Koop aandelen die niemand wil Netflix, Facebook, Twitter. Populaire aandelen hebben één ding gemeen: u moet ze juist niet kopen. 28 april 2014 09:15 • Door IEXProfs Redactie Netflix, Facebook, Twitter. Populaire aandelen hebben volgens Millennial Invest één ding gemeen: u moet ze juist niet kopen. Geamuseerd las de auteur een oproep op Business Insider. Die website was op zoek naar een verslaggever die verhalen wilde maken over spannende bedrijven als Tesla, Netflix, Facebook, Twitter en de biotechs. Hij kan zich niet voorstellen dat er veel mensen zouden reageren als de vacature zich zou richten op “potentieel geweldige beleggingen als Marathon Petroleum en Northrop Grumman”. Dat terwijl populaire aandelen een belangrijk nadeel hebben: ze zijn ook allemaal erg duur, aldus Millennial Invest. Volgens de methode van valuebeleggen, maar ook volgens een directere benadering: share turnover oftewel omloopsnelheid. Die meet het percentage van het totale aantal aandelen van een bepaald bedrijf dat op een dag verhandeld wordt. Hoe hoger de omloopsnelheid, hoe meer actie er is in het aandeel. Dat kan zijn omdat er slecht nieuws rondgaat, maar vaker omdat het gewoon een spannend aandeel is. Top 25Van de Amerikaanse aandelen behoren Netflix en Tesla momenteel tot de absolute top in dagactiviteit. Zo’n 7% van de aandelen van beide bedrijven verwisselt elke dag van eigenaar. Bekijk met dat in uw achterhoofd de volgende grafiek. Dit zijn de historische resultaten van de top 25 aandelen met de hoogste omloopsnelheid afgezet tegenover de markt: Het jaarlijkse rendement van deze populaire aandelen bedroeg sinds 1984 -3,1% tegenover een rendement van +11,4% voor de markt in dezelfde periode. Volgens Millennial Invest is omloopsnelheid een goed alternatief om extreem populaire aandelen te identificeren, die u vervolgens het beste links kunt laten liggen. Het succes van beleggen is namelijk niet alleen gelegen in het selecteren van de juiste aandelen, maar ook in het vermijden van de juiste aandelen. De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. . Deel via:
Impactbeleggen 31 mrt Beleggen in wapens? Nee, bedankt! Investeren in wapens is een taak voor overheden, zeker niet voor duurzame beleggers, betoogt Hadewych Kuiper van Triodos IM. "Als investeerder is het simpelweg onmogelijk om te weten hoe, waar en door wie wapens zullen worden gebruikt."
Impactbeleggen 05 feb Nee, water is het nieuwe goud Waterschaarste is volgens Tongai Kunorubwe, hoofd duurzame obligaties bij T. Rowe Price, in het komende decennium een van de grootste uitdagingen voor de mensheid én een belangrijk risico voor de wereldwijde economische groei. Voor beleggers liggen er mooie kansen. "Iedere euro die in water wordt geïnvesteerd, genereert een economische opbrengst van 4 euro."
Impactbeleggen 05 feb Verantwoord beleggen is geen politieke kwestie Volgens managing director Hadewych Kuiper van Triodos IM hebben pensioenfondsen geen andere keuze dan om vol te investeren in de duurzaamheidstransitie. "De primaire taak van pensioenfondsen is het veiligstellen van een zo goed mogelijk pensioen. Het is dus logisch dat zij vermijdbare risico’s uitsluiten."
Impactbeleggen 28 nov Het enorme potentieel van nature-based finance Hadewych Kuiper van Triodos IM breekt een stevig lans voor nature-based financieringen. Het is volgens haar de enige manier om de afbraak van de natuur te stoppen. Daarnaast biedt het ook financieel rendement.
Opinie 22 okt Financiële sector is het probleem én de oplossing voor de natuur Volgens Hadewych Kuiper van Triodos IM kan de klimaatcrisis alleen worden gekeerd als we de natuur weten te herstellen. Daarvoor is de financiële sector dringend nodig. Winstgevende duurzame projecten liggen voor het oprapen.
J. Safra Sarasin Sustainable Asset Management apr '24 "Reshoring biedt mooie kansen voor groene beleggers" Volgens fondsmanager Daniel Lurch van het JSS Sustainable Equity Green Planet fonds van J. Safra Sarasin profiteren met name de duurzaamste bedrijven van de huidige herschikking van de wereldwijde productieketen. Welke dat zijn?