Vanguard versus financial planners Financieel adviseurs, let goed op. Het grote indeximperium Vanguard gaat zich storten op de markt voor financieel advies. 9 december 2014 17:00 • Door IEXProfs Redactie Financieel adviseurs, let goed op. Het grote indeximperium Vanguard gaat zich storten op de markt voor financieel advies, schrijft FT. Vanguard wil tegen een beheervergoeding van 0,3% zijn adviesdiensten gaan leveren. Dat is een stuk lager dan de gebruikelijke 1% (of vaak zelf nog meer). Vanguard maakt sinds 1975 in de beleggingsindustrie furore als aanbieder van goedkope indexfondsen. Vooral de laatste jaren groeit het fondshuis hard doordat beleggers meer en meer voor passieve producten kiezen. Vorig jaar had Vanguard de grootste inflow van alle fondshuizen ter wereld. Voor de webcamHet trucje van goedkope gestandaardiseerde producten, probeert het fondshuis nu ook uit te halen met financieel advies. Door middel van technologie, zoals online chats en webcamsessies, wil Vanguard kostenefficiënter werken dan zijn concurrenten, wat dan ook terug te zien zal zijn in de prijs voor de klant. “Can we provide really super-high quality advice at a very low cost and do that in a very large way, and change that market? I think we can,” aldus Bill McNabb, Vanguard chief executive. Maar de aanval op de conventionele industrie van financial planning kan een listig neveneffect hebben. Vanguard is namelijk mede zo groot geworden doordat financieel adviseurs de goedkope producten van het fondshuis aan hun klanten adviseren. De vraag is hoe dat zich ontwikkelt als Vanguard ruzie gaat maken met financial planners aller lande. Lees meer over het nieuwe offensief van Vaguard op de website van Financial Times De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. . Deel via:
Impactbeleggen 31 mrt Beleggen in wapens? Nee, bedankt! Investeren in wapens is een taak voor overheden, zeker niet voor duurzame beleggers, betoogt Hadewych Kuiper van Triodos IM. "Als investeerder is het simpelweg onmogelijk om te weten hoe, waar en door wie wapens zullen worden gebruikt."
Impactbeleggen 05 feb Nee, water is het nieuwe goud Waterschaarste is volgens Tongai Kunorubwe, hoofd duurzame obligaties bij T. Rowe Price, in het komende decennium een van de grootste uitdagingen voor de mensheid én een belangrijk risico voor de wereldwijde economische groei. Voor beleggers liggen er mooie kansen. "Iedere euro die in water wordt geïnvesteerd, genereert een economische opbrengst van 4 euro."
Impactbeleggen 05 feb Verantwoord beleggen is geen politieke kwestie Volgens managing director Hadewych Kuiper van Triodos IM hebben pensioenfondsen geen andere keuze dan om vol te investeren in de duurzaamheidstransitie. "De primaire taak van pensioenfondsen is het veiligstellen van een zo goed mogelijk pensioen. Het is dus logisch dat zij vermijdbare risico’s uitsluiten."
Impactbeleggen 28 nov Het enorme potentieel van nature-based finance Hadewych Kuiper van Triodos IM breekt een stevig lans voor nature-based financieringen. Het is volgens haar de enige manier om de afbraak van de natuur te stoppen. Daarnaast biedt het ook financieel rendement.
Opinie 22 okt Financiële sector is het probleem én de oplossing voor de natuur Volgens Hadewych Kuiper van Triodos IM kan de klimaatcrisis alleen worden gekeerd als we de natuur weten te herstellen. Daarvoor is de financiële sector dringend nodig. Winstgevende duurzame projecten liggen voor het oprapen.
J. Safra Sarasin Sustainable Asset Management apr '24 "Reshoring biedt mooie kansen voor groene beleggers" Volgens fondsmanager Daniel Lurch van het JSS Sustainable Equity Green Planet fonds van J. Safra Sarasin profiteren met name de duurzaamste bedrijven van de huidige herschikking van de wereldwijde productieketen. Welke dat zijn?