Fintech springt in research-leemte MIFID II dreigt een einde toe maken aan research als marketingtool. Fintech-bedrijven zien daar mogelijkheden. 12 juli 2016 09:15 • Door IEXProfs Redactie MIFID II dreigt een einde toe maken aan research als marketingtool. Volgens de nieuwe richtlijnen is het niet toegestaan een vergoeding voor research te rekenen. Dat dwingt alle partijen, aanbieders en gebruikers, om een nieuwe vorm te zoeken. Fintech-bedrijven zien daar mogelijkheden. Gevestigde bedrijven en nieuwkomers storten zich op een krimpende markt. De focus zal meer verschuiven richting het optimaliseren van de beleggingsbeslissingen. Data-algoritmes kunnen extra waarde toevoegen aan research. Diverse nieuwkomers verkennen de markt al en er liggen volgens het blog Daily Fintech zeker mogelijkheden voor een nieuw type aanbieders. Daarbij denkt de schrijver aan platformen met veel meer keuzemogelijkheden, waaronder de optie om een deel van het researchpakket te kopen. Beter producten, lagere kosten Maar ook de zoektocht naar algoritmes die producten en kosten optimaliseren. Uiteindelijk moet de vrucht van deze vernieuwingslag zijn, dat er sneller een beter product geleverd wordt tegen lagere kosten. Maar het zal wel slachtoffers eisen bij de stakeholders die die vernieuwingsslag niet mee kunnen maken. Er zijn al wat spelers actief in het aanbod van aandelenresearch, zoals Airex market, dat in de VS een online marktplaats biedt voor research, financiële informatie en apps. Alphametry is een Frans Fintechbedrijf dat algoritmes loslaat op research, om de kwaliteit ervan te bepalen en daarnaast creëert het een gemeenschap, die een waardering kan geven over researchartikelen. Dat moet dan leiden tot een beter advies voor de kopers van research. De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. . Deel via:
Impactbeleggen 28 nov Het enorme potentieel van nature-based finance Hadewych Kuiper van Triodos IM breekt een stevig lans voor nature-based financieringen. Het is volgens haar de enige manier om de afbraak van de natuur te stoppen. Daarnaast biedt het ook financieel rendement.
Opinie 22 okt Financiële sector is het probleem én de oplossing voor de natuur Volgens Hadewych Kuiper van Triodos IM kan de klimaatcrisis alleen worden gekeerd als we de natuur weten te herstellen. Daarvoor is de financiële sector dringend nodig. Winstgevende duurzame projecten liggen voor het oprapen.
J. Safra Sarasin Sustainable Asset Management 18 apr "Reshoring biedt mooie kansen voor groene beleggers" Volgens fondsmanager Daniel Lurch van het JSS Sustainable Equity Green Planet fonds van J. Safra Sarasin profiteren met name de duurzaamste bedrijven van de huidige herschikking van de wereldwijde productieketen. Welke dat zijn?
Impactbeleggen 11 apr “Het is fijn om goed te doen” Ook buiten Nederland is impactbeleggen ontdekt. Het Schotse Baillie Gifford bijvoorbeeld lanceerde in 2017 het Positive Change Fund. Vlak voor Pasen was Rosie Rankin, medeverantwoordelijk voor dit fonds, over in Amsterdam voor de tweedaagse Impact Europe Summit in de Beurs van Berlage. Rob Stallinga sprak met haar.
Impactbeleggen 03 apr "Impactbeleggers staan aan de goede kant van de geschiedenis" Hadewych Kuiper, directeur beleggingen bij Triodos IM, is niet onder de indruk van alle berichten dat duurzaam beleggen het beste heeft gehad. "Zo ziet tegenwerking van vooruitgang eruit."
Impactbeleggen jan '24 JSS Green Planet Fund: Kansrijk beleggen in een groene toekomst Beleggen in de toekomst is volgens S. Safra Sarasin beleggen in de groene transitie. Lees meer over het JSS Sustainable Equity Green Planet Fund, dat in de laatste drie jaar niet alleen hard is gegroeid maar ook sterk heeft gepresteerd.