Nieuwe Low Risk-versies AEX en CAC NYSE Euronext lanceert de AEX Low Risk en CAC Low Risk, risicogewogen varianten op beide indices. Beleggers vragen erom. 23 oktober 2012 15:45 • Door IEXProfs Redactie NYSE Euronext lanceert twee risicogewogen varianten op de traditionele market cap-gewogen indices AEX (Amsterdam) en CAC (Parijs). DE AEX Low Risk en CAC Low Risk zijn ontwikkeld in samenwerking met Finvex in antwoord op de groeiende vraag naar risicoproducten bij beleggers en ETF-aanbieders. NYSE Euronext claimt in het begeleidende persbericht dat de nieuwe benchmarks een lager risico kennen en stabielere rendementen dan hun market cap-broertjes. "Dankzij geavanceerde risicowegingstechnologie kunnen we onze succesvolle CAC- en AEX-indexfamilies uitbreiden en hun respectieve markten verrijken met een geoptimaliseerde marktrisicostrategie die leidt tot minder volatiliteit en minder grote verliezen in neergaande markten," aldus George Patterson, hoofd Europese indices bij de effectenbeurzengroep. Volgens Benedict Peeters van Finvex zijn de nieuwe indices gebaseerd op een "robuuste strategie voor risicovermindering". De meest populaire indices – Dow Jones Industrial Average, S&P 500, MSCI World, FTSE, EuroStoxx – zijn gewogen naar marktkapitalisatie. Dat leidt tot een overweging van beursgenoteerde giganten als Shell en Unilever. Zeker bij kleinere indices als de AEX en CAC leidt dat tot scheve verhoudingen. Maatwerkindices zoals ETF-aanbieders steeds vaker gebruiken lossen dat wel op, maar zijn ook minder inzichtelijk voor de particulier. Vandaar de eigen indices van Euronext. De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. . Deel via:
Opinie 22 okt Financiële sector is het probleem én de oplossing voor de natuur Volgens Hadewych Kuiper van Triodos IM kan de klimaatcrisis alleen worden gekeerd als we de natuur weten te herstellen. Daarvoor is de financiële sector dringend nodig. Winstgevende duurzame projecten liggen voor het oprapen.
J. Safra Sarasin Sustainable Asset Management 18 apr "Reshoring biedt mooie kansen voor groene beleggers" Volgens fondsmanager Daniel Lurch van het JSS Sustainable Equity Green Planet fonds van J. Safra Sarasin profiteren met name de duurzaamste bedrijven van de huidige herschikking van de wereldwijde productieketen. Welke dat zijn?
Impactbeleggen 11 apr “Het is fijn om goed te doen” Ook buiten Nederland is impactbeleggen ontdekt. Het Schotse Baillie Gifford bijvoorbeeld lanceerde in 2017 het Positive Change Fund. Vlak voor Pasen was Rosie Rankin, medeverantwoordelijk voor dit fonds, over in Amsterdam voor de tweedaagse Impact Europe Summit in de Beurs van Berlage. Rob Stallinga sprak met haar.
Impactbeleggen 03 apr "Impactbeleggers staan aan de goede kant van de geschiedenis" Hadewych Kuiper, directeur beleggingen bij Triodos IM, is niet onder de indruk van alle berichten dat duurzaam beleggen het beste heeft gehad. "Zo ziet tegenwerking van vooruitgang eruit."
Impactbeleggen 30 jan JSS Green Planet Fund: Kansrijk beleggen in een groene toekomst Beleggen in de toekomst is volgens S. Safra Sarasin beleggen in de groene transitie. Lees meer over het JSS Sustainable Equity Green Planet Fund, dat in de laatste drie jaar niet alleen hard is gegroeid maar ook sterk heeft gepresteerd.
ESG 17 jan ESG is dood, lang leve ESG 2.0! Matt Christensen, hoofd duurzaam en impact beleggen bij Allianz Global Investors, schetst de vijf belangrijkste duurzaamheidsthema's van 2024. Politieke verdeeldheid dreigt het grootste struikelblok te worden.