Outlook 2013: positief over India Het gaat goed met India, en beleggers kunnen daar dit jaar de vruchten van plukken. Dat stelt Himalayan Fund NV. 4 januari 2013 15:00 • Door IEXProfs Redactie Het gaat goed met India, en beleggers kunnen daar dit jaar de vruchten van plukken. Dat stelt Himalayan Fund NV in de outlook voor 2013. Vorig jaar vielen de resultaten van de beleggingsmaatschappij tegen. Dit jaar zijn daarom maatregelen genomen. Naast kostenbesparingen en een efficiëntere werkwijze, paste Himalayan Fund de beleggingen aan aan de economische verwachtingen voor het komend jaar. Was 2012 een ‘moeilijk en volatiel jaar’, over 2013 is de beleggingsmaatschappij erg optimistisch. De NIFTY eindigde in december net onder de 6.000 punten, de futures index net daarboven. Er is nog ruimte voor stijging, en het politieke klimaat ziet er momenteel beter uit. Binnen de bedrijfswereld vonden een aantal gunstige ontwikkelingen plaats. Het is nu toegestaan om ‘multi brand’ winkels te exploiteren, en op basis van aangepaste wetgeving kunnen nieuwe bankvergunningen worden verstrekt. StabiliteitAandeelhouders profiteren van meer invloed en transparantie, en de politiek wil de bureaucratie doorbreken om zo sneller grote investeringen te kunnen doen, met name in de infrastructuur. Op basis van de verkiezingen in Gujarat verwacht Himalayan Fund meer stabiliteit. De inflatie daalt. De RBI laat dit jaar waarschijnlijk ‘de monetaire teugels vieren’ ten gunste van groei. In het verleden ging dat altijd gepaard met een stijging van de aandelenkoersen. Himalayan Fund wil daar graag van profiteren, en zet in op financiële dienstverleners, pharma-aandelen, retailbedrijven en infrastructuur. Externe factoren blijven een risico vormen. De crisis in Europa is nog niet opgelost, en dat beïnvloedt de export. Ook ontwikkelingen in de VS hebben effect op de Indiase economie. De olieprijzen zijn dankzij nieuw aanbod gunstig. De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. . Deel via:
Impactbeleggen 31 mrt Beleggen in wapens? Nee, bedankt! Investeren in wapens is een taak voor overheden, zeker niet voor duurzame beleggers, betoogt Hadewych Kuiper van Triodos IM. "Als investeerder is het simpelweg onmogelijk om te weten hoe, waar en door wie wapens zullen worden gebruikt."
Impactbeleggen 05 feb Nee, water is het nieuwe goud Waterschaarste is volgens Tongai Kunorubwe, hoofd duurzame obligaties bij T. Rowe Price, in het komende decennium een van de grootste uitdagingen voor de mensheid én een belangrijk risico voor de wereldwijde economische groei. Voor beleggers liggen er mooie kansen. "Iedere euro die in water wordt geïnvesteerd, genereert een economische opbrengst van 4 euro."
Impactbeleggen 05 feb Verantwoord beleggen is geen politieke kwestie Volgens managing director Hadewych Kuiper van Triodos IM hebben pensioenfondsen geen andere keuze dan om vol te investeren in de duurzaamheidstransitie. "De primaire taak van pensioenfondsen is het veiligstellen van een zo goed mogelijk pensioen. Het is dus logisch dat zij vermijdbare risico’s uitsluiten."
Impactbeleggen 28 nov Het enorme potentieel van nature-based finance Hadewych Kuiper van Triodos IM breekt een stevig lans voor nature-based financieringen. Het is volgens haar de enige manier om de afbraak van de natuur te stoppen. Daarnaast biedt het ook financieel rendement.
Opinie 22 okt Financiële sector is het probleem én de oplossing voor de natuur Volgens Hadewych Kuiper van Triodos IM kan de klimaatcrisis alleen worden gekeerd als we de natuur weten te herstellen. Daarvoor is de financiële sector dringend nodig. Winstgevende duurzame projecten liggen voor het oprapen.
J. Safra Sarasin Sustainable Asset Management apr '24 "Reshoring biedt mooie kansen voor groene beleggers" Volgens fondsmanager Daniel Lurch van het JSS Sustainable Equity Green Planet fonds van J. Safra Sarasin profiteren met name de duurzaamste bedrijven van de huidige herschikking van de wereldwijde productieketen. Welke dat zijn?