt. Dat blijkt uit het maandelijkse onderzoek van Bank of America naar de samenstelling van beleggingsportefeuilles.
Assetallocatie 17 mrt Europese beleggers passen portefeuilles aan Toegenomen onzekerheid hebben Europese beleggers volgens Janus Henderson aangezet om hun portefeuilles tegen het licht te houden en iets veiliger in te richten. Smallcaps zijn gevraagd, net als de veiligste obligaties.
Assetallocatie 11 mrt Pictet verwacht een Europese renaissance Pictet AM is positiever geworden over aandelen uit de eurozone nu er meer bereidheid lijkt te zijn om de investeringen op te voeren in defensie en de economische structuur. Keerzijde: Europese staatsobligaties hebben er onder te lijden.
Assetallocatie 05 mrt Einde Amerikaans exceptionalisme in zicht? Emiel van den Heiligenberg, hoofd assetallocatie van de vermogensbeheertak van L&G, benadrukt nog maar even het belang van brede spreiding in een tijd van groeiende onzekerheden.
Assetallocatie 04 mrt Fondsenwerving blijft zwak punt private equity Bain & Company zag de markt voor private equity voorzichtig herstellen in 2024. Er waren meer exits en meer investeringen, maar wel minder geïnvesteerd vermogen van institutionele beleggers.