Obligatiehandel niet klaar voor Mifid II Veel obligatiehandelaars en -beleggers zijn niet klaar voor de nieuwe marktregels die op 3 januari 2018 van kracht worden. Dat zal tot boetes en leiden en misschien verlies van vergunningen. 15 juni 2017 08:00 • Door IEXProfs Redactie De nieuwe regels voor de beurshandel komen in een rap tempo naderbij. Voor de aandelenhandel zal dat niet zoveel problemen opleveren, maar wel voor de obligatiehandel. Dat zegt Mifid-expert Bruno de Raveschoot in een gesprek met Citywire. "Mifid II is een enorm grote uitdaging voor de obligatiehandel. Er zijn heel veel nieuwe regels, zowel voor de buy als sell side. En wij denken dat de meeste mensen niet klaar zullen zijn als de regels van kracht worden." Geen uitstel Dat zal volgens De Raveschoot ongetwijfeld consequenties hebben, want een ding is zeker Mifid II is al een keer uitgesteld en een tweede uitstel is hoogst onwaarschijnlijk. Dat heeft Steven Maijoor, voorzitter van de Europese marktentoezichthouder Esma deze maand nog bevestigd. Mogelijke straffen voor vermogensbeheerders en brokers die zich niet houden aan de regels kunnen volgens De Raveschoot boetes zijn en in het uiterste geval het verlies van de vergunning. 3 januari 2018 De nieuwe Europese marktenwetgeving Mifid II zal op 3 januari 2018 van kracht worden. Het doel is de beurs eerlijker en transparanter te maken, beleggers meer bescherming te bieden en de handel efficiënter en voor de consument goedkoper te maken. De Raveschoot is zelf een groot voorstander van Mifid II. Natuurlijk betekenen meer regels ook meer bureaucratie. Zo is het voor de obligatiehandel bijvoorbeeld lastig dat niet elke obligatie een zogenoemde ISIN-code heeft. In de toekomst is dat verplicht. Lagere kosten Tegenover die bureaucratie staan echter ook grote voordelen. De belangrijkste is dat vermogensbeheerders in de toekomst van elke transactie moeten bekendmaken hoeveel deze gekost heeft, en bij welke broker de obligaties zijn gekocht. Deze transparantie zal er volgens De Raveschoot voor zorgen dat effectenmakelaars die teveel vragen, snel zullen verdwijnen. De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. . Deel via:
Opinie 21 jan Aanhouden cash is zelden een goed idee Cash is king? Daar denken ze bij JP Morgan AM toch wel anders over.
Obligaties 21 jan Obligatiebelegger Pimco is positief over ... obligaties Minder immigratie en hogere importheffingen zullen de groei van de Amerikaanse economie afremmen, terwijl Europa verder achterop dreigt te raken. In deze context bieden obligaties aantrekkelijke rendementen en zullen ze in 2025 een cruciale rol spelen in beleggingsportefeuilles.
Assetallocatie 20 jan Beurseuforie is niet houdbaar Optimix kan zich niet vinden in het huidige positieve beurssentiment. Hogere Amerikaanse handelstarieven zijn wel degelijk een groot gevaar. Vandaag vindt de inauguratie van Trump plaats, dus we zullen snel weten of een heuse handelsoorlog dreigt.
Assetallocatie 16 jan De juiste keuzes van Europese ETF-beleggers Noussair Aatil van State Street SPDR ETF's neemt nog even de Europese ETF-cijfers over geheel 2024 en over de laatste maand van het jaar met u door. Twee beleggingen bleken dominant. Amerikaanse aandelen en obligaties met ultra korte looptijden werden verreweg het meest gekocht.
Assetallocatie 16 jan Private beleggingen hebben wind en klanten mee BlackRock en Schroders zijn beide reuze enthousiast over private beleggingen. Private equity, private debt, infrastructuur en vastgoed bieden alle spreiding en mooie rendementskansen.
Assetallocatie 15 jan Candriam kiest voor Amerikaanse aandelen en Europese obligaties Ervan uitgaande dat de wereld dit jaar niet te maken krijgt met een hevige handelsoorlog gaat Candriam voor aandelen uit de VS en de opkomende markten, voor obligaties uit Europa, en koopt het bij elke verzwakking extra goud bij.