Nederland wil uitstel PRIIP Nederland is 1 van de 23 EU-lidstaten die aandringt op uitstel van de PRIIP-verordening voor verpakte beleggingsproducten. 20 september 2016 14:14 • Door IEXProfs Redactie Nederland is 1 van de 23 EU-lidstaten die uitstel wil van de implementatie van de PRIIP-verordening voor verpakte beleggingsproducten. Als het voorstel van EU-landen doorgang krijgt dan is de PRIIP-verordening (Packaged Retail Investment and Insurance-based investment Products) pas op 31 december 2017 van kracht in plaats van eind dit jaar voor beleggings- en verzekeringsproducten met een beleggingscomponent. Het overbruggingsjaar geeft landen de tijd om open vraagstukken rondom PRIPP op te lossen, en tegemoet te komen aan de eisen die de verordening aan hen stelt. Aanbieders van beleggingsproducten zijn volgens de PRIIP-verordening verplicht om een zogeheten Key Information Document (KID) op te stellen, een Europese variant op de in 2012 in Nederland verplichte Essentiële Beleggers Informatie (EBI). Dit document heeft in alle landen van de Europese Unie dezelfde vorm en inhoud, en heeft tot doel om de transparantie van beleggingsproducten te vergroten om de belegger te beschermen. Technische richtlijnen Het Europese parlement sprak zich vorige week uit tegen de technische richtlijnen die zijn opgesteld voor het KID. De methodiek om toekomstige rendementen te berekenen, komt mogelijk niet tegemoet aan Europese wetgeving die stelt dat particuliere beleggers recht hebben op accurate en eerlijke informatie, die niet misleidend is. Eerder drongen al grote vermogensbeheerders als BlackRock, Schroders en Robeco erop aan dat de resultaten die een beleggingsfonds in het verleden heeft behaald ook worden opgenomen in de KID. Het document biedt nu alleen plek voor een prognose van de toekomstige rendementen. De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. . Deel via:
Opinie 21 jan Aanhouden cash is zelden een goed idee Cash is king? Daar denken ze bij JP Morgan AM toch wel anders over.
Obligaties 21 jan Obligatiebelegger Pimco is positief over ... obligaties Minder immigratie en hogere importheffingen zullen de groei van de Amerikaanse economie afremmen, terwijl Europa verder achterop dreigt te raken. In deze context bieden obligaties aantrekkelijke rendementen en zullen ze in 2025 een cruciale rol spelen in beleggingsportefeuilles.
Assetallocatie 20 jan Beurseuforie is niet houdbaar Optimix kan zich niet vinden in het huidige positieve beurssentiment. Hogere Amerikaanse handelstarieven zijn wel degelijk een groot gevaar. Vandaag vindt de inauguratie van Trump plaats, dus we zullen snel weten of een heuse handelsoorlog dreigt.
Assetallocatie 16 jan De juiste keuzes van Europese ETF-beleggers Noussair Aatil van State Street SPDR ETF's neemt nog even de Europese ETF-cijfers over geheel 2024 en over de laatste maand van het jaar met u door. Twee beleggingen bleken dominant. Amerikaanse aandelen en obligaties met ultra korte looptijden werden verreweg het meest gekocht.
Assetallocatie 16 jan Private beleggingen hebben wind en klanten mee BlackRock en Schroders zijn beide reuze enthousiast over private beleggingen. Private equity, private debt, infrastructuur en vastgoed bieden alle spreiding en mooie rendementskansen.
Assetallocatie 15 jan Candriam kiest voor Amerikaanse aandelen en Europese obligaties Ervan uitgaande dat de wereld dit jaar niet te maken krijgt met een hevige handelsoorlog gaat Candriam voor aandelen uit de VS en de opkomende markten, voor obligaties uit Europa, en koopt het bij elke verzwakking extra goud bij.