Carmignac: 'Crisis as usual' De situatie is kritiek, want er dreigt een systeemrisico voor de wereldeconomie. ‘Crisis as usual’, stelt Carmignac. 12 juli 2012 15:30 • Door IEXProfs Redactie De economische situatie is kritiek, want er dreigt een systeemrisico voor de wereldeconomie. ‘Crisis as usual’, stelt Carmignac in het maandelijkse overzicht. Het ziet er niet al te best uit. Negentien mislukte toppen, een verslechterend economisch en financieel klimaat in de eurozone, tekenen van een neergang in de VS en een afnemend groeitempo in de opkomende landen. Carmignac richtte zich de afgelopen tijd op het actief beheren van de risico’s. De resultaten zijn sinds het begin van het jaar meer dan voortreffelijk, stelt de vermogensbeheerder. Het financiële risico zal aanhouden, vooral vanwege de kwetsbaarheid van het banksysteem. Daarnaast is het de vraag hoe groot het risico is dat de Europese recessie zich uitbreidt naar de economieën in de rest van de wereld, met name de VS en China. Voor veel Europese landen moet het ergste nog komen. Carmignac verwacht bijvoorbeeld neerwaartse aanpassingen voor Duitsland en Frankrijk. StressOndanks nieuwe maatregelen om de herkapitalisering van banken mogelijk te maken en de herfinancieringskosten van landen in moeilijkheden te verlagen, zullen op korte termijn zeker nog perioden van financiële stress komen, waardoor de risicoaversie zal heropleven. De economische situatie zal verder verslechteren, waardoor de prognoses van de winstgroei van bedrijven naar beneden worden bijgesteld. Op de lange termijn kan een daling van de euro de zwakke vraag enigszins compenseren. Carmignac’s internationale beheer handhaaft echter een zeer beperkte netto blootstelling aan zowel de eurozone als de eenheidsmunt. De omslag in de VS is het resultaat van een bescheiden stijging van het reële inkomen en terughoudendheid van bedrijven voor wat betreft investeringen. Toch is nog steeds een economische groei van rond 2% haalbaar, en dat is onder de gegeven omstandigheden niet zo slecht. De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. . Deel via:
Assetallocatie 01 apr Europa slaat terug Gerben Lagerwaard van State Street Global Advisors is positief over Europese aandelen. Vooral voor aandelen uit de sector industrie ziet hij goede kansen. Wel moeten er een aantal problemen worden aangepakt, want boven Europa schijnt niet alleen de zon maar hangen ook donkere wolken.
Assetallocatie 20 mrt Grootste beleggingsrotatie van de VS naar Europa in 25 jaar Fondsmanagers zijn veel somberder geworden over de VS. Het idee van Amerikaans exceptionalisme wankelt. Dat blijkt uit het maandelijkse onderzoek van Bank of America naar de samenstelling van beleggingsportefeuilles.
Assetallocatie 17 mrt Europese beleggers passen portefeuilles aan Toegenomen onzekerheid hebben Europese beleggers volgens Janus Henderson aangezet om hun portefeuilles tegen het licht te houden en iets veiliger in te richten. Smallcaps zijn gevraagd, net als de veiligste obligaties.
Assetallocatie 11 mrt Pictet verwacht een Europese renaissance Pictet AM is positiever geworden over aandelen uit de eurozone nu er meer bereidheid lijkt te zijn om de investeringen op te voeren in defensie en de economische structuur. Keerzijde: Europese staatsobligaties hebben er onder te lijden.
Assetallocatie 05 mrt Einde Amerikaans exceptionalisme in zicht? Emiel van den Heiligenberg, hoofd assetallocatie van de vermogensbeheertak van L&G, benadrukt nog maar even het belang van brede spreiding in een tijd van groeiende onzekerheden.
Assetallocatie 04 mrt Fondsenwerving blijft zwak punt private equity Bain & Company zag de markt voor private equity voorzichtig herstellen in 2024. Er waren meer exits en meer investeringen, maar wel minder geïnvesteerd vermogen van institutionele beleggers.