Flinke instroom in aandelen-ETP's Nu de tapering is uitgesteld doen aandelen-ETF's en ETF's in opkomende markten het goed. 2 oktober 2013 15:00 • Door IEXProfs Redactie Nu de tapering is uitgesteld, kiezen beleggers weer voor aandelen en zijn de opkomende landen niet langer angstaanjagend. BlackRock kijkt in het ETP Landscape Report naar de in- en uitstromen voor september. Augustus zag nog een recorduitstroom van 16 miljard, maar afgelopen maand ging er wereldwijd weer 35 miljard dollar naar Exchange Traded Products (ETP’s). Daarvan ging bijna 29 miljard naar aandelenfondsen. Europa zag voor de vijfde maand op rij een instroom en ook Japan profiteert van het beleid van de centrale bank. Aandelen-ETP’s uit opkomende markten zagen voor het eerst sinds januari een netto instroom, die kwam op 5,3 miljard dollar. De totale instroom in aandelen YTD komt op 173 miljard en ligt daarmee flink hoger dan vorig jaar, toen de instroom over het hele jaar 115,9 miljard was en tot en met september 85,9 miljard. VolatiliteitDe instroom in vast inkomen kwam op 6,6 miljard en inmiddels is de piek van mei bijna weer bereikt. Vooral high yield en EMD zagen veel instroom door de rentestijging in de VS. BlackRock verwacht dat deze ontwikkeling doorzet. De ETF-aanbieder trekt de vergelijking met juli, toen de zorgen over aanstaande tapering ook even wegvielen. De huidige instroom in opkomende markten vormt echter het grote verschil. Raj Seshadri, Head of BlackRock ETP Insights: “Gezien de aankomende wisseling van de wacht bij de Federal Reserve, de tapering en het conflict in Syrië hadden we verwacht dat de volatiliteit in september zou toenemen. De risico’s werden echter geen werkelijkheid en aandelen zagen het grootste deel van de maand een rally.” Desondanks verwacht BlackRock dat de volatiliteit in oktober wel stijgt, gezien de problemen binnen de Amerikaanse overheid, de onzekerheid over de volgende Fed-voorzitter, geopolitieke instabiliteit en de wereldwijde groei. De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. . Deel via:
Impactbeleggen 31 mrt Beleggen in wapens? Nee, bedankt! Investeren in wapens is een taak voor overheden, zeker niet voor duurzame beleggers, betoogt Hadewych Kuiper van Triodos IM. "Als investeerder is het simpelweg onmogelijk om te weten hoe, waar en door wie wapens zullen worden gebruikt."
Impactbeleggen 05 feb Nee, water is het nieuwe goud Waterschaarste is volgens Tongai Kunorubwe, hoofd duurzame obligaties bij T. Rowe Price, in het komende decennium een van de grootste uitdagingen voor de mensheid én een belangrijk risico voor de wereldwijde economische groei. Voor beleggers liggen er mooie kansen. "Iedere euro die in water wordt geïnvesteerd, genereert een economische opbrengst van 4 euro."
Impactbeleggen 05 feb Verantwoord beleggen is geen politieke kwestie Volgens managing director Hadewych Kuiper van Triodos IM hebben pensioenfondsen geen andere keuze dan om vol te investeren in de duurzaamheidstransitie. "De primaire taak van pensioenfondsen is het veiligstellen van een zo goed mogelijk pensioen. Het is dus logisch dat zij vermijdbare risico’s uitsluiten."
Impactbeleggen 28 nov Het enorme potentieel van nature-based finance Hadewych Kuiper van Triodos IM breekt een stevig lans voor nature-based financieringen. Het is volgens haar de enige manier om de afbraak van de natuur te stoppen. Daarnaast biedt het ook financieel rendement.
Opinie 22 okt Financiële sector is het probleem én de oplossing voor de natuur Volgens Hadewych Kuiper van Triodos IM kan de klimaatcrisis alleen worden gekeerd als we de natuur weten te herstellen. Daarvoor is de financiële sector dringend nodig. Winstgevende duurzame projecten liggen voor het oprapen.
J. Safra Sarasin Sustainable Asset Management apr '24 "Reshoring biedt mooie kansen voor groene beleggers" Volgens fondsmanager Daniel Lurch van het JSS Sustainable Equity Green Planet fonds van J. Safra Sarasin profiteren met name de duurzaamste bedrijven van de huidige herschikking van de wereldwijde productieketen. Welke dat zijn?