Hedgefunds langzaam ten onder Hedgefundmanagers kunnen het hoofd maar moeilijk boven water houden. Dat is de conclusie van een artikel van Reuters. 5 november 2012 10:00 • Door IEXProfs Redactie Hedgefundsmanagers kunnen het hoofd maar moeilijk boven water houden. Dat is de conclusie van een artikel van Reuters. Het wordt namelijk steeds moeilijker om een goed rendement te genereren. Voorheen waren hedgefundmanagers de grote winnaars, nu houden ze het een voor een voor gezien. Edoma Partners kondigde donderdag, slechts twee jaar na de lancering, aan er mee te stoppen. De prestaties vielen tegen en beleggers trokken zich massaal terug. Oprichter Pierre Henri-Flamand – voormalig Goldman Sachs handelaar – wijt het aan ‘onvoorziene marktomstandigheden’. Ook meer ervaren managers gooien het bijltje er bij neer. De binnen de sector welbekende Greg Coffey koos voor een vervroegd pensioen en hief een van zijn fondsen bij Moore Capital op. Driss Ben-Brahim beëindigde zijn carrière bij GLG, het hedgefund waarbij hij zich in 2008 voegde en dat nu onder de Man Group valt. RendementDit jaar tot eind september hielden 73 op Azië gerichte fondsen het voor gezien. In Europa zagen de cijfers er iets minder dramatisch uit. “Hedgefunds leveren al lang niet meer wat ze beloofden,” zegt een anonieme belegger. Het gemiddelde hedgefund leverde dit jaar een rendement van 4,86% op, laten cijfers zien. Dat is een stuk minder dan de 12% die fondsen verbonden aan de S&P 500 opleverden. Hedgefunds beloven beleggers te beschermen tegen sterke dalingen. De afgelopen drie jaar, waarin dit verschillende malen gebeurde, leverde het gemiddelde fonds een rendement op van nog geen 4% terwijl de S&P 500 er meer dan 30% op vooruitging. Dat betekent dat de managers naar hun provisie kunnen fluiten. De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. . Deel via:
Opinie 22 okt Financiële sector is het probleem én de oplossing voor de natuur Volgens Hadewych Kuiper van Triodos IM kan de klimaatcrisis alleen worden gekeerd als we de natuur weten te herstellen. Daarvoor is de financiële sector dringend nodig. Winstgevende duurzame projecten liggen voor het oprapen.
J. Safra Sarasin Sustainable Asset Management 18 apr "Reshoring biedt mooie kansen voor groene beleggers" Volgens fondsmanager Daniel Lurch van het JSS Sustainable Equity Green Planet fonds van J. Safra Sarasin profiteren met name de duurzaamste bedrijven van de huidige herschikking van de wereldwijde productieketen. Welke dat zijn?
Impactbeleggen 11 apr “Het is fijn om goed te doen” Ook buiten Nederland is impactbeleggen ontdekt. Het Schotse Baillie Gifford bijvoorbeeld lanceerde in 2017 het Positive Change Fund. Vlak voor Pasen was Rosie Rankin, medeverantwoordelijk voor dit fonds, over in Amsterdam voor de tweedaagse Impact Europe Summit in de Beurs van Berlage. Rob Stallinga sprak met haar.
Impactbeleggen 03 apr "Impactbeleggers staan aan de goede kant van de geschiedenis" Hadewych Kuiper, directeur beleggingen bij Triodos IM, is niet onder de indruk van alle berichten dat duurzaam beleggen het beste heeft gehad. "Zo ziet tegenwerking van vooruitgang eruit."
Impactbeleggen 30 jan JSS Green Planet Fund: Kansrijk beleggen in een groene toekomst Beleggen in de toekomst is volgens S. Safra Sarasin beleggen in de groene transitie. Lees meer over het JSS Sustainable Equity Green Planet Fund, dat in de laatste drie jaar niet alleen hard is gegroeid maar ook sterk heeft gepresteerd.
ESG 17 jan ESG is dood, lang leve ESG 2.0! Matt Christensen, hoofd duurzaam en impact beleggen bij Allianz Global Investors, schetst de vijf belangrijkste duurzaamheidsthema's van 2024. Politieke verdeeldheid dreigt het grootste struikelblok te worden.