Mario is niet zo super meer Het idee dat zes jaar na de crisis monetaire verruiming in Europa alles gaat oplossen is vergezocht. 26 januari 2015 09:45 • Door IEXProfs Redactie Het idee dat zes jaar na de crisis monetaire verruiming in Europa alles gaat oplossen is vergezocht. Mario Draghi en zijn ECB zetten met deze stap hun geloofwaardigheid op het spel, vindt Peter Hensman econoom van BNY Newton Capital Management, onderdeel van BNY Mellon. Als het Draghi niet lukt om met QE in de korte tijd de consumentenprijzen een impuls te geven dan zullen de markten zich afvragen of de ECB nog wel over effectieve instrumenten beschikt Structurele problemen De structurele problemen die aan de malaise in de eurozone ten grondslag liggen, worden namelijk niet opgelost met een lagere rente of een stortvloed aan liquiditeit, adus de econoom van BNY Mellon. Het zal ook moeilijk worden om die stortvloed aan liquiditeit de reële economie in te laten stromen, denkt Paul Brain, ook strateeg bij BNY Mellon. Veel medewerking van de banken verwacht Brain namelijk niet. Knappe Draghi Toch is het knap dat het Draghi is gelukt om iedereen tevreden te stellen. Enerzijds de kritische houding van Duitsland en anderzijds de hooggespannen verwachtingen van de markt, denkt Holger Fahrenkrug, hoofdeconoom bij BNY Meriten Investment Management. Zo worden de risico’s gespreid ter geruststelling van de Duitsers, terwijl de markten nog steeds dik tevreden zijn. Daarnaast krijgt de economie door de QE een boost en zal de inflatie in de loop van dit jaar oplopen. Fahrenkrug denkt dan ook dat het opkoopprogramma van Draghi in 2016 niet voortgezet hoeft te worden. De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. . Deel via:
Assetallocatie 10 apr Pictet AM zag de S&P nog 10% extra dalen Omdat een recessie in de VS nadert, neemt Pictet AM het zekere voor het onzekere. Tenminste, dat was de verwachting vóór de plotselinge draai van president Trump gisteravond. De handelsoorlog van de VS met de wereld is teruggebracht tot 'slechts' met China.
Assetallocatie 09 apr Oase van rust Van de volatiliteit die de aandelenmarkt momenteel treft, heeft Rutger Brascamp, hoofd hypotheken van Aegon AM, duidelijk geen last. “Beleggen in hypotheken is een hele steady business. De verliezen zijn extreem laag.” Is er dan niets wat hij vreest?
Assetallocatie 09 apr Een volledige handelsoorlog of een beperkt conflict? Volgens Greg Hirt, Global CIO Multi Asset bij Allianz Global Investors, zijn dat de twee mogelijke scenario’s waar we rekening mee moeten houden. Wat zijn de beleggingsimplicaties?
Assetallocatie 07 apr Fifty-fifty kans op Amerikaanse recessie De kans op een recessie in de VS is na "Liberation Day" gestegen van 35% naar 50%. Volgens Jeffrey Schulze van ClearBridge is diversificatie de enige free lunch voor beleggers tijdens de onzekere maanden die voor ons liggen.
Opinie 06 apr Zoek dekking! De sombere reacties van DWS en Goldman Sachs op de Amerikaanse tarievenoorlog en de mondiale aandelenpaniek. Hoe verder? Waarin te beleggen?
Assetallocatie 03 apr Goudprijs nog niet aan plafond als onzekerheid aanhoudt Senior ETF-analist Elisa Piscopiello bij L&G analyseert de drijvende krachten achter de sterke prijsstijging van goud en waarom gouddelvers glanzende winsten kunnen boeken.