Must Read: Angst en beven Yellen aan het hoofd van de Fed en DSK redt Servië, maar met die government shutdown hebt u er geen vertrouwen meer in. Thielen baalt ook, want hij verkocht Twitter te vroeg. 9 oktober 2013 11:15 • Door IEXProfs Redactie Actief versus passiefIedere dag in Must Read: de strijd tussen de actieve fondsenindex IEX Fonds 40 en de uit indexproducten opgebouwde tegenvoeter IEX Index 20+. IEX Fonds 40 +1,23% IEX Index 20+ +2,31% Welkom, Janet!U had het vast al gehoord. Janet Yellen gaat Ben Bernanke opvolgen. Volgens De Volkskrant gaat president Obama haar benoeming vandaag officieel aankondigen. Doet u vast een kaartje op de bus? WantrouwenAnd...shutdown. Het vertrouwen in de economie krijgt een flinke klap, meldt de WSJ. We gaan weer richting 2008. CrowdbeleggenWinstvoorspellingen uit de crowd gebruiken om een hoger rendement te behalen, klinkt interessant. Estimize deed onderzoek en komt tot de conclusie dat deze manier behoorlijk accuraat is. Hoe meer, hoe beter! Die analisten hebben het toch altijd mis. Gemiste kansDat is op zijn zachtst gezegd..jammer. "Terugkijken heeft niet zoveel zin," reageert investeerder Rob Thielen op het feit dat hij zijn aandeeltjes Twitter een paar jaar geleden verkocht. Gelukkig heeft hij nog voldoende op de bank staan. Broertje van IEXEerlijk duurt het langst - te lang. Wij beraden ons nog over gerechtelijke stappen, maar het Amerikaanse handelsplatform IEX probeert eerlijkheid weer voorop te krijgen door high frequency traders te beperken in hun mogelijkheden. De NY Times legt uit. Meer, meerHoe doen de 100 grootste ETF's het tot nu toe? Ze brengen aardig wat geld in het laatje, concludeert ETFreplay. TegenwindDe opkomende landen maken een groeivertraging door, signaleert het IMF. Vooral India en China hebben het moeilijk, schrijft NRC Handelsblad. Dat u het even weet. De periode van zeer hoge groei loopt ten einde en de landen hebben ook nog eens te maken met tegenwind. De eurozone doet het beter dan verwacht - behalve Nedeland dan. DSK to the rescueOverigens zijn er nog een paar Europese landen waar het momenteel niet helemaal van een leien dakje gaat. Servië voorkomt bankroet, meldt De Telegraaf, en Slovenië (euro) overweegt om hulp te vragen. Weer die bankensector. Het houdt niet op. In Servë komt DSK gelukkig verlichting brengen. AAARRGHHH!! U bent klaar voor Halloween. Extreme angst, laat de Fear & Greed Index van CNN zien. Laat dat spookhuis maar zitten. De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. . Deel via:
Assetallocatie 20 mrt Grootste beleggingsrotatie van de VS naar Europa in 25 jaar Fondsmanagers zijn veel somberder geworden over de VS. Het idee van Amerikaans exceptionalisme wankelt. Dat blijkt uit het maandelijkse onderzoek van Bank of America naar de samenstelling van beleggingsportefeuilles.
Assetallocatie 17 mrt Europese beleggers passen portefeuilles aan Toegenomen onzekerheid hebben Europese beleggers volgens Janus Henderson aangezet om hun portefeuilles tegen het licht te houden en iets veiliger in te richten. Smallcaps zijn gevraagd, net als de veiligste obligaties.
Assetallocatie 11 mrt Pictet verwacht een Europese renaissance Pictet AM is positiever geworden over aandelen uit de eurozone nu er meer bereidheid lijkt te zijn om de investeringen op te voeren in defensie en de economische structuur. Keerzijde: Europese staatsobligaties hebben er onder te lijden.
Assetallocatie 05 mrt Einde Amerikaans exceptionalisme in zicht? Emiel van den Heiligenberg, hoofd assetallocatie van de vermogensbeheertak van L&G, benadrukt nog maar even het belang van brede spreiding in een tijd van groeiende onzekerheden.
Assetallocatie 04 mrt Fondsenwerving blijft zwak punt private equity Bain & Company zag de markt voor private equity voorzichtig herstellen in 2024. Er waren meer exits en meer investeringen, maar wel minder geïnvesteerd vermogen van institutionele beleggers.
Assetallocatie 27 feb Ook private assets zijn gevoelig voor crises Private beleggingen zijn populair. Beleggers die denken dat ze met deze beleggingen beter beschermd zijn tegen financiële crises komen bedrogen uit.