Goldman: Goud gaat naar 1050 dollar Goud steeg begin dit jaar onverwachts van 1200 naar 1400 dollar per ounce. Maar Goldman ziet geen nieuwe rally starten. 21 maart 2014 15:00 • Door IEXProfs Redactie Goud was een van de onverwachte sterren op de financiële markten van begin 2014, toen het terugveerde van 1200 naar 1400 dollar per ounce. Misschien stijgt de goudprijs nog wel even door. Maar er zijn geen fundamentele redenen voor een nieuwe rally zoals die van 2001-2012, toen goud gestaag klom van onder de 400 naar 1900 dollar per ounce. De kans is groter dat de goudprijs ergens dit jaar weer gaat dalen en 2014 zal afsluiten op 1050 dollar per ounce. Dat schrijft Joe Weisenthal op het blog Business Insider. Op zijn beurt baseert Weisenthal zich op een recente publicatie van Goldman Sachs. Volgens de zakenbank is de recente stijging van de goudprijs terug te voeren op drie oorzaken die van korte duur zullen zijn. Eén: de groeivertraging in de VS door de ongenadig harde winter. Twee: Chinezen kochten meer goud als hedge tegen de Chinese schuldenbubbel. Drie: toenemende geopolitieke spanningen. Geen van drieën zijn het structurele prikkels voor een verdere stijging van de goudprijs. Daar komt bij dat die nu al aan de hoge kant is in relatie tot zijn benchmarks, aldus Goldman. Goud zal verder dalen naar het niveau van de yield op tienjaars TIPS, treasuries met inflatiedekking. Ook de tapering door de Fed zal de goudprijs drukken. Een nieuwe rally à la 2001-2012 ziet Goldman niet gebeuren. Toen klom goud van onder de 400 naar 1900 dollar per ounce. De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. . Deel via:
Assetallocatie 01 apr Europa slaat terug Gerben Lagerwaard van State Street Global Advisors is positief over Europese aandelen. Vooral voor aandelen uit de sector industrie ziet hij goede kansen. Wel moeten er een aantal problemen worden aangepakt, want boven Europa schijnt niet alleen de zon maar hangen ook donkere wolken.
Assetallocatie 20 mrt Grootste beleggingsrotatie van de VS naar Europa in 25 jaar Fondsmanagers zijn veel somberder geworden over de VS. Het idee van Amerikaans exceptionalisme wankelt. Dat blijkt uit het maandelijkse onderzoek van Bank of America naar de samenstelling van beleggingsportefeuilles.
Assetallocatie 17 mrt Europese beleggers passen portefeuilles aan Toegenomen onzekerheid hebben Europese beleggers volgens Janus Henderson aangezet om hun portefeuilles tegen het licht te houden en iets veiliger in te richten. Smallcaps zijn gevraagd, net als de veiligste obligaties.
Assetallocatie 11 mrt Pictet verwacht een Europese renaissance Pictet AM is positiever geworden over aandelen uit de eurozone nu er meer bereidheid lijkt te zijn om de investeringen op te voeren in defensie en de economische structuur. Keerzijde: Europese staatsobligaties hebben er onder te lijden.
Assetallocatie 05 mrt Einde Amerikaans exceptionalisme in zicht? Emiel van den Heiligenberg, hoofd assetallocatie van de vermogensbeheertak van L&G, benadrukt nog maar even het belang van brede spreiding in een tijd van groeiende onzekerheden.
Assetallocatie 04 mrt Fondsenwerving blijft zwak punt private equity Bain & Company zag de markt voor private equity voorzichtig herstellen in 2024. Er waren meer exits en meer investeringen, maar wel minder geïnvesteerd vermogen van institutionele beleggers.