Crowdfunden via de beurs Nieuw! Een beurs waarbij bedrijven en investeerders rechtstreeks met elkaar zaken doen. 23 augustus 2016 10:00 • Door Rob Stallinga Marleen Evertsz van Nxchange Business: Nieuwe generatie aandelenbeurs Uitvalsbasis: Amsterdam “In de tijd van sociale netwerken en nieuwe technologie is het logisch om ook voor effectenhandel met een oplossing te komen waarbij bedrijven en investeerders, die elkaar al kennen, rechtstreeks zaken doen.” Dat zegt Marleen Evertsz, oprichter en ceo van de nieuwe beurs Nxchange. Deze nieuwe beurs, die in april van start ging, combineert volgens Evertsz de goede elementen van crowdfunding met de voordelen van een gereglementeerde beurs. Nxchange vermindert de afhankelijkheid van traditionele financiele dienstverleners en geeft een efficiëntere toegang tot kapitaal. Voor beleggers biedt Nxchange lagere kosten, meer transparantie en de mogelijkheid 7/24 te handelen. Nxchange, dat dezelfde vergunning heeft als Euronext, is in tegenstelling tot een traditionele beurs één platform. Het openen van een account, handelen, clearing en settlement en informatieverstrekking vinden allemaal plaats op een plek. Evertsz: “Er bestaat geen andere beurs waar retailbeleggers rechtstreeks kunnen handelen.” Nxchange verdient op transacties en licentievergoedingen. “Wij zijn goedkoper dan alle andere beurzen. Het hoeft ook niet zo duur te zijn. Alles is bij ons geautomatiseerd,” vertelt Evertsz. Laadpalenexploitant Fastned is het eerste bedrijf dat inmiddels een notering heeft op Nxchange. Met meer dan tien partijen lopen nu gesprekken over een mogelijke listing. Uiteraard allemaal bedrijven met een grote community. Evertsz: “Denk aan winkelbedrijven, bedrijven die in een vriendelijke, vaak duurzame omgeving opereren, of sportbedrijven. Als het maar positief is.” Maak kennis met de andere disruptors in de polder Rob Stallinga is financieel journalist. De informatie in zijn artikelen is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Deel via:
Assetallocatie 10 apr Pictet AM zag de S&P nog 10% extra dalen Omdat een recessie in de VS nadert, neemt Pictet AM het zekere voor het onzekere. Tenminste, dat was de verwachting vóór de plotselinge draai van president Trump gisteravond. De handelsoorlog van de VS met de wereld is teruggebracht tot 'slechts' met China.
Assetallocatie 09 apr Oase van rust Van de volatiliteit die de aandelenmarkt momenteel treft, heeft Rutger Brascamp, hoofd hypotheken van Aegon AM, duidelijk geen last. “Beleggen in hypotheken is een hele steady business. De verliezen zijn extreem laag.” Is er dan niets wat hij vreest?
Assetallocatie 09 apr Een volledige handelsoorlog of een beperkt conflict? Volgens Greg Hirt, Global CIO Multi Asset bij Allianz Global Investors, zijn dat de twee mogelijke scenario’s waar we rekening mee moeten houden. Wat zijn de beleggingsimplicaties?
Assetallocatie 07 apr Fifty-fifty kans op Amerikaanse recessie De kans op een recessie in de VS is na "Liberation Day" gestegen van 35% naar 50%. Volgens Jeffrey Schulze van ClearBridge is diversificatie de enige free lunch voor beleggers tijdens de onzekere maanden die voor ons liggen.
Opinie 06 apr Zoek dekking! De sombere reacties van DWS en Goldman Sachs op de Amerikaanse tarievenoorlog en de mondiale aandelenpaniek. Hoe verder? Waarin te beleggen?
Assetallocatie 03 apr Goudprijs nog niet aan plafond als onzekerheid aanhoudt Senior ETF-analist Elisa Piscopiello bij L&G analyseert de drijvende krachten achter de sterke prijsstijging van goud en waarom gouddelvers glanzende winsten kunnen boeken.