Biotech staat aan vooravond van nieuwe rally Fondsmanager Sven Borho ziet grote mogelijkheden voor beleggers in biotechaandelen. Vooral doordat de door Trump aangekondigde prijscontroles veel minder hard zullen uitvallen. 19 juli 2017 09:50 • Door IEXProfs Redactie Sven Borho, fondsmanager bij de Biotech Growth Trust ziet ongelofelijke mogelijkheden in biotechnologieaandelen. De sector heeft volgens hem ten onrechte klappen gekregen tijdens de recente presidentiële verkiezingsstrijd in de Verenigde Staten, waarbij zowel Hillary Clinton als Donald Trump hard uithaalde naar de hoge prijzen die de farmasector, dus ook biotechbedrijven, vragen voor hun producten. Dit meldt Citywire. Trump ging in januari zelfs zo ver om farmaceutische bedrijven te verwijten dat ze proberen weg te komen met moord door het vragen van hoge prijzen. Clinton deed eerder al soortgelijke uitspraken. Logisch dat de koersen van biotechaandelen sinds midden 2015 zijwaarts bewegen. Veel woorden, weinig daden Borho geeft toe dat hij bij een eerdere aanbeveling van de sector vorig jaar te vroeg was. Maar hij blijft wel bij zijn call. Volgens Borho zijn er namelijk duidelijke tekenen dat Trump met veel minder zware maatregelen zal komen dan eerder aangenomen. Hij ziet daarvoor bewijzen in een in een in The New York Times uitgelekt wetsvoorstel voor medicijnprijzen. "Er staat daarin niets dat erop wijst dat de regering de prijzen rechtsreeks gaat controleren", zei hij vorige week tijdens de jaarvergadering van Biotech Groth Trust. "Een biotechbedrijf dat met innovaties komt, zal nog steeds vrij zijn die prijzen te vragen die acceptabel zijn voor de markt." In de wachtkamer Borho maakt het vergelijk met een eerdere koerscorrectie van biotechaandelen in 1993 toen de first-lady van destijds Hilary Clinton de sector ook al aanviel. Niet lang daarna herstelden de koersen sterk. Borho verwacht dat dit nu ook weer het geval zal zijn. Hij denkt dat veel vermogensbeheerders hun kruit nu nog droog houden, maar aan de zijlijn klaar staan om in te stappen. En als dat al niet voor koersstijgingen zorgt, dan zijn het wel de overnames die hij verwacht. Cash heeft de sector genoeg. Daarnaast zijn overnames dè manier om de pijplijn gevuld te houden. De koersontwikkeling van Biotech Growth van de afgelopen maand geeft Borho voorlopig gelijk. Sinds begin mei is de koers van de investeerder in biotechbedrijven gestegen met 14% (in dollars). De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. . Deel via:
Assetallocatie 20 mrt Grootste beleggingsrotatie van de VS naar Europa in 25 jaar Fondsmanagers zijn veel somberder geworden over de VS. Het idee van Amerikaans exceptionalisme wankelt. Dat blijkt uit het maandelijkse onderzoek van Bank of America naar de samenstelling van beleggingsportefeuilles.
Assetallocatie 17 mrt Europese beleggers passen portefeuilles aan Toegenomen onzekerheid hebben Europese beleggers volgens Janus Henderson aangezet om hun portefeuilles tegen het licht te houden en iets veiliger in te richten. Smallcaps zijn gevraagd, net als de veiligste obligaties.
Assetallocatie 11 mrt Pictet verwacht een Europese renaissance Pictet AM is positiever geworden over aandelen uit de eurozone nu er meer bereidheid lijkt te zijn om de investeringen op te voeren in defensie en de economische structuur. Keerzijde: Europese staatsobligaties hebben er onder te lijden.
Assetallocatie 05 mrt Einde Amerikaans exceptionalisme in zicht? Emiel van den Heiligenberg, hoofd assetallocatie van de vermogensbeheertak van L&G, benadrukt nog maar even het belang van brede spreiding in een tijd van groeiende onzekerheden.
Assetallocatie 04 mrt Fondsenwerving blijft zwak punt private equity Bain & Company zag de markt voor private equity voorzichtig herstellen in 2024. Er waren meer exits en meer investeringen, maar wel minder geïnvesteerd vermogen van institutionele beleggers.
Assetallocatie 27 feb Ook private assets zijn gevoelig voor crises Private beleggingen zijn populair. Beleggers die denken dat ze met deze beleggingen beter beschermd zijn tegen financiële crises komen bedrogen uit.