Ook beste fondsen ondermaats Het gros van de beleggingsfondsen met de hoogste Morningstar-ratings legt het sinds de financiële crisis af tegen de benchmark. 28 november 2016 16:37 • Door IEXProfs Redactie Het gros van de actief beheerde beleggingsfondsen met de hoogste Morningstar-ratings legt het sinds de financiële crisis af tegen de benchmark, schijft de Financial Times. Uit onderzoek van Morningstar blijkt dat beleggingsfondsen die hoog aangeschreven staan bij de fondsenvergelijker na aftrek van kosten sinds de financiële crisis gemiddeld niet beter hebben gepresteerd dan de benchmark die zich probeerden te verslaan. Het maakt de keuze van beleggers om actieve fondsen te selecteren er niet eenvoudiger op en dat geldt ook voor de uitdaging van fondsmanagers om in relatief korte tijd hun meerwaarde aan te tonen, aldus Morningstar. Gouden rating Morningstar onderzocht de prestaties van fondsen met een gouden, zilveren of bronzen rating na 2008. Zilveren en bronzen beleggingsfondsen deden het weliswaar beter dan peerfondsen zonder een rating, maar bleven achter bij het marktgemiddelde. Alleen de gouden fondsen versloegen in die periode ook de benchmark. Voor 2008 slaagden fondsen met een van de drie ratings er wel in om op longe termijn ‘consistent te outperformen’ volgens hoofd onderzoek Jonathan Miller van Morningstar Verenigd Koninkrijk. Hij wijst erop dat een select groepje aandelen zich tot winnaars van na de crisis mag rekenen. Deze aandelen hebben het, gelet op rendement, niet zo heel veel beter gedaan dan aandelen van soortgelijke bedrijven, terwijl fondsmanagers sinds de crisis juist een sterke voorkeur aan de dag leggen voor kwaliteitsaandelen. De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. . Deel via:
Opinie 21 jan Aanhouden cash is zelden een goed idee Cash is king? Daar denken ze bij JP Morgan AM toch wel anders over.
Obligaties 21 jan Obligatiebelegger Pimco is positief over ... obligaties Minder immigratie en hogere importheffingen zullen de groei van de Amerikaanse economie afremmen, terwijl Europa verder achterop dreigt te raken. In deze context bieden obligaties aantrekkelijke rendementen en zullen ze in 2025 een cruciale rol spelen in beleggingsportefeuilles.
Assetallocatie 20 jan Beurseuforie is niet houdbaar Optimix kan zich niet vinden in het huidige positieve beurssentiment. Hogere Amerikaanse handelstarieven zijn wel degelijk een groot gevaar. Vandaag vindt de inauguratie van Trump plaats, dus we zullen snel weten of een heuse handelsoorlog dreigt.
Assetallocatie 16 jan De juiste keuzes van Europese ETF-beleggers Noussair Aatil van State Street SPDR ETF's neemt nog even de Europese ETF-cijfers over geheel 2024 en over de laatste maand van het jaar met u door. Twee beleggingen bleken dominant. Amerikaanse aandelen en obligaties met ultra korte looptijden werden verreweg het meest gekocht.
Assetallocatie 16 jan Private beleggingen hebben wind en klanten mee BlackRock en Schroders zijn beide reuze enthousiast over private beleggingen. Private equity, private debt, infrastructuur en vastgoed bieden alle spreiding en mooie rendementskansen.
Assetallocatie 15 jan Candriam kiest voor Amerikaanse aandelen en Europese obligaties Ervan uitgaande dat de wereld dit jaar niet te maken krijgt met een hevige handelsoorlog gaat Candriam voor aandelen uit de VS en de opkomende markten, voor obligaties uit Europa, en koopt het bij elke verzwakking extra goud bij.