Amundi: Chinese beursval biedt mooie instapkansen Extra Chinese regelgeving heeft geleid tot onzekerheid en sterk dalende koersen. Welke interventies zitten er nog aan te komen? Waar liggen de beleggingskansen? 19 augustus 2021 08:00 • Door IEXProfs Redactie Op de korte termijn verwacht de Franse vermogensbeheerder dat de golf aan regelgeving aanhoudt of zelfs toeneemt. Het is moeilijk te onderscheiden welke sectoren als volgende aan de beurt zijn voor strengere regelgeving. Amundi verwacht dat cybersecurity en databescherming nog even een aandachtspunt blijven voor toezichthouders. Dit zou kunnen betekenen dat de internetsector – met name met betrekking tot digitale advertenties en het delen van gegevens – een doelwit blijft. Lees ook: Chinese regering pakt internetindustrie terecht aan Maar de Chinese economie is meer dan de internetsector. Amundi richt zich vooral op schone energie en biotechnologie, twee sectoren waarbij de invloed van regelgeving juist in het voordeel werkt. Zo profiteert de groene energiesector van de plannen van China om tegen 2060 CO2-neutraal te worden, en is biotech een speerpunt in het Chinese economaiche beleid. Chinese beurs blijft in 2021 flink achter Geen consumptiezorgen Amundi is voorts van mening dat de zorgen over de consumptie overdreven zijn. De regering heeft als doel gesteld de omvang van de middenklasse te vergroten en heeft een ontspannen houding ten aanzien van de sector. Ondertussen is het stimuleren van de consumptie nog steeds een belangrijk doel. Of zoals president Xi in januari j.l. zei: “Het uitbreiden van de binnenlandse vraag is geen tijdelijk beleid om financiële risico's en externe schokken het hoofd te bieden. Het gaat vooral om het verbreden van de consumentenbestedingen en het verhogen van het consumptieniveau, zodat de ontwikkeling van onze enorme binnenlandse markt een duurzaam historisch proces wordt.” Chinese economie groeit onderwijl nog altijd flink doorMeer weten? Lees dan de publicatie Main themes for investing in Chinese equity over the summer and beyond. De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. . Deel via:
Assetallocatie 19 dec Actieve ETF’s, het beste van twee werelden? Actieve ETF’s hebben de laatste jaren een flinke vlucht genomen. Dat verbaast Stefan Kuhn van Fidelity International niet.
Assetallocatie 19 dec Grote verschillen in prestaties tussen vastgoedfondsen Vastgoedfondsen zorgden de laatste jaren voor een demper op het rendement. Geen wonder dat institutionele beleggers door de bank genomen ontevreden zijn. Maar de verschillen tussen out- en underperformers zijn wel heel erg groot.
Assetallocatie 17 dec 2025 dreigt een wild ritje te worden Voor 2025 bestaat er optimisme dat grote economieën, zoals de VS, een recessie zullen vermijden. Dat denkt ook Virginie Maisonneuve, Global CIO Equity van Allianz Global Investors. Wel voorziet zij volgend jaar veel volatiliteit op de markten. Dat vraagt beleggers om hun portefeuilles aan te passen.
Assetallocatie 16 dec Fed doet het in 2025 voorzichtiger aan De Amerikaanse Federal Reserve zal de rente aankomende woensdag met 25 basispunten verlagen en daarna waarschijnlijk pauzeren. Want? "De laatste Amerikaanse economische cijfers zijn relatief positief, terwijl de uitkomst van de Amerikaanse verkiezingen duidt op een pro-groeibeleid in 2025, aldus Michael Krautzberger, Global CIO Fixed Income bij Allianz Global Investors.
Assetallocatie 16 dec “Een beleggingsstrateeg ziet altijd kansen” Vincent Juvyns, beleggingsstrateeg bij JP Morgan AM, toont zich optimistisch over het komend beursjaar. Amerikaanse aandelen, vastgoed, dividendaandelen, alternatives en bedrijfsobligaties kunnen mooie rendementen boeken. Daarnaast zouden Chinese aandelen wel eens heel positief kunnen verrassen. Europa?
Assetallocatie 16 dec Invesco is risk-on, maar vreest wel drie swingfactoren Invesco verwacht in 2025 opnieuw een goed jaar voor risicovolle assets. Vooral smallcaps, value-aandelen en aandelen van buiten de VS kunnen profiteren van een ruimer monetair beleid en een stabiele groei in de wereld. Maar drie zaken kunnen roet in het eten gooien: hoge Trump-tarieven, oplaaiende inflatie en een schuldencrisis. Een positieve factor kan China zijn.