Afgestrafte chipsector aantrekkelijk Ondanks de dalende verkoop van consumentenelektronica blijft de vraag naar halfgeleiders sterk. “Actieve beleggers moeten de geopolitieke achtergrond wel goed in de gaten houden”, schrijft vermogensbeheerder AXA Investment Managers. 28 november 2022 13:00 • Door IEXProfs Redactie Volgens Chris Iggo, CIO AXA IM Core en Tom Riley, Head of Thematic Equity Strategies, wordt het belang van chips nog altijd benadrukt door de tekorten in de toeleveringsketen die de afgelopen jaren zijn ontstaan als gevolg van de COVID-19-pandemie. Nu de geopolitieke spanningen zijn toegenomen, willen landen niet alleen hun bevoorradingsketen beschermen tegen mogelijke logistieke verstoringen, maar ook hun nationale belangen. Er wordt bijvoorbeeld gevreesd dat militaire spanningen tussen China en Taiwan een deel van de wereldwijde aanvoer van chips zouden kunnen afsnijden. Dat staat in de publicatie Why semiconductors have become a geopolitical issue – and what it means for investors. Maar op de langere termijn zouden de door de VS opgelegde beperkingen China kunnen beperken in het ontwikkelen van geavanceerde halfgeleidertechnologieën. Dit zou een gunstiger concurrentieklimaat kunnen betekenen voor halfgeleiderbedrijven buiten China, bijvoorbeeld in de VS en Europa. Structurele groeifactoren belangrijker dan politiek Desalniettemin ziet AXA IM dat de groeivooruitzichten voor de halfgeleidersector veerkrachtig blijven door de structurele groeifactoren van de sectoren waarin zij worden toegepast, van robotica tot fabrieksautomatisering en elektrische voertuigen. De gedaalde aandelenkoersen van chipbedrijven door een verwachte vertraging in de sector, hebben volgens AXA IM de waarderingen van sommige halfgeleideraandelen te ver laten terugvallen. “Die zijn daardoor volgens ons aantrekkelijker geworden. Hoewel het macro-economische klimaat moeilijk is, vooral door de inflatie, verwachten wij dat de bedrijven in deze sector een groot deel van de kosten kunnen doorberekenen aan hun klanten.” Bovendien, zo verwacht AXA IM, is het in de eerste plaats de vraag - gedreven door de voortgaande digitalisering van de wereldeconomie - en niet de politiek die de weg zal beïnvloeden en de groei in de halfgeleidersector zal aandrijven. Lees ook de positieve kijk van Aegon AM op de toekomst van de halfgeleidersindustrie De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. . Deel via:
Opinie 21 jan Aanhouden cash is zelden een goed idee Cash is king? Daar denken ze bij JP Morgan AM toch wel anders over.
Obligaties 21 jan Obligatiebelegger Pimco is positief over ... obligaties Minder immigratie en hogere importheffingen zullen de groei van de Amerikaanse economie afremmen, terwijl Europa verder achterop dreigt te raken. In deze context bieden obligaties aantrekkelijke rendementen en zullen ze in 2025 een cruciale rol spelen in beleggingsportefeuilles.
Assetallocatie 20 jan Beurseuforie is niet houdbaar Optimix kan zich niet vinden in het huidige positieve beurssentiment. Hogere Amerikaanse handelstarieven zijn wel degelijk een groot gevaar. Vandaag vindt de inauguratie van Trump plaats, dus we zullen snel weten of een heuse handelsoorlog dreigt.
Assetallocatie 16 jan De juiste keuzes van Europese ETF-beleggers Noussair Aatil van State Street SPDR ETF's neemt nog even de Europese ETF-cijfers over geheel 2024 en over de laatste maand van het jaar met u door. Twee beleggingen bleken dominant. Amerikaanse aandelen en obligaties met ultra korte looptijden werden verreweg het meest gekocht.
Assetallocatie 16 jan Private beleggingen hebben wind en klanten mee BlackRock en Schroders zijn beide reuze enthousiast over private beleggingen. Private equity, private debt, infrastructuur en vastgoed bieden alle spreiding en mooie rendementskansen.
Assetallocatie 15 jan Candriam kiest voor Amerikaanse aandelen en Europese obligaties Ervan uitgaande dat de wereld dit jaar niet te maken krijgt met een hevige handelsoorlog gaat Candriam voor aandelen uit de VS en de opkomende markten, voor obligaties uit Europa, en koopt het bij elke verzwakking extra goud bij.