Perfectie in beleggen bestaat niet Precisie of perfectie bestaat niet in beleggen. Gelukkig is het ook niet nodig om tot goede resultaten komen. 10 juni 2014 09:15 • Door IEXProfs Redactie Wie ooit heeft bedacht dat een (professionele) belegger precisie of perfectie nodig heeft, heeft het volgens Joshua Brown van het blog The Reformed Broker volledig bij het verkeerde eind. Want a) precisie bestaat niet in een niet-mechanisch systeem als een aandelenmarkt en b) ook de beste beleggers ter wereld weten wel beter dan te streven naar zo'n onhaalbaar ideaal. Als u een bepaald beleggingsdoel wilt bereiken tussen tien en dertig jaar van nu, dan is het fijn om statistieken te hebben die vertellen of u op het goede spoor zit. Maar het is gevaarlijk geobsedeerd te raken door die getallen en daardoor over te gaan tot irrationele beslissingen. In het beheren van portefeuilles kan het streven naar perfectie leiden tot onnodige complexiteit - en beleggen is op zichzelf al complex genoeg. HerbalancerenGoed nieuws voor de lezers die zenuwachtig zijn geworden van het loslaten van perfectie. Brown haalt een onderzoek van Vanguard aan, waaruit blijkt dat een perfect geoptimaliseerd herbalanceringsproces niet nodig is voor goede prestaties op de lange termijn. In een studie uit 2010 vergeleek Vanguard de populairste methoden van herbalancering en kwam tot de conclusie dat geen van de methoden significant beter werkte dan de andere. Het sleutelwoord hier is: bestendigheid. Het bleek van belang om vast te houden aan de gekozen strategie en niet te reageren op gebeurtenissen in de markt. De tabel laat zien dat vrijwel alle portefeuilles ruim tachtig jaar later gelijk over de finish komen, met enkele kleine verschillen in onder meer volatiliteit. In de echte wereld zijn er uiteraard maar weinig beleggers die zo’n lange tijdshorizon hebben. Maar de belangrijkste conclusie die hieruit kan worden getrokken is dat we vast moeten houden aan ons plan en onze strategie, ongeacht wat er elke dag in de headlines wordt geroepen. En wat betreft het streven naar perfectie: dat kunt u volgens Brown beter buiten de arena van de beurs proberen. De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. . Deel via:
Assetallocatie 10 apr Pictet AM zag de S&P nog 10% extra dalen Omdat een recessie in de VS nadert, neemt Pictet AM het zekere voor het onzekere. Tenminste, dat was de verwachting vóór de plotselinge draai van president Trump gisteravond. De handelsoorlog van de VS met de wereld is teruggebracht tot 'slechts' met China.
Assetallocatie 09 apr Oase van rust Van de volatiliteit die de aandelenmarkt momenteel treft, heeft Rutger Brascamp, hoofd hypotheken van Aegon AM, duidelijk geen last. “Beleggen in hypotheken is een hele steady business. De verliezen zijn extreem laag.” Is er dan niets wat hij vreest?
Assetallocatie 09 apr Een volledige handelsoorlog of een beperkt conflict? Volgens Greg Hirt, Global CIO Multi Asset bij Allianz Global Investors, zijn dat de twee mogelijke scenario’s waar we rekening mee moeten houden. Wat zijn de beleggingsimplicaties?
Assetallocatie 07 apr Fifty-fifty kans op Amerikaanse recessie De kans op een recessie in de VS is na "Liberation Day" gestegen van 35% naar 50%. Volgens Jeffrey Schulze van ClearBridge is diversificatie de enige free lunch voor beleggers tijdens de onzekere maanden die voor ons liggen.
Opinie 06 apr Zoek dekking! De sombere reacties van DWS en Goldman Sachs op de Amerikaanse tarievenoorlog en de mondiale aandelenpaniek. Hoe verder? Waarin te beleggen?
Assetallocatie 03 apr Goudprijs nog niet aan plafond als onzekerheid aanhoudt Senior ETF-analist Elisa Piscopiello bij L&G analyseert de drijvende krachten achter de sterke prijsstijging van goud en waarom gouddelvers glanzende winsten kunnen boeken.