Vermogensbeheer via social media De robo-adviseur heeft zijn plek veroverd in de beleggingsindustrie, de volgende ’game changer’ dient zich alweer aan. 2 maart 2016 09:30 • Door IEXProfs Redactie De robo-adviseur heeft zijn plek veroverd in de beleggingsindustrie, de volgende ’game changer’ dient zich al aan, schrijft WealthManagement.com. Social media is een belangrijk instrument geworden voor de onderlinge communicatie. Wat is er mogelijk als al die online informatie zou kunnen helpen om een beleggingsportefeuille op te bouwen? Snapchat denkt in die richting. De social media app wil de rol van robo-adviseur gaan vervullen, gebruikmakend van online data voor het vermogensbeheer middels ETF’s en andere lage-kosten-producten. Vermogensbeheerders zien waarschijnlijk niets in zo’n Albert Heijn-benadering van beleggen. Maar het kan zo maar zijn dat platforms als Facebook of Amazon de krachten bundelen met een aanbieder als Vanguard en een schokgolf door de beleggingsindustrie zenden, oppert WealthManagement.com. Beleggers hebben altijd behoefte aan advies, maar de wijze waarop zij dit verkrijgen is aan verandering onderhevig. Technologische ontwikkelingen drukken hier hun stempel. Het kan zijn dat de communicatie tussen beleggingsfirma’s en hun cliënten fors veranderen gaat. Enerzijds blijft de behoefte aan vermogensbeheerders die hun vermogende klanten complexe producten aanbieden, op maat gesneden oplossingen via een totaalbenadering van de ’family office’. Aan de andere kant van het spectrum ontstaan de budget-adviseurs, die het minder vermogende, maar wel grotere deel van de beleggers aanspreken. Nieuwe aanbieders veroveren marktaandeel dankzij de opmars van de robo-adviseur. Advies op maat De grootste kansen liggen bij de meer bemiddelde beleggers, een doelgroep die sterk zal groeien. Vermogensbeheerders zullen die welvarende beleggers tegemoet moeten treden met persoonlijk advies op maat, om hun doelstellingen te bereiken. De winnaars in de veranderende wereld zijn die adviseurs en vermogensbeheerders die de behoeften en doelstellingen van hun cliënt centraal stellen. Daarbij moet men loskomen van de gevestigde aanpak uit het verleden en zich gaan focussen op maatwerk voor de klant. Een status quo kan volgens WealthManagement.com niet overleven. De beleggingsindustrie moet de dienstverlening richten op het belang van de cliënt, gemeenschap en economie als geheel. De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. . Deel via:
Opinie 21 jan Aanhouden cash is zelden een goed idee Cash is king? Daar denken ze bij JP Morgan AM toch wel anders over.
Obligaties 21 jan Obligatiebelegger Pimco is positief over ... obligaties Minder immigratie en hogere importheffingen zullen de groei van de Amerikaanse economie afremmen, terwijl Europa verder achterop dreigt te raken. In deze context bieden obligaties aantrekkelijke rendementen en zullen ze in 2025 een cruciale rol spelen in beleggingsportefeuilles.
Assetallocatie 20 jan Beurseuforie is niet houdbaar Optimix kan zich niet vinden in het huidige positieve beurssentiment. Hogere Amerikaanse handelstarieven zijn wel degelijk een groot gevaar. Vandaag vindt de inauguratie van Trump plaats, dus we zullen snel weten of een heuse handelsoorlog dreigt.
Assetallocatie 16 jan De juiste keuzes van Europese ETF-beleggers Noussair Aatil van State Street SPDR ETF's neemt nog even de Europese ETF-cijfers over geheel 2024 en over de laatste maand van het jaar met u door. Twee beleggingen bleken dominant. Amerikaanse aandelen en obligaties met ultra korte looptijden werden verreweg het meest gekocht.
Assetallocatie 16 jan Private beleggingen hebben wind en klanten mee BlackRock en Schroders zijn beide reuze enthousiast over private beleggingen. Private equity, private debt, infrastructuur en vastgoed bieden alle spreiding en mooie rendementskansen.
Assetallocatie 15 jan Candriam kiest voor Amerikaanse aandelen en Europese obligaties Ervan uitgaande dat de wereld dit jaar niet te maken krijgt met een hevige handelsoorlog gaat Candriam voor aandelen uit de VS en de opkomende markten, voor obligaties uit Europa, en koopt het bij elke verzwakking extra goud bij.