Pimco lost vertrek Gross intern op Pimco vermeed paniekverkopen na het vertrek van Bill Gross vorig jaar door andere Pimco-fondsen in te schakelen. 12 juni 2015 09:40 • Door IEXProfs Redactie Pimco vermeed paniekverkopen na het vertrek van Bill Gross vorig jaar door andere Pimco-fondsen in te schakelen. Dat schrijft Bloomberg in een artikel waarin op heldere wijze wordt beschreven hoe Pimco met een delicaat probleem omging. Het onverwachte vertrek van sterbeheerder Bill Gross bij het Total Return Fund, het vlaggenschip van Pimco, zorgde voor een enorme uitstroom van geld. Veel klanten zegden hun vertrouwen in het fonds op. Het beheerde vermogen van van het fonds bedroeg in het voorjaar van 2013 nog 293 miljard dollar. Sindsdien is het met 60% gedaald. Een deel van de daling was overigens het gevolg van teleurstellende resultaten voorafgaand aan het vertrek van Gross eind september vorig jaar. De massale uitstroom zou niet alleen Pimco in problemen brengen, maar ook een test zijn voor de markt in het algemeen, was de verwachting. Als het Total Return Fund haar minder liquide posities gedwongen zou moeten verkopen zou wel eens paniek kunnen uitbreken op de markt. Daar is in de praktijk niets van gebleken. In totaal heeft Pimco ongeveer 100 miljard dollar aan posities van de hand moeten doen. Een belangrijk deel daarvan, volgens Bloomberg, 18 miljard dollar is verkocht aan andere Pimco-fondsen. Het gaat hier vooral om de wat moelijker te verhandelen Deze zogenoemde interne handel zal zeker de belangstelling van de Amerikaanse beurstoezichthouder SEC hebben gewekt, veronderstelt Bloomberg. Hoewel dure transactiekosten worden vermeden, is het de vraag of klanten van Pimco niet zijn benadeeld omdat de overeengekomen prijs van de transacties te hoog dan wel te laag was. De interne handel bij Pimco is overigens niet nieuw. In het verleden was het Total Return Fund echter een netto opkoper van posities van andere Pimco-fondsen. Sinds het Total return Fund in 2013 in de problemen kwam is die relatie omgedraaid. Sinds het vertrek van Gross eind september vorig jaar is de transformatie van netto-opkoper, tot netto-verkoper aanzienlijk versneld. De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. . Deel via:
Opinie 21 jan Aanhouden cash is zelden een goed idee Cash is king? Daar denken ze bij JP Morgan AM toch wel anders over.
Obligaties 21 jan Obligatiebelegger Pimco is positief over ... obligaties Minder immigratie en hogere importheffingen zullen de groei van de Amerikaanse economie afremmen, terwijl Europa verder achterop dreigt te raken. In deze context bieden obligaties aantrekkelijke rendementen en zullen ze in 2025 een cruciale rol spelen in beleggingsportefeuilles.
Assetallocatie 20 jan Beurseuforie is niet houdbaar Optimix kan zich niet vinden in het huidige positieve beurssentiment. Hogere Amerikaanse handelstarieven zijn wel degelijk een groot gevaar. Vandaag vindt de inauguratie van Trump plaats, dus we zullen snel weten of een heuse handelsoorlog dreigt.
Assetallocatie 16 jan De juiste keuzes van Europese ETF-beleggers Noussair Aatil van State Street SPDR ETF's neemt nog even de Europese ETF-cijfers over geheel 2024 en over de laatste maand van het jaar met u door. Twee beleggingen bleken dominant. Amerikaanse aandelen en obligaties met ultra korte looptijden werden verreweg het meest gekocht.
Assetallocatie 16 jan Private beleggingen hebben wind en klanten mee BlackRock en Schroders zijn beide reuze enthousiast over private beleggingen. Private equity, private debt, infrastructuur en vastgoed bieden alle spreiding en mooie rendementskansen.
Assetallocatie 15 jan Candriam kiest voor Amerikaanse aandelen en Europese obligaties Ervan uitgaande dat de wereld dit jaar niet te maken krijgt met een hevige handelsoorlog gaat Candriam voor aandelen uit de VS en de opkomende markten, voor obligaties uit Europa, en koopt het bij elke verzwakking extra goud bij.