High yield-feestje nog niet voorbij De bovengemiddelde prestaties van de high yield obligatiemarkt zijn toe te schrijven aan interventies, aldus AXA IM. 29 november 2012 15:00 • Door IEXProfs Redactie De bovengemiddelde prestaties van de high yield obligatiemarkt zijn toe te schrijven aan interventies door de centrale banken en aan Solvency II. Dat schrijft Matthew Cairns, Senior Credit Strateeg van AXA Investment Managers, in het Strategy Report. Het rendement kwam dit jaar in de VS op 12,1% en in Europa op 22,7%. En het feest duurt nog even voort, aldus de titel van het rapport. Dit jaar werd het aanbod gedomineerd door bedrijven die bankschulden wilden financieren en hun voordeel wilden doen met een gezonde vraag en verbeterde liquiditeit. De vraag blijft hoog en het aantal uitgiften stijgt. Dat lijkt positief voor beleggers, maar op den duur betekent de hoge vraag en de bijbehorende financiering voor de zwakste bedrijven alleen maar uitstel van executie. Wanbetalingen De komende zes maanden zien er positief uit, stelt AXA IM. De markt ziet zich gesteund door de lage actuele en voorspelde wanbetalingsgraad in zowel de VS als Europa. De Fed en de ECB blijven paraat met hun steun. Het staartrisico blijft beperkt, de economische groei laag en beleggers stappen niet over naar aandelen of staatsobligaties. Maar, waarschuwt de vermogensbeheerder, komend jaar blijven de rendementen waarschijnlijk achter. Als de Europese schuldencrisis langer aanhoudt, neemt de kans op liquiditeitsproblemen en wanbetalingen toe. Prille groei in de VS kan er toe leiden dat beleggers eerder dan in Europa hun aandacht verleggen van high yield naar meer risicovolle beleggingen. Een eerste vereiste voor beleggen in dit segment is het samenstellen van een gediversifieerde portefeuille met een reeks korter lopende emissies uit het hogere deel van de ‘high yield’-schaal. De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. . Deel via:
Opinie 22 okt Financiële sector is het probleem én de oplossing voor de natuur Volgens Hadewych Kuiper van Triodos IM kan de klimaatcrisis alleen worden gekeerd als we de natuur weten te herstellen. Daarvoor is de financiële sector dringend nodig. Winstgevende duurzame projecten liggen voor het oprapen.
J. Safra Sarasin Sustainable Asset Management 18 apr "Reshoring biedt mooie kansen voor groene beleggers" Volgens fondsmanager Daniel Lurch van het JSS Sustainable Equity Green Planet fonds van J. Safra Sarasin profiteren met name de duurzaamste bedrijven van de huidige herschikking van de wereldwijde productieketen. Welke dat zijn?
Impactbeleggen 11 apr “Het is fijn om goed te doen” Ook buiten Nederland is impactbeleggen ontdekt. Het Schotse Baillie Gifford bijvoorbeeld lanceerde in 2017 het Positive Change Fund. Vlak voor Pasen was Rosie Rankin, medeverantwoordelijk voor dit fonds, over in Amsterdam voor de tweedaagse Impact Europe Summit in de Beurs van Berlage. Rob Stallinga sprak met haar.
Impactbeleggen 03 apr "Impactbeleggers staan aan de goede kant van de geschiedenis" Hadewych Kuiper, directeur beleggingen bij Triodos IM, is niet onder de indruk van alle berichten dat duurzaam beleggen het beste heeft gehad. "Zo ziet tegenwerking van vooruitgang eruit."
Impactbeleggen 30 jan JSS Green Planet Fund: Kansrijk beleggen in een groene toekomst Beleggen in de toekomst is volgens S. Safra Sarasin beleggen in de groene transitie. Lees meer over het JSS Sustainable Equity Green Planet Fund, dat in de laatste drie jaar niet alleen hard is gegroeid maar ook sterk heeft gepresteerd.
ESG 17 jan ESG is dood, lang leve ESG 2.0! Matt Christensen, hoofd duurzaam en impact beleggen bij Allianz Global Investors, schetst de vijf belangrijkste duurzaamheidsthema's van 2024. Politieke verdeeldheid dreigt het grootste struikelblok te worden.