Nieuwe groeitijger heet Filippijnen De vierde best presterende beurs op aarde, forse groei van bbp en reserves: de FT ziet een tijger in de Filippijnen. 10 juli 2012 16:45 • Door IEXProfs Redactie In Azië lijkt een nieuwe groeitijger op te staan: de Filippijnen. Dat schrijft de Financial Times. Filippijnse aandelen staan een kwart hoger sinds begin dit jaar. Manila is "de vierde best presterende beurs van de wereld". Standard & Poor's verhoogde onlangs als laatste kredietbureau de status van het land naar BB+, nog maar één tree beneden investment grade. De Filippijnen hebben meer tegoeden in het buitenland (76 miljard dollar) dan schulden (63 miljard). De inflatie is gezakt tot onder de 3,5 % en de Filippijnse regering verwacht dat het bbp dit jaar zal groeien met 5 à 6 %. "In een tijd waarin veel economieën kwakkelen, zijn de Filippijnen een van slechts tien soevereine staten in de wereld met uitzicht op verbetering," zo citeert de FT analisten van Barclays Bank. Ook buitenlandse beleggers hebben het land ontdekt. Sinds januari investeerden zij 1,8 miljard dollar, liefst 265 % meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Deze groei drijft deels op de duizenden Filipino's die in het buitenland zijn gaan werken om de decennialange stagnatie in hun land te ontvluchten. Vanuit bijvoorbeeld Singapore sturen zij zoveel inkomen als zij kunnen missen – vaak de helft van hun maandsalaris – naar hun families thuis. Verder werkt de huidige president Benigno Aquino hard om de Filippijnse overheid te bevrijden uit een lange traditie van corruptie en incompetentie. De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. . Deel via:
Assetallocatie 03 apr Goudprijs nog niet aan plafond als onzekerheid aanhoudt Senior ETF-analist Elisa Piscopiello bij L&G analyseert de drijvende krachten achter de sterke prijsstijging van goud en waarom gouddelvers glanzende winsten kunnen boeken.
Assetallocatie 01 apr Europa slaat terug Gerben Lagerwaard van State Street Global Advisors is positief over Europese aandelen. Vooral voor aandelen uit de sector industrie ziet hij goede kansen. Wel moeten er een aantal problemen worden aangepakt, want boven Europa schijnt niet alleen de zon maar hangen ook donkere wolken.
Assetallocatie 20 mrt Grootste beleggingsrotatie van de VS naar Europa in 25 jaar Fondsmanagers zijn veel somberder geworden over de VS. Het idee van Amerikaans exceptionalisme wankelt. Dat blijkt uit het maandelijkse onderzoek van Bank of America naar de samenstelling van beleggingsportefeuilles.
Assetallocatie 17 mrt Europese beleggers passen portefeuilles aan Toegenomen onzekerheid hebben Europese beleggers volgens Janus Henderson aangezet om hun portefeuilles tegen het licht te houden en iets veiliger in te richten. Smallcaps zijn gevraagd, net als de veiligste obligaties.
Assetallocatie 11 mrt Pictet verwacht een Europese renaissance Pictet AM is positiever geworden over aandelen uit de eurozone nu er meer bereidheid lijkt te zijn om de investeringen op te voeren in defensie en de economische structuur. Keerzijde: Europese staatsobligaties hebben er onder te lijden.
Assetallocatie 05 mrt Einde Amerikaans exceptionalisme in zicht? Emiel van den Heiligenberg, hoofd assetallocatie van de vermogensbeheertak van L&G, benadrukt nog maar even het belang van brede spreiding in een tijd van groeiende onzekerheden.