Europese aandelen zijn koopjes Na lange tijd bearish geweest te zijn over Europese aandelen, ziet John Bennett nu koopkansen ontstaan dankzij de crisis 14 maart 2013 09:30 • Door IEXProfs Redactie Na een lange tijd bearish geweest te zijn over Europese aandelen, ziet John Bennett, fondsbeheerder van het Henderson Gartmore Continental European Fund, nu koopkansen in Europa. Afgelopen zomer was was de sombere kijk van Bennett op de eurozone nog gedaald tot een dieptepunt, vanwege de existentiële crisis waarin de muntunie zich bevond. Toen gaf hij al aan dat er een crisis en een recessie nodig zijn, want dat levert per definitie ook koopkansen op. In Europa was dat alles voorhanden. Maar de crisis is niet een Europese aangelegenheid, volgens Bennet is het een mondiale leverage crisis, met Europa als epicentrum. Daarom zijn de koopkansen in Europa ook het grootst. Als andere reden wijst de fondsmanager van Henderson op de waardering, vooral als hij Europese aandelen vergelijkt met obligaties. De valuation maakt hem dus meer bullish dan tevoren.Correcties aanstaandeVeel beleggers hebben de sterke rally van de laatste maanden gemist. De opmars van Europese aandelenmarkten moet nog wel op de proef worden gesteld. Bennett houdt terdege rekening met marktcorrecties en is op de korte termijn voorzichtig gestemd. De politieke omstandigheden in Italië ziet de fondsbeheerder van Henderson als micro-aangelegenheden. Vandaag is het Italië en morgen is het Frankrijk en niemand is in staat om dit te doorgronden of te analyseren. Je kunt uitgaan van het grote plaatje en vrezen voor een uiteenvallen van de muntunie, maar Bennett ziet dat als zo’n extreem staartrisico, dat hij er geen portefeuille op wil samenstellen.Hobbelachtig herstelpad met kansenHet herstel in Europa zal, net als in de VS, lang gaan duren, met forse hobbels op de weg. En tijdens die hobbels kun je in paniek raken, of juist de koopkansen zoeken. En dat laatste wil Bennett doen. De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. . Deel via:
Impactbeleggen 31 mrt Beleggen in wapens? Nee, bedankt! Investeren in wapens is een taak voor overheden, zeker niet voor duurzame beleggers, betoogt Hadewych Kuiper van Triodos IM. "Als investeerder is het simpelweg onmogelijk om te weten hoe, waar en door wie wapens zullen worden gebruikt."
Impactbeleggen 05 feb Nee, water is het nieuwe goud Waterschaarste is volgens Tongai Kunorubwe, hoofd duurzame obligaties bij T. Rowe Price, in het komende decennium een van de grootste uitdagingen voor de mensheid én een belangrijk risico voor de wereldwijde economische groei. Voor beleggers liggen er mooie kansen. "Iedere euro die in water wordt geïnvesteerd, genereert een economische opbrengst van 4 euro."
Impactbeleggen 05 feb Verantwoord beleggen is geen politieke kwestie Volgens managing director Hadewych Kuiper van Triodos IM hebben pensioenfondsen geen andere keuze dan om vol te investeren in de duurzaamheidstransitie. "De primaire taak van pensioenfondsen is het veiligstellen van een zo goed mogelijk pensioen. Het is dus logisch dat zij vermijdbare risico’s uitsluiten."
Impactbeleggen 28 nov Het enorme potentieel van nature-based finance Hadewych Kuiper van Triodos IM breekt een stevig lans voor nature-based financieringen. Het is volgens haar de enige manier om de afbraak van de natuur te stoppen. Daarnaast biedt het ook financieel rendement.
Opinie 22 okt Financiële sector is het probleem én de oplossing voor de natuur Volgens Hadewych Kuiper van Triodos IM kan de klimaatcrisis alleen worden gekeerd als we de natuur weten te herstellen. Daarvoor is de financiële sector dringend nodig. Winstgevende duurzame projecten liggen voor het oprapen.
J. Safra Sarasin Sustainable Asset Management apr '24 "Reshoring biedt mooie kansen voor groene beleggers" Volgens fondsmanager Daniel Lurch van het JSS Sustainable Equity Green Planet fonds van J. Safra Sarasin profiteren met name de duurzaamste bedrijven van de huidige herschikking van de wereldwijde productieketen. Welke dat zijn?