Nieuwe groeitijger heet Filippijnen De vierde best presterende beurs op aarde, forse groei van bbp en reserves: de FT ziet een tijger in de Filippijnen. 10 juli 2012 16:45 • Door IEXProfs Redactie In Azië lijkt een nieuwe groeitijger op te staan: de Filippijnen. Dat schrijft de Financial Times. Filippijnse aandelen staan een kwart hoger sinds begin dit jaar. Manila is "de vierde best presterende beurs van de wereld". Standard & Poor's verhoogde onlangs als laatste kredietbureau de status van het land naar BB+, nog maar één tree beneden investment grade. De Filippijnen hebben meer tegoeden in het buitenland (76 miljard dollar) dan schulden (63 miljard). De inflatie is gezakt tot onder de 3,5 % en de Filippijnse regering verwacht dat het bbp dit jaar zal groeien met 5 à 6 %. "In een tijd waarin veel economieën kwakkelen, zijn de Filippijnen een van slechts tien soevereine staten in de wereld met uitzicht op verbetering," zo citeert de FT analisten van Barclays Bank. Ook buitenlandse beleggers hebben het land ontdekt. Sinds januari investeerden zij 1,8 miljard dollar, liefst 265 % meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Deze groei drijft deels op de duizenden Filipino's die in het buitenland zijn gaan werken om de decennialange stagnatie in hun land te ontvluchten. Vanuit bijvoorbeeld Singapore sturen zij zoveel inkomen als zij kunnen missen – vaak de helft van hun maandsalaris – naar hun families thuis. Verder werkt de huidige president Benigno Aquino hard om de Filippijnse overheid te bevrijden uit een lange traditie van corruptie en incompetentie. De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. . Deel via:
Opinie 22 okt Financiële sector is het probleem én de oplossing voor de natuur Volgens Hadewych Kuiper van Triodos IM kan de klimaatcrisis alleen worden gekeerd als we de natuur weten te herstellen. Daarvoor is de financiële sector dringend nodig. Winstgevende duurzame projecten liggen voor het oprapen.
J. Safra Sarasin Sustainable Asset Management 18 apr "Reshoring biedt mooie kansen voor groene beleggers" Volgens fondsmanager Daniel Lurch van het JSS Sustainable Equity Green Planet fonds van J. Safra Sarasin profiteren met name de duurzaamste bedrijven van de huidige herschikking van de wereldwijde productieketen. Welke dat zijn?
Impactbeleggen 11 apr “Het is fijn om goed te doen” Ook buiten Nederland is impactbeleggen ontdekt. Het Schotse Baillie Gifford bijvoorbeeld lanceerde in 2017 het Positive Change Fund. Vlak voor Pasen was Rosie Rankin, medeverantwoordelijk voor dit fonds, over in Amsterdam voor de tweedaagse Impact Europe Summit in de Beurs van Berlage. Rob Stallinga sprak met haar.
Impactbeleggen 03 apr "Impactbeleggers staan aan de goede kant van de geschiedenis" Hadewych Kuiper, directeur beleggingen bij Triodos IM, is niet onder de indruk van alle berichten dat duurzaam beleggen het beste heeft gehad. "Zo ziet tegenwerking van vooruitgang eruit."
Impactbeleggen 30 jan JSS Green Planet Fund: Kansrijk beleggen in een groene toekomst Beleggen in de toekomst is volgens S. Safra Sarasin beleggen in de groene transitie. Lees meer over het JSS Sustainable Equity Green Planet Fund, dat in de laatste drie jaar niet alleen hard is gegroeid maar ook sterk heeft gepresteerd.
ESG 17 jan ESG is dood, lang leve ESG 2.0! Matt Christensen, hoofd duurzaam en impact beleggen bij Allianz Global Investors, schetst de vijf belangrijkste duurzaamheidsthema's van 2024. Politieke verdeeldheid dreigt het grootste struikelblok te worden.