Vier redenen voor olie-optimisme The Motley Fool geeft vier argumenten waarom de olieprijs het ergste achter de rug heeft en de weg omhoog gloort. 7 april 2016 10:15 • Door IEXProfs Redactie Ondanks de recordvoorraden en het overaanbod in de markt zijn er redenen om optimistisch te zijn over de energiesector. The Motley Fool geeft vier argumenten waarom de olieprijs het ergste achter de rug heeft en de weg omhoog gloort. Een deel van de overproductie bestaat mogelijk niet eensHet overaanbod op de markt wordt door The Wall Street Journal op 1,9 miljoen vaten per dag geschat. Daarvan valt 1,1 miljoen te herleiden, maar 800.000 vaten niet. Sommige analisten denken dat China hiervoor verantwoordelijk is, maar het kan net zo goed een overschatting van de productiecijfers zijn, of juist een te lage inschatting van de vraag. Een evenwicht in de markt kan dus eerder ontstaan dan gedacht. Amerikaanse productie neemt gestaag afVanwege de lage prijzen is de Amerikaanse olieproductie significant gedaald, deze ligt nu 6% lager dan de piek in 2015. Die dalende trend zet door en vangt het extra aanbod op dat vanuit Iran op de markt komt. Er vanuit gaande dat Rusland en de Opec de productie bevriezen, dan blijft het wereldwijde aanbod in 2016 min of meer stabiel. De vraag naar ruwe olie stijgtHet belangrijkste argument voor de oil bulls is de stijgende vraag naar olie. De extra vraag wordt voor dit jaar op 1,1 miljoen vaten per dag geschat en voor 2017 op 1,2 miljoen vaten. Als die vraag maar iets hoger is dan ingeschat is het overaanbod al per einde dit jaar uit de markt. Het gebrek aan reservecapaciteit rechtvaardigt een hogere olieprijs dan nu. Olieprijs moet stijgen om nettoproductie te laten groeienDe schalieolieproducenten hebben een hogere prijs nodig om hun productie te verhogen. Maar als de olieprijs stijgt is het niet waarschijnlijk dat de Amerikaanse productie snel aantrekt. Veel bedrijven bedenken zich wel tweemaal voordat zij hun kapitaalbestedingen opschroeven. Ook het aantrekken van personeel zal tijd vergen. De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. . Deel via:
Assetallocatie 08:00 Europa slaat terug Gerben Lagerwaard van State Street Global Advisors is positief over Europese aandelen. Vooral voor aandelen uit de sector industrie ziet hij goede kansen. Wel moeten er een aantal problemen worden aangepakt, want boven Europa schijnt niet alleen de zon maar hangen ook donkere wolken.
Assetallocatie 20 mrt Grootste beleggingsrotatie van de VS naar Europa in 25 jaar Fondsmanagers zijn veel somberder geworden over de VS. Het idee van Amerikaans exceptionalisme wankelt. Dat blijkt uit het maandelijkse onderzoek van Bank of America naar de samenstelling van beleggingsportefeuilles.
Assetallocatie 17 mrt Europese beleggers passen portefeuilles aan Toegenomen onzekerheid hebben Europese beleggers volgens Janus Henderson aangezet om hun portefeuilles tegen het licht te houden en iets veiliger in te richten. Smallcaps zijn gevraagd, net als de veiligste obligaties.
Assetallocatie 11 mrt Pictet verwacht een Europese renaissance Pictet AM is positiever geworden over aandelen uit de eurozone nu er meer bereidheid lijkt te zijn om de investeringen op te voeren in defensie en de economische structuur. Keerzijde: Europese staatsobligaties hebben er onder te lijden.
Assetallocatie 05 mrt Einde Amerikaans exceptionalisme in zicht? Emiel van den Heiligenberg, hoofd assetallocatie van de vermogensbeheertak van L&G, benadrukt nog maar even het belang van brede spreiding in een tijd van groeiende onzekerheden.
Assetallocatie 04 mrt Fondsenwerving blijft zwak punt private equity Bain & Company zag de markt voor private equity voorzichtig herstellen in 2024. Er waren meer exits en meer investeringen, maar wel minder geïnvesteerd vermogen van institutionele beleggers.