Hedgefunds langzaam ten onder Hedgefundmanagers kunnen het hoofd maar moeilijk boven water houden. Dat is de conclusie van een artikel van Reuters. 5 november 2012 10:00 • Door IEXProfs Redactie Hedgefundsmanagers kunnen het hoofd maar moeilijk boven water houden. Dat is de conclusie van een artikel van Reuters. Het wordt namelijk steeds moeilijker om een goed rendement te genereren. Voorheen waren hedgefundmanagers de grote winnaars, nu houden ze het een voor een voor gezien. Edoma Partners kondigde donderdag, slechts twee jaar na de lancering, aan er mee te stoppen. De prestaties vielen tegen en beleggers trokken zich massaal terug. Oprichter Pierre Henri-Flamand – voormalig Goldman Sachs handelaar – wijt het aan ‘onvoorziene marktomstandigheden’. Ook meer ervaren managers gooien het bijltje er bij neer. De binnen de sector welbekende Greg Coffey koos voor een vervroegd pensioen en hief een van zijn fondsen bij Moore Capital op. Driss Ben-Brahim beëindigde zijn carrière bij GLG, het hedgefund waarbij hij zich in 2008 voegde en dat nu onder de Man Group valt. RendementDit jaar tot eind september hielden 73 op Azië gerichte fondsen het voor gezien. In Europa zagen de cijfers er iets minder dramatisch uit. “Hedgefunds leveren al lang niet meer wat ze beloofden,” zegt een anonieme belegger. Het gemiddelde hedgefund leverde dit jaar een rendement van 4,86% op, laten cijfers zien. Dat is een stuk minder dan de 12% die fondsen verbonden aan de S&P 500 opleverden. Hedgefunds beloven beleggers te beschermen tegen sterke dalingen. De afgelopen drie jaar, waarin dit verschillende malen gebeurde, leverde het gemiddelde fonds een rendement op van nog geen 4% terwijl de S&P 500 er meer dan 30% op vooruitging. Dat betekent dat de managers naar hun provisie kunnen fluiten. De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. . Deel via:
Assetallocatie 03 apr Goudprijs nog niet aan plafond als onzekerheid aanhoudt Senior ETF-analist Elisa Piscopiello bij L&G analyseert de drijvende krachten achter de sterke prijsstijging van goud en waarom gouddelvers glanzende winsten kunnen boeken.
Assetallocatie 01 apr Europa slaat terug Gerben Lagerwaard van State Street Global Advisors is positief over Europese aandelen. Vooral voor aandelen uit de sector industrie ziet hij goede kansen. Wel moeten er een aantal problemen worden aangepakt, want boven Europa schijnt niet alleen de zon maar hangen ook donkere wolken.
Assetallocatie 20 mrt Grootste beleggingsrotatie van de VS naar Europa in 25 jaar Fondsmanagers zijn veel somberder geworden over de VS. Het idee van Amerikaans exceptionalisme wankelt. Dat blijkt uit het maandelijkse onderzoek van Bank of America naar de samenstelling van beleggingsportefeuilles.
Assetallocatie 17 mrt Europese beleggers passen portefeuilles aan Toegenomen onzekerheid hebben Europese beleggers volgens Janus Henderson aangezet om hun portefeuilles tegen het licht te houden en iets veiliger in te richten. Smallcaps zijn gevraagd, net als de veiligste obligaties.
Assetallocatie 11 mrt Pictet verwacht een Europese renaissance Pictet AM is positiever geworden over aandelen uit de eurozone nu er meer bereidheid lijkt te zijn om de investeringen op te voeren in defensie en de economische structuur. Keerzijde: Europese staatsobligaties hebben er onder te lijden.
Assetallocatie 05 mrt Einde Amerikaans exceptionalisme in zicht? Emiel van den Heiligenberg, hoofd assetallocatie van de vermogensbeheertak van L&G, benadrukt nog maar even het belang van brede spreiding in een tijd van groeiende onzekerheden.