Welk signaal gaat uit van de gigantische cashberg van Buffett? Het investeringsfonds van Warren Buffett heeft 100 miljard dollar op de plank liggen. Is dit een signaal dat aandelen te duur zijn? 9 augustus 2017 11:00 • Door IEXProfs Redactie Het lijkt een luxeprobleem: op de lopende rekening van Berkshire Hathaway, het investeringsvehikel van Warren Buffett, staat 99,7 miljard dollar te verpieteren. Dat is een recordbedrag. De superbelegger weet niet wat hij ermee moet doen. Dividend uitkeren doet Berkshire Hathaway nooit en eigen aandelen inkopen gebeurt zelden. Overnames zijn de enige manier om een aardig rendement te behalen. En juist op dat terrein is het al een tijdje stil. Begin dit jaar nam Berkshire Hathaway een flink belang in Apple. In juni volgden twee kleine investeringen: in een vastgoedinvesteerder en de Canadese hypotheekverstrekker Home Capital. Buffett liet onlangs ook zijn oog vallen op de Texaanse netbeheerder Oncor, die hij wil overnemen voor negen miljard dollar. Maar dit plan stuit op weerstand van hedgefonds Elliott Management, de luis in de pels van AkzoNobel. Spoeling is dun Dat het geld nog niet is geïnvesteerd, duidt erop dat er te weinig geschikte overnamekandidaten zijn. Ook kan het een signaal zijn dat de waardering van bedrijven te hoog is, na de rally van de afgelopen jaren. “Dat maakt het moeilijker om aantrekkelijk geprijsde deals te kunnen sluiten,” zegt Jim Shanahan, een analist bij Edward Jones tegen persbureau Bloomberg. Buffett lijkt dus zijn kansen af te wachten. Een beurscorrectie of een bear markt zou zijn plannen in een stroomversnelling kunnen brengen. In het verleden sloeg Buffett vooral toe als bedrijven of de economie in een dip zaten. Hij is en blijft immers een koopjesjager. De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. . Deel via:
Opinie 21 jan Aanhouden cash is zelden een goed idee Cash is king? Daar denken ze bij JP Morgan AM toch wel anders over.
Obligaties 21 jan Obligatiebelegger Pimco is positief over ... obligaties Minder immigratie en hogere importheffingen zullen de groei van de Amerikaanse economie afremmen, terwijl Europa verder achterop dreigt te raken. In deze context bieden obligaties aantrekkelijke rendementen en zullen ze in 2025 een cruciale rol spelen in beleggingsportefeuilles.
Assetallocatie 20 jan Beurseuforie is niet houdbaar Optimix kan zich niet vinden in het huidige positieve beurssentiment. Hogere Amerikaanse handelstarieven zijn wel degelijk een groot gevaar. Vandaag vindt de inauguratie van Trump plaats, dus we zullen snel weten of een heuse handelsoorlog dreigt.
Assetallocatie 16 jan De juiste keuzes van Europese ETF-beleggers Noussair Aatil van State Street SPDR ETF's neemt nog even de Europese ETF-cijfers over geheel 2024 en over de laatste maand van het jaar met u door. Twee beleggingen bleken dominant. Amerikaanse aandelen en obligaties met ultra korte looptijden werden verreweg het meest gekocht.
Assetallocatie 16 jan Private beleggingen hebben wind en klanten mee BlackRock en Schroders zijn beide reuze enthousiast over private beleggingen. Private equity, private debt, infrastructuur en vastgoed bieden alle spreiding en mooie rendementskansen.
Assetallocatie 15 jan Candriam kiest voor Amerikaanse aandelen en Europese obligaties Ervan uitgaande dat de wereld dit jaar niet te maken krijgt met een hevige handelsoorlog gaat Candriam voor aandelen uit de VS en de opkomende markten, voor obligaties uit Europa, en koopt het bij elke verzwakking extra goud bij.