JPMorgan goes Europa: +10% Europese én Nederlandse stockpicks 2015 van JPMorganChase. Veel namen, ééntje springt er uit: Philips 2 december 2014 09:50 • Door Arend Jan Kamp Het liefst beperk ik dit blog tot één link: gewoon, het hele rapport. Helaas, dan krijg ik zeker een legertje advocaten van JPMorgan Chase in mijn nek. En die willen denk ik alleen maar schikken als de bank zelf - het is intussen routine voor de bank met al die affaires - voor het hekje staat, zeg maar :-) Europe Year Ahead 2015, heet het 154 (!) pagina's tellende rapport van de grootbank, dat gisterochtend in mijn mailbox plofte. Gebeurt vaker, dank inzender. Van de EU-economie in haar geheel via rentes, commodities, sectoren tot het kleinste stockpickje: werkelijk alles wat u maar verzinnen kan staat in het rapport. Negen pagina's pik er uit, met de focus op de grote thema's en Nederlandse aandelen. Klik op het plaatje voor een leesbare versie geldt zoals altijd weer en laat ik maar beginnen. JPMorgan Chase ziet Europese aandelen helemaal zitten voor volgend jaar en gokt marktbreed op 10%-koersstijging: De boodschap van JPMorgan Chase voor de EU-economie luidt zo ongeveer: gewoon blijven doormodderen mensen, komt vanzelf wel een keer goed: Verrassend? JPMorgan Chase denkt dat volgend jaar niet zozeer de ECB de rentes stuurt, alswel... de aantrekkende economie!? Ofwel, hogere rentes: Snel over naar de aandelen, Reed Elsevier en Royal Dutch Shell B zijn favoriet bij de grootbank: De Amerikanen hebben meer moeite met Unilever en Wolters Kluwer: Vervolgens belanden we in nichemarkten. Allereerst komt u Aegon, Randstad en ING tegen in de recovery basket. Lekker goedkoop en goed gepositioneerd voor herstel. Dat horen we al jaren, dat herstel moet er dan wel eens een keer komen! Als u denkt dat die dalende olie- en andere commodities ook volgend jaar weer thema's zijn, zouden Philips en Heineken moeten kunnen profiteren. Opvallend dat Royal Dutch Shell, Fugro, SBM Offshore, Vopak (en Acomo?) niet worden genoemd bij de fondsen die daar nog meer last van krijgen? Alweer Philips, Aegon, Reed Elsevier en zelfs het dure ASML zijn volgens JPMorgan Chase aantrekkelijke eigen-aandelen-inkopers. Oh, de bank vindt Unibal-Rodamco, Delta Lloyd en Unilever een beetje duur. Ziggo ook, gek hé? :-) JPMorgan Chase noemt Philips, DSM en Boskalis Westminster wel aantrekkelijk gewaardeerde dividendgroeiers: Moet u nu met al deze wijsheden? Het is natuurlijk altijd goed om te weten hoe grootbanken naar de markt kijken, maar verder zou ik het vooral ter kennisgeving aannemen. Hoewel, misschien toch nog maar eens naar Philips kijken, dat wel erg vaak voorkomt en dit jaar ook nog eens flink achterblijft: -9%. Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Deel via:
Opinie 21 jan Aanhouden cash is zelden een goed idee Cash is king? Daar denken ze bij JP Morgan AM toch wel anders over.
Obligaties 21 jan Obligatiebelegger Pimco is positief over ... obligaties Minder immigratie en hogere importheffingen zullen de groei van de Amerikaanse economie afremmen, terwijl Europa verder achterop dreigt te raken. In deze context bieden obligaties aantrekkelijke rendementen en zullen ze in 2025 een cruciale rol spelen in beleggingsportefeuilles.
Assetallocatie 20 jan Beurseuforie is niet houdbaar Optimix kan zich niet vinden in het huidige positieve beurssentiment. Hogere Amerikaanse handelstarieven zijn wel degelijk een groot gevaar. Vandaag vindt de inauguratie van Trump plaats, dus we zullen snel weten of een heuse handelsoorlog dreigt.
Assetallocatie 16 jan De juiste keuzes van Europese ETF-beleggers Noussair Aatil van State Street SPDR ETF's neemt nog even de Europese ETF-cijfers over geheel 2024 en over de laatste maand van het jaar met u door. Twee beleggingen bleken dominant. Amerikaanse aandelen en obligaties met ultra korte looptijden werden verreweg het meest gekocht.
Assetallocatie 16 jan Private beleggingen hebben wind en klanten mee BlackRock en Schroders zijn beide reuze enthousiast over private beleggingen. Private equity, private debt, infrastructuur en vastgoed bieden alle spreiding en mooie rendementskansen.
Assetallocatie 15 jan Candriam kiest voor Amerikaanse aandelen en Europese obligaties Ervan uitgaande dat de wereld dit jaar niet te maken krijgt met een hevige handelsoorlog gaat Candriam voor aandelen uit de VS en de opkomende markten, voor obligaties uit Europa, en koopt het bij elke verzwakking extra goud bij.