Pritle heeft Europese ambities "Wij willen de meest gebruikte en gewaardeerde vermogensbeheerder van Europa worden," aldus Thomas Bunnik van Pritle. 30 augustus 2016 09:30 • Door Rob Stallinga Even voorstellen: elf Nederlandse fintechbedrijven die de financiële orde uitdagen. Waarin een klein land ook groot kan zijn. Nederland, en dan vooral Amsterdam, is een broedplaats van hippe en intelligente fintechbedrijven. Voor de traditionele financiële partijen zijn deze disruptors zowel een bedreiging als een kans. Thomas Bunnik van Pritle Business: Robo-advies Uitvalsbasis: Amsterdam Pritle is een moderne online vermogensbeheerder die u graag helpt meer uit uw geld te halen. Beleggen bij Pritle is al mogelijk vanaf 10 euro en tot wel 70% meer kostenefficiënt dan bij vele banken en traditionele vermogensbeheerders,” aldus de website van Pritle. Voor 0,5% per jaar zorgt Pritle dat op basis van opgegeven doelen wordt belegd, inclusief dashboard dat toont hoe de portefeuille zich ontwikkelt. Onderliggende fondsen kosten additioneel gemiddeld 0,2%. Pritle is van 2014 en zette zich in 2015 op de kaart met de overname van Fundix. Bij het bedrijf werken nu nog 31 mensen, maar volgens Thomas Bunnik zal het daar niet bij blijven. “We groeien als kool.” Bunnik zette Pritle samen met twee compagnons op omdat ze op basis van tech een enorme kans zagen vermogensbeheer te moderniseren, zoals dat ook in de wereld van brokers is gebeurd. Transparantie, begrijpelijkheid, risicobeheersing en lage kosten vormen de kernwoorden. Op 16 oktober 2015 ging Pritle live in Nederland. Inmiddels is de robo-adviseur ook actief in België en staat verdere expansie op het programma. Winst maakt Pritle nog niet en dat zal de komende jaren ook niet gebeuren, zegt Bunnik. “We blijven vol investeren in groei.” De ambitie van Bunnik & Co is stevig. “Wij willen de meest gebruikte en gewaardeerde vermogensbeheerder van Europa worden.” Dat hoeft niet ten koste te gaan van de banken. Bunnik: “Er zijn al contacten om samenwerkingen aan te gaan, onder de eigen merknaam of via onze technologie. Het kost minstens twee jaar om zo een platform op te zetten. Daarom beginnen de meeste banken niet zelf met robo-advies.” Maak kennis met de andere disruptors in de polder. Rob Stallinga is financieel journalist. De informatie in zijn artikelen is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Deel via:
Impactbeleggen 31 mrt Beleggen in wapens? Nee, bedankt! Investeren in wapens is een taak voor overheden, zeker niet voor duurzame beleggers, betoogt Hadewych Kuiper van Triodos IM. "Als investeerder is het simpelweg onmogelijk om te weten hoe, waar en door wie wapens zullen worden gebruikt."
Impactbeleggen 05 feb Nee, water is het nieuwe goud Waterschaarste is volgens Tongai Kunorubwe, hoofd duurzame obligaties bij T. Rowe Price, in het komende decennium een van de grootste uitdagingen voor de mensheid én een belangrijk risico voor de wereldwijde economische groei. Voor beleggers liggen er mooie kansen. "Iedere euro die in water wordt geïnvesteerd, genereert een economische opbrengst van 4 euro."
Impactbeleggen 05 feb Verantwoord beleggen is geen politieke kwestie Volgens managing director Hadewych Kuiper van Triodos IM hebben pensioenfondsen geen andere keuze dan om vol te investeren in de duurzaamheidstransitie. "De primaire taak van pensioenfondsen is het veiligstellen van een zo goed mogelijk pensioen. Het is dus logisch dat zij vermijdbare risico’s uitsluiten."
Impactbeleggen 28 nov Het enorme potentieel van nature-based finance Hadewych Kuiper van Triodos IM breekt een stevig lans voor nature-based financieringen. Het is volgens haar de enige manier om de afbraak van de natuur te stoppen. Daarnaast biedt het ook financieel rendement.
Opinie 22 okt Financiële sector is het probleem én de oplossing voor de natuur Volgens Hadewych Kuiper van Triodos IM kan de klimaatcrisis alleen worden gekeerd als we de natuur weten te herstellen. Daarvoor is de financiële sector dringend nodig. Winstgevende duurzame projecten liggen voor het oprapen.
J. Safra Sarasin Sustainable Asset Management apr '24 "Reshoring biedt mooie kansen voor groene beleggers" Volgens fondsmanager Daniel Lurch van het JSS Sustainable Equity Green Planet fonds van J. Safra Sarasin profiteren met name de duurzaamste bedrijven van de huidige herschikking van de wereldwijde productieketen. Welke dat zijn?