Goldman: Goud gaat naar 1050 dollar Goud steeg begin dit jaar onverwachts van 1200 naar 1400 dollar per ounce. Maar Goldman ziet geen nieuwe rally starten. 21 maart 2014 15:00 • Door IEXProfs Redactie Goud was een van de onverwachte sterren op de financiële markten van begin 2014, toen het terugveerde van 1200 naar 1400 dollar per ounce. Misschien stijgt de goudprijs nog wel even door. Maar er zijn geen fundamentele redenen voor een nieuwe rally zoals die van 2001-2012, toen goud gestaag klom van onder de 400 naar 1900 dollar per ounce. De kans is groter dat de goudprijs ergens dit jaar weer gaat dalen en 2014 zal afsluiten op 1050 dollar per ounce. Dat schrijft Joe Weisenthal op het blog Business Insider. Op zijn beurt baseert Weisenthal zich op een recente publicatie van Goldman Sachs. Volgens de zakenbank is de recente stijging van de goudprijs terug te voeren op drie oorzaken die van korte duur zullen zijn. Eén: de groeivertraging in de VS door de ongenadig harde winter. Twee: Chinezen kochten meer goud als hedge tegen de Chinese schuldenbubbel. Drie: toenemende geopolitieke spanningen. Geen van drieën zijn het structurele prikkels voor een verdere stijging van de goudprijs. Daar komt bij dat die nu al aan de hoge kant is in relatie tot zijn benchmarks, aldus Goldman. Goud zal verder dalen naar het niveau van de yield op tienjaars TIPS, treasuries met inflatiedekking. Ook de tapering door de Fed zal de goudprijs drukken. Een nieuwe rally à la 2001-2012 ziet Goldman niet gebeuren. Toen klom goud van onder de 400 naar 1900 dollar per ounce. De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. . Deel via:
Impactbeleggen 31 mrt Beleggen in wapens? Nee, bedankt! Investeren in wapens is een taak voor overheden, zeker niet voor duurzame beleggers, betoogt Hadewych Kuiper van Triodos IM. "Als investeerder is het simpelweg onmogelijk om te weten hoe, waar en door wie wapens zullen worden gebruikt."
Impactbeleggen 05 feb Nee, water is het nieuwe goud Waterschaarste is volgens Tongai Kunorubwe, hoofd duurzame obligaties bij T. Rowe Price, in het komende decennium een van de grootste uitdagingen voor de mensheid én een belangrijk risico voor de wereldwijde economische groei. Voor beleggers liggen er mooie kansen. "Iedere euro die in water wordt geïnvesteerd, genereert een economische opbrengst van 4 euro."
Impactbeleggen 05 feb Verantwoord beleggen is geen politieke kwestie Volgens managing director Hadewych Kuiper van Triodos IM hebben pensioenfondsen geen andere keuze dan om vol te investeren in de duurzaamheidstransitie. "De primaire taak van pensioenfondsen is het veiligstellen van een zo goed mogelijk pensioen. Het is dus logisch dat zij vermijdbare risico’s uitsluiten."
Impactbeleggen 28 nov Het enorme potentieel van nature-based finance Hadewych Kuiper van Triodos IM breekt een stevig lans voor nature-based financieringen. Het is volgens haar de enige manier om de afbraak van de natuur te stoppen. Daarnaast biedt het ook financieel rendement.
Opinie 22 okt Financiële sector is het probleem én de oplossing voor de natuur Volgens Hadewych Kuiper van Triodos IM kan de klimaatcrisis alleen worden gekeerd als we de natuur weten te herstellen. Daarvoor is de financiële sector dringend nodig. Winstgevende duurzame projecten liggen voor het oprapen.
J. Safra Sarasin Sustainable Asset Management apr '24 "Reshoring biedt mooie kansen voor groene beleggers" Volgens fondsmanager Daniel Lurch van het JSS Sustainable Equity Green Planet fonds van J. Safra Sarasin profiteren met name de duurzaamste bedrijven van de huidige herschikking van de wereldwijde productieketen. Welke dat zijn?