DSI schorst vermogensbeheerder Tuchtcommissie DSI heeft een vermogensbeheerder een schorsing opgelegd omdat hij zijn klanten onvoldoende heeft beschermd. 13 januari 2017 14:30 • Door IEXProfs Redactie De Tuchtcommissie DSI heeft een vermogensbeheerder een schorsing van zes maanden opgelegd omdat hij door zijn handelwijze klanten blootstelde aan risico’s die mogelijk voorkomen hadden kunnen worden. Daarmee heeft hij op structurele wijze de deskundigheids- en professionaliteitseisen van DSI geschonden. "Uit onderzoek is gebleken dat een aantal klanten van de vermogensbeheerder obligaties hebben gekocht van India 2 B.V. Later bleek dat deze door fraudeurs werden uitgegeven. Hierdoor zijn de beleggers gedupeerd." De disciplinaire maatregel werd opgelegd omdat de vermogensbeheerder zich volgens de DSI Tuchtcommissie onvoldoende heeft ingespannen om de geschiktheid van de beleggingen te bepalen. DSI: "De vermogensbeheerder heeft de beleggers niet op een juiste en adequate wijze geïnformeerd over de beleggingspropositie en de daaraan verbonden risico’s. Nadat er vermoedens van onregelmatigheden waren gebleken met deze belegging heeft de vermogensbeheerder ervoor gekozen om eerst nader onderzoek te verrichten naar de situatie rondom de door India 2 B.V. uitgegeven obligaties." De vermogensbeheerder heeft volgens DSI echter nagelaten om de beleggers te informeren over de vermoedens van onregelmatigheden. Volgens de Tuchtcommissie was het informeren van de beleggers zonder meer op zijn plaats. De Tuchtcommissie is van mening dat de vermogensbeheerder hiermee niet heeft gehandeld in het belang van de klanten. Door het niet informeren van de beleggers heeft de vermogensbeheerder de integriteitseisen uit de DSI Gedragscode geschonden. Ten slotte heeft de vermogensbeheerder na indiensttreding bij een nieuwe werkgever deze nieuwe werkgever niet onmiddellijk geïnformeerd over de omstandigheden bij India 2 B.V. Ook dit is volgens de Tuchtcommissie een schending van de DSI Gedragscode. De schorsing betekent volgens DSI dat de vermogensbeheerder zes maanden lang geen DSI-registratie mag voeren. De opgelegde maatregel zal voor de duur van drie jaar worden aangetekend in het openbare register achter de naam van de geregistreerde. De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. . Deel via:
Opinie 21 jan Aanhouden cash is zelden een goed idee Cash is king? Daar denken ze bij JP Morgan AM toch wel anders over.
Obligaties 21 jan Obligatiebelegger Pimco is positief over ... obligaties Minder immigratie en hogere importheffingen zullen de groei van de Amerikaanse economie afremmen, terwijl Europa verder achterop dreigt te raken. In deze context bieden obligaties aantrekkelijke rendementen en zullen ze in 2025 een cruciale rol spelen in beleggingsportefeuilles.
Assetallocatie 20 jan Beurseuforie is niet houdbaar Optimix kan zich niet vinden in het huidige positieve beurssentiment. Hogere Amerikaanse handelstarieven zijn wel degelijk een groot gevaar. Vandaag vindt de inauguratie van Trump plaats, dus we zullen snel weten of een heuse handelsoorlog dreigt.
Assetallocatie 16 jan De juiste keuzes van Europese ETF-beleggers Noussair Aatil van State Street SPDR ETF's neemt nog even de Europese ETF-cijfers over geheel 2024 en over de laatste maand van het jaar met u door. Twee beleggingen bleken dominant. Amerikaanse aandelen en obligaties met ultra korte looptijden werden verreweg het meest gekocht.
Assetallocatie 16 jan Private beleggingen hebben wind en klanten mee BlackRock en Schroders zijn beide reuze enthousiast over private beleggingen. Private equity, private debt, infrastructuur en vastgoed bieden alle spreiding en mooie rendementskansen.
Assetallocatie 15 jan Candriam kiest voor Amerikaanse aandelen en Europese obligaties Ervan uitgaande dat de wereld dit jaar niet te maken krijgt met een hevige handelsoorlog gaat Candriam voor aandelen uit de VS en de opkomende markten, voor obligaties uit Europa, en koopt het bij elke verzwakking extra goud bij.