Private equity is risico niet waard Beleggers zijn beter af met een strategie van valuebeleggen in small caps dan met private equity. 3 september 2014 10:00 • Door IEXProfs Redactie Larry Swedroe laat op ETF.com dit keer zijn kritische oog vallen op private equity. De private equity is de laatste dertig jaar enorm gegroeid, mede dankzij de grote institutionele beleggers, die op zoek waren naar een alternatief voor de aandelenmarkten om aan hun rendementen op te krikken. Swedroe concludeert dat beleggers beter af zijn met een strategie van valuebeleggen in small caps dan met private equity. De studie ’Private Equity Performance: What Do We Know?’ neemt de prestaties van 1400 durfkapitalisten onder de loep over de periode 1984 tot 2011. De rendementen worden vergeleken met de aandelenmarkten en de gemiddelde meerwaarde van private equity was 3 procentpunt op jaarbasis. Voordat direct conclusies worden getrokken, geeft Swedroe nog wat denkstof mee. Venture Economics komt in een eigen studie tot een gemiddeld rendement op jaarbasis voor private equity van 13,8% over een periode van twintig jaar. Dat is 2,6 procentpunt beter dan de S&P500, iets minder dan de andere studie. Tijdens diezelfde periode rendeerden beleggingen in small cap value stocks 16% op jaarbasis en overtroffen dus de private equity. Swedroe vindt dit soort aandelen een betere benchmark voor durfkapitalisten dan de S&P500. Private equity is veel risicovoller dan een belegging in de S&P500. De index bestaat uit grote en sterke bedrijven, terwijl durfkapitalisten zich richten op kleinere bedrijven en bedrijven in opbouw met minder financiële draagkracht. Het ontbreekt aan de liquiditeit, transparantie, spreiding en dagelijkse prijsstelling die de S&P500 kent. Private equity heeft meer weg van opties, of een loterij. Zij bieden een kleine kans op een hoog, maar een grotere kans op een lager dan gemiddeld rendement. Ook ligt de standaarddeviatie veel hoger. Private equity kent dus een veel hoger risico, maar het rendement is geen goede compensatie voor dit hogere risico dat gelopen wordt. Er zou een hogere premie betaald moeten worden voor de mindere liquiditeit ervan. De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. . Deel via:
Opinie 21 jan Aanhouden cash is zelden een goed idee Cash is king? Daar denken ze bij JP Morgan AM toch wel anders over.
Obligaties 21 jan Obligatiebelegger Pimco is positief over ... obligaties Minder immigratie en hogere importheffingen zullen de groei van de Amerikaanse economie afremmen, terwijl Europa verder achterop dreigt te raken. In deze context bieden obligaties aantrekkelijke rendementen en zullen ze in 2025 een cruciale rol spelen in beleggingsportefeuilles.
Assetallocatie 20 jan Beurseuforie is niet houdbaar Optimix kan zich niet vinden in het huidige positieve beurssentiment. Hogere Amerikaanse handelstarieven zijn wel degelijk een groot gevaar. Vandaag vindt de inauguratie van Trump plaats, dus we zullen snel weten of een heuse handelsoorlog dreigt.
Assetallocatie 16 jan De juiste keuzes van Europese ETF-beleggers Noussair Aatil van State Street SPDR ETF's neemt nog even de Europese ETF-cijfers over geheel 2024 en over de laatste maand van het jaar met u door. Twee beleggingen bleken dominant. Amerikaanse aandelen en obligaties met ultra korte looptijden werden verreweg het meest gekocht.
Assetallocatie 16 jan Private beleggingen hebben wind en klanten mee BlackRock en Schroders zijn beide reuze enthousiast over private beleggingen. Private equity, private debt, infrastructuur en vastgoed bieden alle spreiding en mooie rendementskansen.
Assetallocatie 15 jan Candriam kiest voor Amerikaanse aandelen en Europese obligaties Ervan uitgaande dat de wereld dit jaar niet te maken krijgt met een hevige handelsoorlog gaat Candriam voor aandelen uit de VS en de opkomende markten, voor obligaties uit Europa, en koopt het bij elke verzwakking extra goud bij.