Waanzinnige voorspellingen Saxo Bank steekt de nek uit in zijn outlook voor 2017. Zoals: Brexit wordt Bremain. En: Italiaanse banken verslaan markt. 7 december 2016 14:30 • Door IEXProfs Redactie Elk jaar weer komt Saxo Bank met zijn tien outreageous predictions, die hoe waanzinnig ze ook zijn, wel kunnen uitkomen. Vorig jaar zat Saxo Bank er even waanzinnig naast. De voorspellingen voor 2016 - dollar verzwakt tegenover euro, Democraten verpulveren Republikeinen én olieprijs terug naar 100 dollar - waren precies verkeerd. Dit zijn de tien voorspellingen voor 2017: De Chinese economie groeit met 8% en de beurs van Shanghai doorbreekt de 8000 puntengrens. Want: door hevige stimuleringsmaatregelen slaat het Chinese volk massaal aan het consumeren. FED zet de tienjaarsrente vast op 1,5%. Want: het testosteronbeleid van Trump zorgt voor paniek waardoor de FED wel moet ingrijpen en besluit om, net als de Bank of Japan, de rentecurve te controleren. Ai, faillissementen onder high yieldbedrijven overstijgen de 25%. Want: rentes stijgen door extra overheidsbestedingen en vluchtende obligatiebeleggers. High yieldbedrijven die zich moeten herfinancieren, slagen daar niet langer in. Brexit wordt Bremain. Want: de EU doet tijdens de onderhandelingen zo veel water bij de wijn dat een Brexit niet van de grond komt. Koperprijs klapt in elkaar. Want: door het nieuwe protectionisme van de VS neemt de wereldwijde vraag naar koper drastisch af. Bitcoin verdrievoudigd in waarde. Want: Door de steeds sterker wordende dollar kijken met name de opkomende markten naar een andere munt die de dollar kan vervangen. Van die zoektocht profiteert bitcoin het meest. Amerikaanse beursgenoteerde gezondheidssector verliest 50% van de huidige waarde. Want: ook de regering Trump wil de peperdure Amerikaanse gezondheidszorg goedkoper krijgen. Canadese dollar verliest 30% waarde. Want: hogere rentes zorgen voor een ineenstoring van de Canadese huizenmarkt waardoor de Canedese centrale bank moet bijspringen met het injecteren van extra kapitaal. Niets rendeert beter dan Italiaanse banken. Want: door problemen bij de Duitse banken krijgen ook de italiaanse banken eindelijk de noodzakelijke hulp om weer gezond te worden. De EU geeft voor het eerst EU-obligaties uit. Want: door de populistische revolte komen Europese overheden, maar ook de EU zelf, met royale bestedingsplannen. De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. . Deel via:
Assetallocatie 13 nov "Zege Trump is positief voor goud, overnamemarkt en kleinere techbedrijven" De zege van Donald Trump is waarschijnlijk vooral positief voor goud en technologiebedrijven met kleinere kapitalisaties. Ook kan zijn laissez-faire aanpak een boost geven aan de M&A-markt, meent Greg Hirt, Global CIO Multi Asset van Allianz Global Investors. Andere beleggingskansen?
Assetallocatie 07 nov JP Morgan AM verwacht 5,1% rendement op lange termijn JP Morgan Asset Management verwacht de komende 10 tot 15 jaar met een gemengde 60/40-portefeuille een rendement te halen van gemiddeld 5,1%. Met alternatives, zoals vastgoed en private equity, valt meer geld te verdienen.
Assetallocatie 29 okt Herbalanceren essentieel voor optimaal risicoprofiel Beleggers die niet regelmatig hun portefeuille herbalanceren en terugbrengen naar het uitgangspunt lopen ongewenst hoge risico's.
Assetallocatie 28 okt Professionele beleggers negeren belangrijke Amerikaanse verkiezingen Professionele beleggers wereldwijd richten zich liever op langetermijntrends als deglobalisatie, digitale disruptie en decarbonisatie. Dat is de reden waarom zij hun beleggingen in wereldwijde aandelen en private equity fors vergroten, zo blijkt uit de Schroders Global Investor Insights Survey van dit jaar.
Assetallocatie 21 okt Vijf vragen bij het beleggen in grondstoffen Een breed gediversifieerde benadering van grondstoffen biedt beleggers de mogelijkheid om hun portefeuilles beter te spreiden in een tijd van veranderend financieel landschap en een uitdagende geopolitieke omgeving. Hoe? Dat legt J. Safra Sarasin uit.
Assetallocatie 17 okt Robeco na 32 jaar terug in goud Goud is terug van weggeweest bij Robeco. In 1992 besloot de vermogensbeheerder er niet meer in te beleggen, maar de tijden veranderen. Geopolitieke spanningen en hoge inflatie hebben goud weer koopwaardig gemaakt.