Zakenbank als top fondsaanbieder In de loop der jaren is JPMorgan Chase uitgegroeid tot een topspeler onder de aanbieders van beleggingsfondsen. 14 maart 2012 09:45 • Door IEXProfs Redactie In de loop der jaren is JPMorgan Chase uitgegroeid tot een topspeler onder de aanbieders van beleggingsfondsen. In 2011 noteerde de zakenbank met stip als aanbieder in de top tien van grootste belegggingsfondsen, meldt InvestmentNews. De divisie staat sinds 2001 onder leiding van George Gatch. Sindsdien maken de beleggingsfondsen een grote groei door.De fondsen van JPMorgan Chase zijn geen hoogvliegers in prestaties, maar bieden gedegenheid. JPMorgan Chase is een witte raaf onder de andere zakenbanken, die sinds de kredietcrisis asset management van de hand deden. JPMorgan heeft zijn activiteiten op dit vlak met 160% zien stijgen sinds 2008, tegen de trend in. Beleggingsfondsen, beheerd door banken, brokers of verzekeraar verliezen het laatste decennium juist terrein. Het succes van JPMorgan wordt toegedicht aan een mix van oude en nieuwe strategieën. De bank biedt allerlei actief beheerde beleggingsfondsen, maar is innovatief in het ontwikkelen van fondsen die een institutionele beleggingswijze beschikbaar maken voor individuele beleggers. De bank zet sterk in op research en timmert aan de weg met de online commentaren van ‘Dr.Kelly’. Verder schroeft JPMorgan de verkoopactiviteiten fors op, het aantal financiële adviseurs is de laatste drie jaar met 48% gegroeid, terwijl de hele industrie de andere kant op beweegt. De vier grootste obligatiefondsen van de zakenbank hebben 80% van de rivalen overtroffen over de laatste tien jaar. Het allergrootste fonds dat JPMorgan aanbiedt, het Core Bond Fund, heeft 84% van de rivalen overtroffen over de laatste vijf jaar en kent een gemiddeld rendement van 7%. De zakenbank wil zijn beleggerskring verbreden tot buiten de VS en focust daar de laatste tijd op. Zowel het aanbod van internationale assets als het werven van internationale beleggers groeit. JPMorgan geeft aan geen interesse te hebben in het vormen van een passief beleggingsfonds, al kan gebruik van ETF’s een rol spelen, de focus blijft exclusief op actief beheerde beleggingsfondsen liggen. De zakenbank toont aan dat banken geen verliezers hoeven te zijn in de omvangrijke markt van beleggingsfondsen. De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. . Deel via:
Assetallocatie 03 apr Goudprijs nog niet aan plafond als onzekerheid aanhoudt Senior ETF-analist Elisa Piscopiello bij L&G analyseert de drijvende krachten achter de sterke prijsstijging van goud en waarom gouddelvers glanzende winsten kunnen boeken.
Assetallocatie 01 apr Europa slaat terug Gerben Lagerwaard van State Street Global Advisors is positief over Europese aandelen. Vooral voor aandelen uit de sector industrie ziet hij goede kansen. Wel moeten er een aantal problemen worden aangepakt, want boven Europa schijnt niet alleen de zon maar hangen ook donkere wolken.
Assetallocatie 20 mrt Grootste beleggingsrotatie van de VS naar Europa in 25 jaar Fondsmanagers zijn veel somberder geworden over de VS. Het idee van Amerikaans exceptionalisme wankelt. Dat blijkt uit het maandelijkse onderzoek van Bank of America naar de samenstelling van beleggingsportefeuilles.
Assetallocatie 17 mrt Europese beleggers passen portefeuilles aan Toegenomen onzekerheid hebben Europese beleggers volgens Janus Henderson aangezet om hun portefeuilles tegen het licht te houden en iets veiliger in te richten. Smallcaps zijn gevraagd, net als de veiligste obligaties.
Assetallocatie 11 mrt Pictet verwacht een Europese renaissance Pictet AM is positiever geworden over aandelen uit de eurozone nu er meer bereidheid lijkt te zijn om de investeringen op te voeren in defensie en de economische structuur. Keerzijde: Europese staatsobligaties hebben er onder te lijden.
Assetallocatie 05 mrt Einde Amerikaans exceptionalisme in zicht? Emiel van den Heiligenberg, hoofd assetallocatie van de vermogensbeheertak van L&G, benadrukt nog maar even het belang van brede spreiding in een tijd van groeiende onzekerheden.