Eerst bescherming, dan alpha Zeven onmisbare onderzoeken: een markt voor volwassenen met een zwemdiploma en bescherming boven alpha. 4 juli 2016 13:15 • Door IEXProfs Redactie Aangezien iedereen een mening heeft over Brexit 'after the fact' geven we de eer voor het onderwerp aan Robeco, dat immers ook een mening had voor het referendum. En daar laten we het bij. Voor wie er geen genoeg van kan krijgen, zoek op Brexit en u wordt op uw wenken bediend. Pimco laat de hoogtepunten passeren van de jaarlijkse advisory board meeting, met grote namen als Ben Bernanke, Gordon Brown en Ng Kok Song, de revue passeren. Onder andere hoe de wereldwijde economie en de financiële markten er de komende drie tot vijf jaar voorstaan wordt besproken. State Street Global Advisors kijkt vooruit in haar Global Outlook. De grote vraag is uiteraard wat zij denken dat de economieën en de markten in de tweede helft van 2016 zullen doen. In Professional Investor Views laat Pioneer zien dat het beschermen van portefeuilles tegen neerwaartse bewegingen nog steeds een van de belangrijkste thema’s is voor de professionele beleggers. Op de voet gevolgd door het genereren van alpha. Capital Group kijkt vooruit naar de tweede jaarhelft. Conclusie: potentiële kansen zullen waarschijnlijk blijven bestaan voor gedisciplineerde, actieve beleggers die kijken naar individuele bedrijven met goede vooruitzichten. In Environmental, Social & Governance (ESG) and fixed income investing gaat ESG Specialist-Linh Ngo van Blue Bay in op hoe ESG te integreren bij beleggen in vastrentende waarden. In de halfjaarlijkse update blijft KKR bij haar visie dat 2016 een marktklimaat heeft voor volwassenen met een zwemdiploma. Private Credit en Private Equity worden kansrijk geacht. Potential opportunity will likely arise for disciplined, active investors who can look past the near-term macroeconomic clouds toward individual companies with bright prospects. De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. . Deel via:
Assetallocatie 19 dec Actieve ETF’s, het beste van twee werelden? Actieve ETF’s hebben de laatste jaren een flinke vlucht genomen. Dat verbaast Stefan Kuhn van Fidelity International niet.
Assetallocatie 19 dec Grote verschillen in prestaties tussen vastgoedfondsen Vastgoedfondsen zorgden de laatste jaren voor een demper op het rendement. Geen wonder dat institutionele beleggers door de bank genomen ontevreden zijn. Maar de verschillen tussen out- en underperformers zijn wel heel erg groot.
Assetallocatie 17 dec 2025 dreigt een wild ritje te worden Voor 2025 bestaat er optimisme dat grote economieën, zoals de VS, een recessie zullen vermijden. Dat denkt ook Virginie Maisonneuve, Global CIO Equity van Allianz Global Investors. Wel voorziet zij volgend jaar veel volatiliteit op de markten. Dat vraagt beleggers om hun portefeuilles aan te passen.
Assetallocatie 16 dec Fed doet het in 2025 voorzichtiger aan De Amerikaanse Federal Reserve zal de rente aankomende woensdag met 25 basispunten verlagen en daarna waarschijnlijk pauzeren. Want? "De laatste Amerikaanse economische cijfers zijn relatief positief, terwijl de uitkomst van de Amerikaanse verkiezingen duidt op een pro-groeibeleid in 2025, aldus Michael Krautzberger, Global CIO Fixed Income bij Allianz Global Investors.
Assetallocatie 16 dec “Een beleggingsstrateeg ziet altijd kansen” Vincent Juvyns, beleggingsstrateeg bij JP Morgan AM, toont zich optimistisch over het komend beursjaar. Amerikaanse aandelen, vastgoed, dividendaandelen, alternatives en bedrijfsobligaties kunnen mooie rendementen boeken. Daarnaast zouden Chinese aandelen wel eens heel positief kunnen verrassen. Europa?
Assetallocatie 16 dec Invesco is risk-on, maar vreest wel drie swingfactoren Invesco verwacht in 2025 opnieuw een goed jaar voor risicovolle assets. Vooral smallcaps, value-aandelen en aandelen van buiten de VS kunnen profiteren van een ruimer monetair beleid en een stabiele groei in de wereld. Maar drie zaken kunnen roet in het eten gooien: hoge Trump-tarieven, oplaaiende inflatie en een schuldencrisis. Een positieve factor kan China zijn.