Recordrally in bedrijfsobligaties Megabeleggers als BlackRock verkiezen bedrijfsobligaties boven "ongelooflijke dure" staatsleningen, zo meldt Bloomberg. 23 juli 2012 16:30 • Door IEXProfs Redactie Beleggers in vastrentende producten hebben een uitweg gevonden uit de extreem laag renderende obligaties van kredietwaardige landen: bedrijfsleningen. Dat meldt persbureau Bloomberg. "BlackRock, Glenmede en tenminste vier andere bedrijven die gezamenlijk meer dan vier biljoen dollar beheren, steken meer geld in bedrijfsobligaties en dragen daarmee bij aan een recordrally" van deze beleggingscategorie, aldus Bloomberg. De Bank of America Merrill Lynch Global Broad Market Corporate Index, die 9542 leningen volgt, "ligt op koers om in juli 3,61 % te winnen, de grootste stijging sinds de start in 1997, en 14 % voor het hele jaar inclusief herbelegde rente". Treasuries en Bunds lijken momenteel "ongelooflijk duur", zegt BlackRock-beleggingsstrateeg Ewen Cameron-Watt. Wereldwijd leenden bedrijven dit jaar tot dusver 2,16 biljoen dollar, het één na hoogste bedrag uit de geschiedenis. Dat geld gebruiken zij hoofdzakelijk om schulden af te lossen en hun bankrekeningen te spekken. De bedrijven in de S&P 500 houden nu 10 % van hun bezittingen in cash aan, tegen 5,7 % vijf jaar geleden. Met zo'n 3 % zijn de rendementen op de beste bedrijfsobligaties nog nooit zo laag geweest, maar ze zijn nog altijd twee keer zo hoog als de yield op staatsobligaties. BlackRock koopt vooral emerging market-leningen, Glenmede daarnaast ook junk bonds. De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. . Deel via:
Impactbeleggen 31 mrt Beleggen in wapens? Nee, bedankt! Investeren in wapens is een taak voor overheden, zeker niet voor duurzame beleggers, betoogt Hadewych Kuiper van Triodos IM. "Als investeerder is het simpelweg onmogelijk om te weten hoe, waar en door wie wapens zullen worden gebruikt."
Impactbeleggen 05 feb Nee, water is het nieuwe goud Waterschaarste is volgens Tongai Kunorubwe, hoofd duurzame obligaties bij T. Rowe Price, in het komende decennium een van de grootste uitdagingen voor de mensheid én een belangrijk risico voor de wereldwijde economische groei. Voor beleggers liggen er mooie kansen. "Iedere euro die in water wordt geïnvesteerd, genereert een economische opbrengst van 4 euro."
Impactbeleggen 05 feb Verantwoord beleggen is geen politieke kwestie Volgens managing director Hadewych Kuiper van Triodos IM hebben pensioenfondsen geen andere keuze dan om vol te investeren in de duurzaamheidstransitie. "De primaire taak van pensioenfondsen is het veiligstellen van een zo goed mogelijk pensioen. Het is dus logisch dat zij vermijdbare risico’s uitsluiten."
Impactbeleggen 28 nov Het enorme potentieel van nature-based finance Hadewych Kuiper van Triodos IM breekt een stevig lans voor nature-based financieringen. Het is volgens haar de enige manier om de afbraak van de natuur te stoppen. Daarnaast biedt het ook financieel rendement.
Opinie 22 okt Financiële sector is het probleem én de oplossing voor de natuur Volgens Hadewych Kuiper van Triodos IM kan de klimaatcrisis alleen worden gekeerd als we de natuur weten te herstellen. Daarvoor is de financiële sector dringend nodig. Winstgevende duurzame projecten liggen voor het oprapen.
J. Safra Sarasin Sustainable Asset Management apr '24 "Reshoring biedt mooie kansen voor groene beleggers" Volgens fondsmanager Daniel Lurch van het JSS Sustainable Equity Green Planet fonds van J. Safra Sarasin profiteren met name de duurzaamste bedrijven van de huidige herschikking van de wereldwijde productieketen. Welke dat zijn?