Dit kopen hedgefunds voor Kerst Altijd leuk om te weten waar hedgefunds nu hun geld in steken. Fusiebank Bank of America Merrill Lynch heeft dat voor ons uitgezocht. Analisten van BoAML schetsen in hun meest recente rapport een duidelijk beeld van waar de hedgefundindustrie in gelooft. 11 december 2009 10:00 • Door IEXProfs Redactie Altijd leuk om te weten waar hedgefunds nu hun geld in steken. Fusiebank Bank of America Merrill Lynch heeft dat voor ons uitgezocht. Analisten van BoAML schetsen in hun meest recente rapport een duidelijk beeld van waar de hedgefundindustrie in gelooft. De hoofdpunten zetten we voor IEX Profs-lezers, met dank aan Marketfolly, graag op een rij: De grootste categorie, long/short equity, zit met een nettolongpositie van 45% ruim boven het meerjarig gemiddelde van 30-40%, maar wel iets lager dan in november toen hun longbias piekte tot 50%. Uit hun laatste acties lijkt dat deze fondsen hun inflatieverwachtingen iets hebben getemperd. Bovendien lijken ze de grotere kwaliteitsaandelen weer ingeruild te hebben voor smallcaps. De global macro hedgefunds gaan door waar ze al tijden mee bezig zijn: long S&P500 en nog veel meer long aandelen in opkomende markten. Die laatste hebben nu het hoogste niveau bereikt sinds augustus 2008. Verder verkopen deze hedgefunds de Amerikaanse 10 Years Treasuries en hebben ze voorzichtig hu shorts op de dollar afgebouwd. Op de markt voor commodities hebben hedgefunds begin december hun positie in goud iets afgebouwd en juist wat zilver bijgekocht. De longpositie in koper blijft intact. BoAML maakt terloops nog even een technische analyse van goud en komt tot de conclusie dat ondanks de recente daling en ruimte is naar 1.300 tot 1.300 dollar. In de vastrentende markt zitten hedgefunds massaal short in Amerikaanse staatsobligaties. Zij worden in die visie gesterkt door de posities die goeroes als Jim Rogers en Julian Robertson. Maar er zijn ook hedgefunds die – in navolging van Pimco’s Bill Gross – aan de andere kant van de markt opereren en Amerikaanse staatsobligaties kopen, omdat ze geloven in deflatie. De Redactie van IEX Profs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen. Om te reageren op dit artikel, klik hier. De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. . Deel via:
Assetallocatie 03 apr Goudprijs nog niet aan plafond als onzekerheid aanhoudt Senior ETF-analist Elisa Piscopiello bij L&G analyseert de drijvende krachten achter de sterke prijsstijging van goud en waarom gouddelvers glanzende winsten kunnen boeken.
Assetallocatie 01 apr Europa slaat terug Gerben Lagerwaard van State Street Global Advisors is positief over Europese aandelen. Vooral voor aandelen uit de sector industrie ziet hij goede kansen. Wel moeten er een aantal problemen worden aangepakt, want boven Europa schijnt niet alleen de zon maar hangen ook donkere wolken.
Assetallocatie 20 mrt Grootste beleggingsrotatie van de VS naar Europa in 25 jaar Fondsmanagers zijn veel somberder geworden over de VS. Het idee van Amerikaans exceptionalisme wankelt. Dat blijkt uit het maandelijkse onderzoek van Bank of America naar de samenstelling van beleggingsportefeuilles.
Assetallocatie 17 mrt Europese beleggers passen portefeuilles aan Toegenomen onzekerheid hebben Europese beleggers volgens Janus Henderson aangezet om hun portefeuilles tegen het licht te houden en iets veiliger in te richten. Smallcaps zijn gevraagd, net als de veiligste obligaties.
Assetallocatie 11 mrt Pictet verwacht een Europese renaissance Pictet AM is positiever geworden over aandelen uit de eurozone nu er meer bereidheid lijkt te zijn om de investeringen op te voeren in defensie en de economische structuur. Keerzijde: Europese staatsobligaties hebben er onder te lijden.
Assetallocatie 05 mrt Einde Amerikaans exceptionalisme in zicht? Emiel van den Heiligenberg, hoofd assetallocatie van de vermogensbeheertak van L&G, benadrukt nog maar even het belang van brede spreiding in een tijd van groeiende onzekerheden.